Ania.Wiosenka
Fanka BB :)
Mnie nic nie bolało. Byłam przerażona a okazało się że uczucie jak przy zwykłym badaniu.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi położna mówiła że 1 dc jest jak występuje regularne krwawienie a nie plamieniaWitajcie dziewczyny,
Pojawiam się ponownie, choć myślałam, że nigdy już tu nie wrócę
Otóż po ostatnim udanym transferze zostały nam dwie blastocysty i zaczęliśmy myśleć co z nimi zrobić. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na ponowny transfer i zamknięcie tematu (przy poprzednim miałam podane dwie blasty więc założyłam że tym razem też tak będzie)
Jestem już po wizycie wstępnej i za chwilę zacznę brać estrofem.
Tym razem cały proces jest dużo bardziej przyjemny ponieważ nie czuje stresu nie, boję się tak bardzo, jeśli się uda to super jeśli nie to szkoda ale też ok.
Mam jednak pytanie. Estrofem mam zacząć 2 dnia miesiączki, która powinna nadejść 22 kwietnia, jednak dziś przez cały dzień plamię. Nigdy tak nie mam, zawsze wszystko zaczyna się u mnie rano i z pompą dlatego nie wiem jak to rozumieć i rozegrać. Czy to znaczy że od jutra mam brać już estrofem czy czekać na prawdziwe krwawienie?
I jeszcze raz witam Was wszystkie serdecznie.
Ja bym liczyła od jutraWiedziałam, że na pewno nie będzie to normalny cykl i będę miała tonę pytań.
Caly dzien dziś plamilam, ale ok 20-21? Zaczęłam bardzo delikatnie krwawić, tak że założyłam wkładkę. Wydaje mi się że jutro rano dostanę normalna miesiączkę. Czy któraś z Was miała taką sytuację?
Czy liczyć początek cyklu od jutra? Czy od dziś wieczór? Jeśli od dziś to jak mam wziąć estrofem? Ehhh...
Za punkcję tez płaciłam niemało. Po prostu bylam w drogiej klinice, wkurzalo mnie to strasznie, ale najważniejsze, ze sie udalo. U mnie były "trudne" transfery i lekarz podjął decyzję o znieczuleniu ogólnym. Chociaż mnie wcześniejsze transfery nie bolały. Spokojnie, nie nastawiaj sie na bolAle to jest przepaść, mowimy o 3 krotnie wyższej kwocie…chyba ze za punkcję płacisz sporo mniej i gdzieś się to zrównuje. Transfer się robi w znieczuleniu? Myślałam ze to w miarę bezbolesna cześć…mam się nastawić na ból? nic mi lekarz o znieczuleniu nie mówił, tylko nospe mam wziac na godzinę przed
Oczywiście ja tez bym liczyła od jutraWiedziałam, że na pewno nie będzie to normalny cykl i będę miała tonę pytań.
Caly dzien dziś plamilam, ale ok 20-21? Zaczęłam bardzo delikatnie krwawić, tak że założyłam wkładkę. Wydaje mi się że jutro rano dostanę normalna miesiączkę. Czy któraś z Was miała taką sytuację?
Czy liczyć początek cyklu od jutra? Czy od dziś wieczór? Jeśli od dziś to jak mam wziąć estrofem? Ehhh...
AHej dziewczyny wczoraj byłam u immunologa Sydora i powiedział że przed kolejnym transferem zalecałby immunoglobuliny ale że lepiej byłoby je podać za granicą Czechy i jeszcze gdzieś ale nie pamiętam czy wiecie w których miejscach on poleca to podanie
Cze a czemu lepiej w CzechachHej dziewczyny wczoraj byłam u immunologa Sydora i powiedział że przed kolejnym transferem zalecałby immunoglobuliny ale że lepiej byłoby je podać za granicą Czechy i jeszcze gdzieś ale nie pamiętam czy wiecie w których miejscach on poleca to podanie