reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

A jak to jest z tymi piersiami ? Jestem w końcówce 7 tygodnia i piersi przestały bolec ?
Czy to normalne ?
Też tak miałam ... Końcówka 8 tygodnia byłam na wizycie ... Jechałam na nią jak na skazanie bo właśnie bolay zdecydowanie mniej ... Lekarz powiedział że to normalne gdyż organizm przyzwyczaja się do czasu ciąży i z czasem całkowicie przestaną ... Dodam że mnie bolały wtedy rży dotyku ... Zresztą do dziś tak zostało ... I od czasu do czasu jak ściągam stanik ... No i w nocy jak z boku na bok się przekładam i wstaje do toalety . Spokojnie ❤️ zdrowych , radosnych świąt bez stresu i zmartwień ❤️❤️

reklama
Ja pojawiłam się w klinice po roku od porodu. Wtedy też dostałam pierwszy raz okres. Aczkolwiek podobno nie jest potrzebny. Mi się wydaje jednak, że oznaczał on pewnien powrót do formy i oznakę gotowości organizmu.
Na moje pytanie lekarz prowadzący w bocianie, gdy kończyłam przygodę z kliniką, kiedy mogę wrócic, mówił, że nie szybciej niż rok właśnie. Mówi się, że poniekąd 2 lata przerwy powinny być między jednym a drugim porodem.
Ale powinnam dodać, że nie zabezpieczaliśmy się od jakichś... 7msc od porodu. Gotowa nie byłam, ale uznaliśmy, że gdyby ten cud się jednak zdarzył, to byłoby to tylko cudowne szczęście. Cudu brak 🙃
Witaj
A w której klinice bociana bylas i jaki lekarz ?

Dziewczyny zdrowych i wesołych świąt Bożego Narodzenia i spełnienia największego marzenia pamiętajcie tzreba wierzyć do końca🌲🌲

A ja poproszę dużo zdrowia dla mnie i Małej. W czwartek na zwykłej kontrolnej wizycie lekarz zobaczył, że szyjka i rozwarcie 1cm więc jestem w szpitalu w Warszawie. Dzis 27+6tc z małą wszytko dobrze 1200g waży. Dostałam sterydy w razie czego jakby bardzo chciała wyjść. Ja nie miałam żadnych objaw i teraz też jest okej nic nie czuję. Czekamy jak zejdzie mi infekcja i może szew mi założą, ale to jeszcze potwora. Więc ja poproszę zdrowia i trzymać kciuki żeby Mała siedziała w brzuchu jak najdłużej😀

Całusy😘
Wszystkiego Dobrego dla Was, szkoda, ze święta spędzasz w szpitalu, niemniej Twoje zdrowie i maleńkiej jest najważniejsze i dobrze, ze jesteście pod stała kontrola.
Żałuje ze pod takimi postami nie można dać emotki „przytulam Cię”, „jestem z Tobą”, „trzymaj się”.
Może administracja mogłaby o tym pomyśleć? Bo ani „lubię to” ani serduszko nie są adekwatne do treści.. ale to już taka dygresja na marginesie.
Wesołych wszystkim, a zwłaszcza staraczkom, abyście w 2023 ujrzały 2 kreski 😘 ✨

Hej Dziewczyny,

Jestem w 11 tc, biorę wieczorem acard 150 a rano heparynę 0.4. Zapomniałam wziąć wczoraj acardu na noc :( nie wiem co zrobić teraz, czy uzupełniać rano pominiętą dawkę ( ale ponoć acard lepiej na noc), czy odczekać do wieczora... Jak myślicie? Ale sobie narobiłam stresu w święta 😐

Hej Dziewczyny,

Jestem w 11 tc, biorę wieczorem acard 150 a rano heparynę 0.4. Zapomniałam wziąć wczoraj acardu na noc :( nie wiem co zrobić teraz, czy uzupełniać rano pominiętą dawkę ( ale ponoć acard lepiej na noc), czy odczekać do wieczora... Jak myślicie? Ale sobie narobiłam stresu w święta 😐
Nie musisz uzupełniać, nic się nie stało, jednorazowe opuszczenie dawki nie wpłynie na rozwój ciąży, każdej się zdarza, nie stresuj się, dziś wieczorem zażyj normalnie i będzie wszystko ok 🙂

Hej Dziewczyny,

Nie masz się czym stresować 😊 acard bardzo długo zostaje w organizmie. Dlatego też zaleca się odstawić go ok 2 tyg przed porodem, a nie jeden dzień. Pominięcie jednej dawki jest bez wpływu na przebieg ciąży.

reklama
Hej dziewczyny.
Czy będąc w ciąży jadłyście majonez? Oczywiście nie mam na myśli domowego. Właśnie zjadłam śniadanie i wszczęłam rodzinną panike
Miałaś jakiś wybrany o składzie z jajek pasteryzowanych? Bo podejrzewam że o to chodziło amy :)
Zastanawiam się czy takie majonezy sklepowe mogą być zrobione z surowych niepasteryzowanych jajek? 🤔 Przejrzałam kilka składów i wszędzie tylko pisze o żółtkach jaj.
Podobnie z serami żółtymi, twarogami, maślankami i kefirami. Tutaj niektóre mają napisane że są z mleka pasteryzowanego a inne nie... Ale z drugiej strony czy jakiekolwiek wyroby sklepowe oprócz serów dojrzewających, fetowych itp mogą być z mleka niepasteryzowanego? 🤔🤔

I jeszcze pytanie z podobnej beczki: czy dodajecie ocet do potraw? Wczoraj zjadłam kapustę czerwoną i barszcz czerwony zaprawiany domowym octem jabłkowym. Potem przyszło olśnienie. Wiadomo że nie były to wielkie ilości, ale na pewno jakiś %% tam był 😱

Do góry