reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki przypomnijcie mi proszę jakie wyniki trzeba zrobić przed transferem te które są ważne tylko pół roku 🤔wiem że napewno HIV a dalej moja wiedza to czarna dziura 😂
VDRL,
anty-HIV-1,2,
anty-HCV-Ab,
badanie czystości pochwy,
cytologię,
oznaczenie przeciwciał różyczki, toksoplazmozy oraz Chlamydia trachomatis
.

reklama
Normalnie ze wszystkich zrekrutowanych pęcherzyków rośnie jeden dominujący, dlatego reszta idzie na zmarnowanie. Przy stymulacji rośnie więcej zrekrutowanych pęcherzyków.
Właśnie tak mi tłumaczył, że zrektrutowanych jest dużo więcej niż tej liczby wystymulowanych więc nie powinno wpływać na amh. Bo zawsze zrekrutowanych jest ileś a tylko jedna dojrzewa, reszta jest tracona. A jednak po stymulacjach (najpierw naturalne starania plus 1 ivf) spadło mi szybciej niż w ciągu ostatnich lat (badania w 2022/2021). A może wcale nie musi spadać liniowo, tylko z wiekiem przyspiesza(?). Znalazłam podobną opinię online: Link do: Forum embriologiczne
Pozdrawiam

A wytłumaczył dlaczego szły by na zmarnowanie ? Nie slyszalam nigdy takiej teorii 😁 mi spadło z 2.8 do 2.5 logicznie patrząc jest to chyba normalnie.. Bo wykorzystuje się ta rezerwę jajnikową. Normalnie w cyklu dojrzewałby 1 pecherzyk a tak dojrzewa kilkanaście... ale no nie jestem lekarzem. Tak logicznie mi się wydaje.
Mi wcześniej spadało o 0.1 na rok, a teraz po 8mcach o ponad 0.4. Tobie spadło o tyle po 1 procedurze? Miałaś może przed ivf starania naturalne wspomagane stymulacja? Bo ja pół roku bemfolą.
Z góry dzięki za odpowiedź

Mi wcześniej spadało o 0.1 na rok, a teraz po 8mcach o ponad 0.4. Tobie spadło o tyle po 1 procedurze? Miałaś może przed ivf starania naturalne wspomagane stymulacja? Bo ja pół roku bemfolą.
Z góry dzięki za odpowiedź

Tak mialam starania naturalne wspomagane stymulacja. Praktycznie 1.5 roku. Bo w międzyczasie jeszcze inseminacje. Na szczęście 1 procedura dala 5 zarodkow - blastocyst i na razie jedna ciąża:) 3 jeszcze mamy w zamrożone. Wiec juz do stymulacji nie zamierzam podchodzić:) także juz amh nie będę badać.

Tak mialam starania naturalne wspomagane stymulacja. Praktycznie 1.5 roku. Bo w międzyczasie jeszcze inseminacje. Na szczęście 1 procedura dala 5 zarodkow - blastocyst i na razie jedna ciąża:) 3 jeszcze mamy w zamrożone. Wiec juz do stymulacji nie zamierzam podchodzić:) także juz amh nie będę badać.
Dzieki za odpowiedz. Można wiedzieć w jakim wieku miałaś ivf? Ja w 37. Wcześniej w wieku 32 ciaza naturalna bez problemu zaszlam (syn). I to po ciąży pozamacicznej i wycięciu jajowodu. Po paru latach jak zaczęliśmy się starać ciaza biochemiczna. A teraz pod górkę.

Właśnie tak mi tłumaczył, że zrektrutowanych jest dużo więcej niż tej liczby wystymulowanych więc nie powinno wpływać na amh. Bo zawsze zrekrutowanych jest ileś a tylko jedna dojrzewa, reszta jest tracona. A jednak po stymulacjach (najpierw naturalne starania plus 1 ivf) spadło mi szybciej niż w ciągu ostatnich lat (badania w 2022/2021). A może wcale nie musi spadać liniowo, tylko z wiekiem przyspiesza(?). Znalazłam podobną opinię online: Link do: Forum embriologiczne
Pozdrawiam
Z tym AMH tak jak dziewczyny pisały jest różnie. Zależy jakie labo. Niby można robić w każdym dniu cyklu ale mi kazali robić w 2-5dc. Duuużo postów widziałam że to AMH się zmienia w każdy możliwy sposób, spada, rośnie, dużo, mało. Nie przejmuj się tak bardzo, Twój wynik jest na prawdę dobry, a AMH ma prawo spadać i tyle. Moje przed IVF wynosiło ok 0,9 🙄 potem bałam się badać

Z tym AMH tak jak dziewczyny pisały jest różnie. Zależy jakie labo. Niby można robić w każdym dniu cyklu ale mi kazali robić w 2-5dc. Duuużo postów widziałam że to AMH się zmienia w każdy możliwy sposób, spada, rośnie, dużo, mało. Nie przejmuj się tak bardzo, Twój wynik jest na prawdę dobry, a AMH ma prawo spadać i tyle. Moje przed IVF wynosiło ok 0,9 🙄 potem bałam się badać
Dzięki za Twoją wiadomość.
Pozdrawiam

reklama
Dziewczynki przypomnijcie mi proszę jakie wyniki trzeba zrobić przed transferem te które są ważne tylko pół roku 🤔wiem że napewno HIV a dalej moja wiedza to czarna dziura 😂
u mnie te wymaga klinika😀

Załączniki

• CCE8294D-85DF-42B7-AE29-81F3DBB42A3C.jpeg
    CCE8294D-85DF-42B7-AE29-81F3DBB42A3C.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 53
Do góry