reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja uważam , ze jeśli kobieta nie ma takiej potrzeby, żeby partner z nią był to pewnie . Ale jeśli ma taka potrzebę facet nie powinien odmówić. Kobieta pewnie tez z chęcią by odmówiła porodu i przeniosła cały ból, strach na kogoś innego, ale nie ma wyboru.
Ja po swoim porodzie stwierdzam ze urodzilam sie zwby rodzic,no coz urodzilam jedno dziecko i qiecej rodzic nie bede.Dla mnie porod byl naprawde ok mimo ze silami natury bez znieczulenia.Zzczerze mowiac prawie nie pisnelam az polozna zaczela mi mowic zebym wydala jakis dzqiek bo ona nie wie czy skurcze ida hehehe Ja porodu sie nie balam balam sie tylko aby z corcia bylo wszystko ok,poza tym lajtowo do tego podeszlam.

reklama
Ja po swoim porodzie stwierdzam ze urodzilam sie zwby rodzic,no coz urodzilam jedno dziecko i qiecej rodzic nie bede.Dla mnie porod byl naprawde ok mimo ze silami natury bez znieczulenia.Zzczerze mowiac prawie nie pisnelam az polozna zaczela mi mowic zebym wydala jakis dzqiek bo ona nie wie czy skurcze ida hehehe Ja porodu sie nie balam balam sie tylko aby z corcia bylo wszystko ok,poza tym lajtowo do tego podeszlam.
Ja też podchodziłam lajtowo do porodu i chyba nie potrzebie, bo sam poród zniosłam tragicznie, wiłam się z bólu i traciłam świadomość. Tez naturalny bez znieczulenia, 12h wiłam się z bólu. Jednym słowem poród wspominam jak sceny z filmu teksańska masakra piła mechaniczna 🫣Do roku po porodzie, mdlilo mnie jak przypominałam sobie poród 😞 Po takim czasie już ochłonęłam. Wiem już na co się przygotować, wiem co mnie czeka, wiem ze będzie bolało i mam nadzieje ze ta świadomość pomoże mi łatwiej przejść przez porod. Bardzo się cieszę, ze maz to wszystko widział i zrozumiałam jak wyglada poród, bo ja tez nie miałam pojęcia dopóki nie znalazłam się na porodówce :D ale wiadomo, każdy poród jest inny, każda z nas ma inny próg bólu.

To jak moje czekanie na telefony od embriologa😆 trzymam kciuki, musi być dobrze💪💪💪💪
A zobaczysz jak się dłuży czekanie po transferze. Ja sobie zakładałam, że poczekam na robienie testów i badań do dnia podanego przez lekarza😅 niestety nie udało się 😁
Z dzisiaj wyników jeszcze nie ma😔

Ja też podchodziłam lajtowo do porodu i chyba nie potrzebie, bo sam poród zniosłam tragicznie, wiłam się z bólu i traciłam świadomość. Tez naturalny bez znieczulenia, 12h wiłam się z bólu. Jednym słowem poród wspominam jak sceny z filmu teksańska masakra piła mechaniczna 🫣Do roku po porodzie, mdlilo mnie jak przypominałam sobie poród 😞 Po takim czasie już ochłonęłam. Wiem już na co się przygotować, wiem co mnie czeka, wiem ze będzie bolało i mam nadzieje ze ta świadomość pomoże mi łatwiej przejść przez porod. Bardzo się cieszę, ze maz to wszystko widział i zrozumiałam jak wyglada poród, bo ja tez nie miałam pojęcia dopóki nie znalazłam się na porodówce :D ale wiadomo, każdy poród jest inny, każda z nas ma inny próg bólu.
bierz znieczulenie. Dla mnie porod bez znieczulenia to bezsensowne cierpienie.

A zobaczysz jak się dłuży czekanie po transferze. Ja sobie zakładałam, że poczekam na robienie testów i badań do dnia podanego przez lekarza😅 niestety nie udało się 😁
Z dzisiaj wyników jeszcze nie ma😔
No mnie jeszcze czeka czekanie na wynik badania zarodków (jeśli jakies będą do badania) wiec transfer to dla mnie odległa przyszłość…:)

bierz znieczulenie. Dla mnie porod bez znieczulenia to bezsensowne cierpienie.
W pierwszej nie mogłam :( nie postępował porób i nie chcieli mi podać bo było za małe rozwarcie , po 11 h cierpienia zdecydowali się podać mi okscytocyny i w przeciągu 40 min urodziłam . Mam nadzieje ze przy tym porodzie nie będzie żadnych przeciwwskazań, to mnie trzyma przy nadzieji :D

reklama
Do góry