reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej Dziewczyny, jak to jest z odstępami między stymulacjami. U mnie z ostatniej niestety stymulacji było 5 komorek z czego ostatecznie tylko dwie się uhodowaly do 5 i 6 doby niestety w odpowiednio zdegenerowaly.
I teraz pytanie kiedy można zacząć kolejna stymulacje.
W sumie na koniec lipca mam zaplanowana histeroskopie diagnostyczna.
Zastanawiam się czy nie byłoby dobrym pomysłem sprawdzenie mimo wszystko tez droznosci jajowodow, czy te dwa badania można jakoś połączyć?
ja miałam miesiąc przerwy pomiędzy stymulacjami
czemu chcesz sprawdzić drożność jajowodów ?

reklama
Hej Dziewczyny, jak to jest z odstępami między stymulacjami. U mnie z ostatniej niestety stymulacji było 5 komorek z czego ostatecznie tylko dwie się uhodowaly do 5 i 6 doby niestety w odpowiednio zdegenerowaly.
Zastanawiam się czy nie byłoby dobrym pomysłem sprawdzenie mimo wszystko tez droznosci jajowodow, czy te dwa badania można jakoś połączyć?
Miałam na szczęście jedną stymulację, ale w razie „niepowodzenia” mówiono mi o 3 miesiącach przerwy.
Nie wiem jak to u innych dziewczyn wyglądało :).

mi lekarz mówił że Co najmniej 3 miesiące przerwy bo w tym cyklu po stymulacji nie powinno się zaczynać później miesiąc przerwy i branie antykoncepcji i kolejny cykl start stymulacji więc tak naprawdę 2 miesiące

ja dzisiaj mam wizytę u lekarza i pewnie poznam date transferu :)
strasznie sie stresuje bo mam tylko jedna blastke 2 klasy :(
Nie stresuj się ze masz blastke 2 klasy. Ja miałam tylko dwie blastki, nie wiem jakiej klasy bo nie wiedziałam wtedy, że coś takiego jest a w papierach nie czytałam.... I dzięki temu, że nie wiedziałam nie zadręczałam się żadnymi myślami zbędnymi. Pierwsza się nie przyjęła ale druga już tak. A jaka byla? Czy to wazne? Ważne że jest i trzeba myśleć pozytywnie!! 💙💜

Ja już po wizycie. Maluszek ma 3.4 cm i wszystko co trzeba na miejscu😆 strasznie ruchliwy był♥️, serduszko bije prawidłowo:) z mojego 9+4 już mi zmienili na 9+6 a z wielkości 10+2 wychodzi. Wiec myśle ze termin się zmieni z 15 stycznia na coś bliżej 10tego co by było zgodne z data transferu:)Prenatalne 6 lipca i wtedy tez potwierdzimy ostatecznie termin:)

reklama
Do góry