reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny brałyście jakieś suplementy przed punkcją? Co możecie polecić? Chodzi mi o poprawę jakości komórek, choć do tej pory były u nie ok z tym. Czeka mnie trzecia procedura i świruje, a czytając w Internecie już zgłupiałam do reszty 🤣
A jeszcze ważniejsza rzecz - czy mąż którejś stosował suplement, który faktycznie pomógł w jakości nasienia?
Podchodzimy do in vitro z powodu czynnika męskiego, a lekarz uważa że nie ma środków, które faktycznie działają. W Internecie oczywiście jest napisane inaczej, każdy poleca co innego, a mnie od czytania już głowa pęka. Czy ktoś stosował coś po czym macie faktycznie efekty?

reklama
Hej dziewczyny brałyście jakieś suplementy przed punkcją? Co możecie polecić? Chodzi mi o poprawę jakości komórek, choć do tej pory były u nie ok z tym. Czeka mnie trzecia procedura i świruje, a czytając w Internecie już zgłupiałam do reszty 🤣
A jeszcze ważniejsza rzecz - czy mąż którejś stosował suplement, który faktycznie pomógł w jakości nasienia?
Podchodzimy do in vitro z powodu czynnika męskiego, a lekarz uważa że nie ma środków, które faktycznie działają. W Internecie oczywiście jest napisane inaczej, każdy poleca co innego, a mnie od czytania już głowa pęka. Czy ktoś stosował coś po czym macie faktycznie efekty?
Ja brałam prenatal uno, witaminę d 3, l karnityne i koenzym Q 10. Wszystko według zaleceń lekarza. Wówczas amh ok 6, pobrali 22 komórki, 19 nadawało się do zapłodnienia. To była moja pierwsza i jedyna stymulacja.

Dziewczyny, dziś rano bardzo mocno się zestresowałam. Ale po kolei.

Przygotowuje się do transferu od 2go dnia cyklu biorę estrofem (rano i wieczorem) tak brałam również do poprzedniego udanego transferu.
Od początku cykl był dziwny bo miesiączka skończyła się trzeciego dnia i od 4-5 dnia czułam się owulacyjne (wydzielina miękka szyjka ITP. To wszystko trwało do wczoraj.
Nie wiem czy ma to jakiś związek, ale wczoraj zapomniałam o porannym estrofemie i włożyłam go dopiero 3,5h później.
Dziś rano (11 dzień cyklu) po zbliżeniu z mężem poczułam ból jaki zazwyczaj czuje kilka dni przed okresem a gdy się kąpalam zbadałam się i czuję że szyjka jest znacznie twardsza i chyba zamknięta.
Czy któraś z was ma wiedzę na temat jak ten sztuczny cykl wygląda? Czy normalne są te zmiany czy ja coś zepsulam przesunięciem wczorajszej tabletki?
Napiszcie proszę jeśli możecie udzielić mi jakiejś informacji.
Dziękuję

Hej, my tez jesteśmy w trakcie in vitro z powodu czynnika męskiego. W listopadzie mąż miał morfologię 0%, brał suplementy 4 miesiące i udało się otrzymać 3 zdrowe zarodki bardzo dobrej klasy. Tyle ze nie robiliśmy już kolejnego badania nasienia. No i my podchodziliśmy do IMSI a nie klasycznego IVF

Hej, my tez jesteśmy w trakcie in vitro z powodu czynnika męskiego. W listopadzie mąż miał morfologię 0%, brał suplementy 4 miesiące i udało się otrzymać 3 zdrowe zarodki bardzo dobrej klasy. Tyle ze nie robiliśmy już kolejnego badania nasienia. No i my podchodziliśmy do IMSI a nie klasycznego IVF
Rozumiem super i gratuluję 😀 a możesz zdradzić jakie suplementy brał konkretnie? U nas przy pierwszych dwóch stymulacjach zawsze zapładnialy się wszystkie komórki tzn 6 ale do 5 doby zawsze tylko 2 dotrwały.

Rozumiem super i gratuluję 😀 a możesz zdradzić jakie suplementy brał konkretnie? U nas przy pierwszych dwóch stymulacjach zawsze zapładnialy się wszystkie komórki tzn 6 ale do 5 doby zawsze tylko 2 dotrwały.
Do gratulacji poczekajmy jeśli coś z tego transferu wyjdzie. A od dwóch dni mam wrażenie ze nic z tego nie będzie:( a suplement to proxeed plus.

My braliśmy fertilman plus i wyniki sie bardzo poprawiły. Szczególnie ilość plemnikow, ale również morfologia i ruchliwość.

Do gratulacji poczekajmy jeśli coś z tego transferu wyjdzie. A od dwóch dni mam wrażenie ze nic z tego nie będzie:( a suplement to proxeed plus

Do gratulacji poczekajmy jeśli coś z tego transferu wyjdzie. A od dwóch dni mam wrażenie ze nic z tego nie będzie:( a suplement to proxeed plus.
Dobrze, trzymam kciuki ✊ u mnie za każdym razem po transferze beta była dodatnia, ostatnio nawet 4500 i niestety skończyło się poronieniem.
Powodzenia i dziękuję za odpowiedź 😀

reklama
Do góry