reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, czy 15 pęcherzyków podczas stymulacji to dobra liczba?
Jutro mam kolejne USG i zapadnie decyzja o tym, czy punkcja będzie w poniedziałek.
To moje pierwsze podejście do ivf, i nie wiem czy taki wynik jest ok? Czy mogło być więcej?

reklama
Jutro mam kolejne USG i zapadnie decyzja o tym, czy punkcja będzie w poniedziałek.
To moje pierwsze podejście do ivf, i nie wiem czy taki wynik jest ok? Czy mogło być więcej?
Ja myślę że to dobry wynik:)
U mnie było ledwo kilka i zostało pobranych 5 komorek z czego 3 się zapłodniły, dwa dotrwały do transferu i mam nadzieję że pięknie sobie teraz we mnie rosną:)
Także głową do góry i pozytywne myślenie:)

Tu nie o ilosc chodzi ale jakość;) 20 pęcherzyków może wydawać się super wynikiem ale może w nich być tylko 5 dojrzałych komórek. Czasem za dużo pęcherzyków wcale nie jest niczym dobrym i może świadczyć o hiperstymulacji. Myśle ze Twój wynik na ten moment jest bardzo Ok, najważniejsze jednak będzie ile komorek pobiorą i ile okaże się dojrzałych. Powodzenia:)

Dziękuję Wam za odpowiedzi.
To wszystko jest dla mnie takie nowe.
Najbardziej to się boje o męża nasienie, bo u nas jest duży problem z plemnikami. Jest ich mało, i mamy tylko 1% prawidłowych.
Ale wierzę że znajdą jakieś dobre plemniki.
Ale stres jest ogromny.

Dziękuję Wam za odpowiedzi.
To wszystko jest dla mnie takie nowe.
Najbardziej to się boje o męża nasienie, bo u nas jest duży problem z plemnikami. Jest ich mało, i mamy tylko 1% prawidłowych.
Ale wierzę że znajdą jakieś dobre plemniki.
Ale stres jest ogromny.
Nie martw się, u nas była morfologia 0% a mamy trzy zdrowe zarodki (bo badaliśmy) wszystkie bardzo wysokiej klasy. Tak jak mowisz, zawsze znajda kilka które będą dobre:)

Cześć, dziewczyny :) mam pytanie. Mam dzisiaj do podania Rekovelle i muszę podać 12mcg czyli dobrze rozumiem że muszę podać całość?

Załączniki

• IMG20230518173304.jpg
    IMG20230518173304.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 26
  • IMG20230518173255.jpg
    IMG20230518173255.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 27
reklama
Do góry