reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To zależy jak mierzą to endometrium. Jak mialam w okolicy 9,5 mm to lekarz mówił, że bardzo ładna śluzówka. Wiem, że niektórzy chcą żeby było grubsze, ale u mnie w klinice minimum to okolo 7,5 mm. U mnie do implantacji doszło przy takim endometrium :)
U mnie też transfer udany przy Endo nieco ponad 7 mm ... Przy grubszych się nie udawało

reklama
Dziewczyny po udanych transferach brałyście moze acard ? Nie wiem czy mam kontynowac branie a pierwszą wizytę mam dopiero 29.12 ...

Dawkę 75 mg ? Czyli spokojnie mogę kontynuować :) a jak się czujesz ? Dzidziuś daje popalić z dolegliwościami ciążowymi? :) choc to chyba najmilsze dolegliwości jakie mogą być ;)
Tak w dalszym ciągu 75 ... Czuję się nadzwyczaj dobrze. Od początku ciąży 😉 jedyne dolegliwości jakie mam to ból piersi . Raz na jakiś czas mi dobrze ... Bywały dni że było codziennie ale już doszłam do tego że po sokach i czymś słodkim mnie mdli ... Parcie na pęcherz ... To mam od samego transferu codziennie ( dużo pije , chodź teraz mniej niż po transferze a mimo wszystko parcie na pęcherz pozostało ) i kucie w brzuchu ( ale to też normalne gdyż macica się powiększa ) no i nie mogę czuć a nawet patrzeć na mięso ... Codziennie muszę wymyślać obiady bez mięsne . Nie wiem ile mój mąż jeszcze to wytrzyma 🤣🤣🤣🤣🙈 zaraz zacznie do rodziców na obiad jeździć . Żeby chodź kawałek mięsa zjeść 🤣🤣🤣🤣🙈

Tak w dalszym ciągu 75 ... Czuję się nadzwyczaj dobrze. Od początku ciąży 😉 jedyne dolegliwości jakie mam to ból piersi . Raz na jakiś czas mi dobrze ... Bywały dni że było codziennie ale już doszłam do tego że po sokach i czymś słodkim mnie mdli ... Parcie na pęcherz ... To mam od samego transferu codziennie ( dużo pije , chodź teraz mniej niż po transferze a mimo wszystko parcie na pęcherz pozostało ) i kucie w brzuchu ( ale to też normalne gdyż macica się powiększa ) no i nie mogę czuć a nawet patrzeć na mięso ... Codziennie muszę wymyślać obiady bez mięsne . Nie wiem ile mój mąż jeszcze to wytrzyma 🤣🤣🤣🤣🙈 zaraz zacznie do rodziców na obiad jeździć . Żeby chodź kawałek mięsa zjeść 🤣🤣🤣🤣🙈

Cieszę się że samopoczucie dobre :) ja jestem na początku tej drogi I właściwie oprócz bólu piersi, który mam wrażenie z dnia na dzień jest większy to nic się nie dzieje. Od czasu do czasu jedynie lekko zakłuje mnie w macicy. A tak to idealnie :) choc nie powiem czekam na jakieś typowo ciążowe dolegliwości :) ale wiem, że jeszcze wczesny etap. Ale parcie na pęcherz zostało również takie jak po transferze, ale pije duzo i nawet się nie zmuszam, ciągle chce mi się pic :) ale to dobrze. Nawodnienie organizmu jest ważne.

Czy polecacie jakieś suplementy, witaminy na początku ciąży? Nie mówię oczywiście o kwasie foliowym i innych zestawach typu pregna itd, bo to oczywiste :)

reklama
Do góry