reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, czy 15 pęcherzyków podczas stymulacji to dobra liczba?
Jutro mam kolejne USG i zapadnie decyzja o tym, czy punkcja będzie w poniedziałek.
To moje pierwsze podejście do ivf, i nie wiem czy taki wynik jest ok? Czy mogło być więcej?

reklama
Jutro mam kolejne USG i zapadnie decyzja o tym, czy punkcja będzie w poniedziałek.
To moje pierwsze podejście do ivf, i nie wiem czy taki wynik jest ok? Czy mogło być więcej?
Ja myślę że to dobry wynik:)
U mnie było ledwo kilka i zostało pobranych 5 komorek z czego 3 się zapłodniły, dwa dotrwały do transferu i mam nadzieję że pięknie sobie teraz we mnie rosną:)
Także głową do góry i pozytywne myślenie:)

Tu nie o ilosc chodzi ale jakość;) 20 pęcherzyków może wydawać się super wynikiem ale może w nich być tylko 5 dojrzałych komórek. Czasem za dużo pęcherzyków wcale nie jest niczym dobrym i może świadczyć o hiperstymulacji. Myśle ze Twój wynik na ten moment jest bardzo Ok, najważniejsze jednak będzie ile komorek pobiorą i ile okaże się dojrzałych. Powodzenia:)

Dziękuję Wam za odpowiedzi.
To wszystko jest dla mnie takie nowe.
Najbardziej to się boje o męża nasienie, bo u nas jest duży problem z plemnikami. Jest ich mało, i mamy tylko 1% prawidłowych.
Ale wierzę że znajdą jakieś dobre plemniki.
Ale stres jest ogromny.

Dziękuję Wam za odpowiedzi.
To wszystko jest dla mnie takie nowe.
Najbardziej to się boje o męża nasienie, bo u nas jest duży problem z plemnikami. Jest ich mało, i mamy tylko 1% prawidłowych.
Ale wierzę że znajdą jakieś dobre plemniki.
Ale stres jest ogromny.
Nie martw się, u nas była morfologia 0% a mamy trzy zdrowe zarodki (bo badaliśmy) wszystkie bardzo wysokiej klasy. Tak jak mowisz, zawsze znajda kilka które będą dobre:)

Cześć, dziewczyny :) mam pytanie. Mam dzisiaj do podania Rekovelle i muszę podać 12mcg czyli dobrze rozumiem że muszę podać całość?

Załączniki

• IMG20230518173304.jpg
    IMG20230518173304.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 32
  • IMG20230518173255.jpg
    IMG20230518173255.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 31
reklama
Do góry