reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Badanie zarodków to dobry pomysł. Skraca.cala procedurę i eliminuje niepotrzebne trafery, koszty finansowe i obciążenie psychiczne.
Czasami kliniki mają dodatkowa hodowlę komórek po punkcji na specjalnym podłożu.
No i ja przed kolejną stymulacja zainwestowałam w suplementy . Czasami lekarz też wprowadzi zmiany w stymulacji i to wszystko przynosi lepsze efekty.
Pierwsza to można powiedzieć taka niewiadoma, nigdy nie przewidzimy jak organizm zareaguje na leki
Dzięki:) No nic, na ten moment i tak nie pozostaje mi nic tylko czekać..w sobotę mam kontrolę to już wtedy będę wiedzieć jak poszło i czy jest sens myśleć co dalej.

Rozumiem, ze Ty już na dniach rodzisz?:) trzymam kciuki za bezproblemowe rozwiązanie!💪 mogę zapytać w jakim wieku udało Ci się zajść w ciąże i po której próbie?

reklama
Dzięki:) No nic, na ten moment i tak nie pozostaje mi nic tylko czekać..w sobotę mam kontrolę to już wtedy będę wiedzieć jak poszło i czy jest sens myśleć co dalej.

Rozumiem, ze Ty już na dniach rodzisz?:) trzymam kciuki za bezproblemowe rozwiązanie!💪 mogę zapytać w jakim wieku udało Ci się zajść w ciąże i po której próbie?
Zaczęłam się leczyć koło 30/31 lat.
Miałam 4 pełne stymulację, i 7 transferów.
Udał się dopiero 7 transfer. Wcześniej 2 poronienia i 2 biochemiczne. Przed 4 stymulacja zrobiłam immunologię i badanie zarodków +zmiana kliniki

Dzwonili z kliniki i z 10 komórek do zapłodnienia nadawało się podobno 7 i wszystkie zapłodnili natomiast 5 z tych 7 ma jakies powiększone przestrzenie wiec w pełni prawidłowe są tylko 2:( powiem szczerze ze cudów się nie spodziewam ale teraz mam wrażenie ze jak jeden zarodek z tego wyjdzie to będzie cud…czułam ze ten tydzien będzie najtrudniejszy…niby z tych 5 gorszych komórek może coś powstać prawidłowego ale są mniejsze szanse…No i oczywiście jeszcze kwestia jakości nasienia, bo u nas to teoretycznie było największym problemem (zdiagnozowanym). Wiecie dziewczyny jakie szanse maja takie komórki z powiększonymi przestrzeniami ? (Przepraszam, ale nie wiem dokładnie co to oznacza, bo byłam tak zestresowana ta rozmowa ze nie wiem nawet czy dobrze to zapamiętałam:/). Do wczoraj miałam nadzieje, dziś powoli nastawiam się ze nie wiele z tego wyjdzie:(
U mnie niestety w szóstej dobie 5 nie przetrwało. Miałam tylko jedną blastkę transferowaną i nie było co mrozić. Niestety w takiej sytuacji moje pozytywne nastawienie i wiara , że się wszytko uda gaśnie. Ja dzisiaj szósty dzień po i niestety obawiam się, że nic z tego nie będzie. Za ciebie trzymam mocno kciuki i wierzę, że będzie dobrze.

U mnie niestety w szóstej dobie 5 nie przetrwało. Miałam tylko jedną blastkę transferowaną i nie było co mrozić. Niestety w takiej sytuacji moje pozytywne nastawienie i wiara , że się wszytko uda gaśnie. Ja dzisiaj szósty dzień po i niestety obawiam się, że nic z tego nie będzie. Za ciebie trzymam mocno kciuki i wierzę, że będzie dobrze.
Może jednak się uda, trzymam mocno kciuki za Ciebie. Ale wiem o czym mowisz, łatwiej uwierzyć ze uda się komuś innemu niż sobie samej. Głowa do góry, będziemy walczyć razem jak coś:) patrząc na Twój nick zakładam ze jesteś 2 lata młodsza, wiec pocieszę Cię ze masz i tak ta przewagę nade mną:)

Może jednak się uda, trzymam mocno kciuki za Ciebie. Ale wiem o czym mowisz, łatwiej uwierzyć ze uda się komuś innemu niż sobie samej. Głowa do góry, będziemy walczyć razem jak coś:) patrząc na Twój nick zakładam ze jesteś 2 lata młodsza, wiec pocieszę Cię ze masz i tak ta przewagę nade mną:)
Dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test, niestety negatywny😔, ale byłam do południa robić badania tarczycy i zrobiłam też betę, żeby to potwierdzic🙈. Pani powiedziała, że wyniki będą koło 17 więc zobaczymy. Dam znać. Tak jestem 86 rocznik🙂

@Ruda08
A co się będę czaić 🤭
Proszę wpisać wizytę przed transferem bądź podgląd endometrium na 6 marca 🤩
Wiem ze wtedy betujesz a i moja kochana @Będęwkoncumama! Ma podgląd maluszka ♥️ oby dla każdej z nas był to dobry dzień ♥️

@Caro♤♤♤♤ pozwolę sobie przejąć Twój ciążowy brzuszek 😁
Poprzedniczki mnie grubo wysiudały 😂
Trzymam kciuki za szczęśliwe , szybkie i bezbolesne rozwiązanie 😎✊🏻✊🏻✊🏻

Dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test, niestety negatywny😔, ale byłam do południa robić badania tarczycy i zrobiłam też betę, żeby to potwierdzic🙈. Pani powiedziała, że wyniki będą koło 17 więc zobaczymy. Dam znać. Tak jestem 86 rocznik🙂
Tak sobie myśle ze jak podchodzisz do pierwszego in vitro to myślisz o tym ze po tylu latach starań in vitro Ci w końcu pomoże, a potem się okazuje ze to mogą być kolejne lata walki…(czytając wpisy wielu dziewczyn tutaj, dla mnie to pierwsze podejście dalej…).
A powiedz czemu reszty blastek nie mrozili w 5 dobie tylko trzymali do 6? Tak się praktykuje? Jestem jeszcze zielona w tym ale w większości przypadków czytałam o mrożeniu w 5tej dobie..

Napisz koniecznie jak beta, na sikaniec może być za wczesnie. Trzymam kciuki mocno!!

reklama
@Ruda08
A co się będę czaić 🤭
Proszę wpisać wizytę przed transferem bądź podgląd endometrium na 6 marca 🤩
Wiem ze wtedy betujesz a i moja kochana @Będęwkoncumama! Ma podgląd maluszka ♥️ oby dla każdej z nas był to dobry dzień ♥️

@Caro♤♤♤♤ pozwolę sobie przejąć Twój ciążowy brzuszek 😁
Poprzedniczki mnie grubo wysiudały 😂
Trzymam kciuki za szczęśliwe , szybkie i bezbolesne rozwiązanie 😎✊🏻✊🏻✊🏻
❤️❤️❤️❤️
Mocno wierzę że to dla każdej z nas będzie szczęśliwy dzień ❤️❤️❤️❤️❤️

Do góry