reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam piękne Panie 🥳 już po wizycie , maluszek ma 3 cm 🍀 kolejna wizyta u tego Doktorka 20 lipca - będzie to prenatalne. Dodatkowo jeszcze mam wizytę 19 lipca ale w klinice. Jestem w 10 tygodniu. Mam do Was pytanie przy okazji , kiedy przekazałyście wieści rodzinie, bliskim ? Ja cały czas sie wzbraniam , czekając na bardziej bezpieczny czas. Wiedza nie liczni , siostra i najlepsza przyjaciółka. Czekam przede wszystkim by przekazać córce... to jej marzenie mieć rodzeństwo 🥹 ( ma 7 lat )
U mnie najbliżsi wiedzieli od razu gdy zobaczyłam dodatnia betę ( pierw mama i mąż , mama akurat była zemną w domu jak otworzyłam wyniki przez internet i zaczęłam się drżeć i płakać ze szczęścia , no i od.razu zadzwoniłam do męża do pracy . Siostra w tym samym dniu się dowiedziała , natomiast teście , szwagierka i brat po dwóch dniach gdy odebrałam betę oo pierwszej weryfikacji ) i mocno wierzyli że tym razem będzie pięknie rosnąć . (Tak też się stało dzięki czemu za tydzień już powinnam tulić synka w ramionach 😍😍) reszta świata dowiadywała się stopniowo , w związku z tym że od dnia transferu byłam na L4 to moi współpracownicy wiedzieli dosyć szybko ( udany transfer miałam 24 października a pod koniec listopada już do mnie pisali i gratulowali ... Nie chciałam udawać że nie wiem o co chodzi ... Więc uspakajalam i mówiłam że za wcześnie na gratulacje , że tym razem podchodzę ze spokojem do wszystkiego ) w dokładnie praktycznie w 14 TC mój mąż nie wytrzymał i ogłosił reszcie światu nowinę , tak bardzo się cieszył z ciąży a że jeszcze będzie synek to już wogle ... Chodź tak naprawdę niektórzy nawet teraz tydzień przed terminem jak spotykam to zdziwieni że ja w ciąży bo o niczym nie wiedza 🙈🤣🤣🤣

U mnie najbliżsi wiedzieli od razu gdy zobaczyłam dodatnia betę ( pierw mama i mąż , mama akurat była zemną w domu jak otworzyłam wyniki przez internet i zaczęłam się drżeć i płakać ze szczęścia , no i od.razu zadzwoniłam do męża do pracy . Siostra w tym samym dniu się dowiedziała , natomiast teście , szwagierka i brat po dwóch dniach gdy odebrałam betę oo pierwszej weryfikacji ) i mocno wierzyli że tym razem będzie pięknie rosnąć . (Tak też się stało dzięki czemu za tydzień już powinnam tulić synka w ramionach 😍😍) reszta świata dowiadywała się stopniowo , w związku z tym że od dnia transferu byłam na L4 to moi współpracownicy wiedzieli dosyć szybko ( udany transfer miałam 24 października a pod koniec listopada już do mnie pisali i gratulowali ... Nie chciałam udawać że nie wiem o co chodzi ... Więc uspakajalam i mówiłam że za wcześnie na gratulacje , że tym razem podchodzę ze spokojem do wszystkiego ) w dokładnie praktycznie w 14 TC mój mąż nie wytrzymał i ogłosił reszcie światu nowinę , tak bardzo się cieszył z ciąży a że jeszcze będzie synek to już wogle ... Chodź tak naprawdę niektórzy nawet teraz tydzień przed terminem jak spotykam to zdziwieni że ja w ciąży bo o niczym nie wiedza 🙈🤣🤣🤣
Aż sie wzruszyłam 🤭ahhh te hormony 🥹 u Ciebie to już za chwile , chwilunie 🍀

Oddam Accofil 30 mln - 2 ampułki. Data ważności do 09.2023. Odbiór osobisty we Wrocławiu. Przechowywany w lodówce. Mile widziane coś słodkiego, ale nie jest to konieczne.

aaa to tak jak u nas, na tescie NIPT nie mogą podawać płci a na usg podają tylko podczas połówkowych. Wcześniej nawet nie próbują mówić nawet jak się zapyta.
Nie, nie, tu wcale nie ma testu NIPT. Jest tylko 1 test na trisomię 21 i ewentualnie dodatkowy płatny na 2 pozostałe trisomie, to wszystko.

Nie, nie, tu wcale nie ma testu NIPT. Jest tylko 1 test na trisomię 21 i ewentualnie dodatkowy płatny na 2 pozostałe trisomie, to wszystko.
aaa to jeszcze inaczej, tutaj jest do wyboru albo kombinowany - test pappa i usg albo test z krwi NIPT który jeszcze do tego roku był płatny (170€) a teraz już pokrywa go ubezpieczenie , ale jest zakaz wykrywania płci. Można zrobić test NIPT w Belgii i wtedy można się dowiedzieć.

aaa to jeszcze inaczej, tutaj jest do wyboru albo kombinowany - test pappa i usg albo test z krwi NIPT który jeszcze do tego roku był płatny (170€) a teraz już pokrywa go ubezpieczenie , ale jest zakaz wykrywania płci. Można zrobić test NIPT w Belgii i wtedy można się dowiedzieć.
Tak, tu podobnie - można by się wybrać do Belgii ;-) Ale teraz już wytrzymam, za 18 dni powinnam już coś wiedzieć :p Na razie i tak nic nie kupuję, bo najpierw musimy się przeprowadzić...
Ale z tym płatnym testem i tak miałam problem, bo on jest refundowany jeśli ma się słabą Pappę. Jeśli jest dobra, nikt go po prostu nie robi. A ja jednak chciałam, razem z Pappą. Bez skierowania nie można, a lekarz mi nie chciał dać, bo wg niego: po co przepłacać..? A i tak później wróciłam do swojego i dostałam skierowanie. 370 euro jednakże...

Aż sie wzruszyłam 🤭ahhh te hormony 🥹 u Ciebie to już za chwile , chwilunie 🍀
Taka mam nadzieję 🙈 w poniedziałek będę dzwonić na IP czy mogę podejść na ktg do nich czy mam do swojego jeździć, mam nadzieję że pozwolą mi na szpital jeździć bo swojego lekarza mam 80 kilometrów do domu ... a 3 minuty mam do szpitala ... I bez sensu było by żeby mnie tam położyli ... Ale jak będzie trzeba to się.poloze przed terminem . Natomiast jeśli do piątku nie urodzę to mam jechać po skierowanie na indukcję 😱😱🙈🙈 ja sama w to nie wierzę że jeszcze tydzień i moje największe marzenie , coś o co walczyłam ogólnie 11 lat , z pomocą medycyny 4 lata na dniach się spełni ❤️

reklama
Witam piękne Panie 🥳 już po wizycie , maluszek ma 3 cm 🍀 kolejna wizyta u tego Doktorka 20 lipca - będzie to prenatalne. Dodatkowo jeszcze mam wizytę 19 lipca ale w klinice. Jestem w 10 tygodniu. Mam do Was pytanie przy okazji , kiedy przekazałyście wieści rodzinie, bliskim ? Ja cały czas sie wzbraniam , czekając na bardziej bezpieczny czas. Wiedza nie liczni , siostra i najlepsza przyjaciółka. Czekam przede wszystkim by przekazać córce... to jej marzenie mieć rodzeństwo 🥹 ( ma 7 lat )
U nas wieści poszły naprawdę do bliskiej rodziny w święta Bożego Narodzenia w 8 tc jak już wiedzieliśmy, że mamy bijące serduszko 😉

Najbliżsi znajomi dowiadywali się różnie jedni w 12 tc, 16 czy nawet później 😜

A większość znajomych dowiedziała się dosyć niedawno bo w 34 tc mąż dodał zdjęcie jak widać mnie w tle z brzuchem i się posypały gratulacje.

Dla mnie każdy czas jest dobry na dobrą nowinę ale w którym czujemy się, że tak to ujmę pewnie 😉

Do góry