reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To zależy jak mierzą to endometrium. Jak mialam w okolicy 9,5 mm to lekarz mówił, że bardzo ładna śluzówka. Wiem, że niektórzy chcą żeby było grubsze, ale u mnie w klinice minimum to okolo 7,5 mm. U mnie do implantacji doszło przy takim endometrium :)
U mnie też transfer udany przy Endo nieco ponad 7 mm ... Przy grubszych się nie udawało

reklama
Dziewczyny po udanych transferach brałyście moze acard ? Nie wiem czy mam kontynowac branie a pierwszą wizytę mam dopiero 29.12 ...

Dawkę 75 mg ? Czyli spokojnie mogę kontynuować :) a jak się czujesz ? Dzidziuś daje popalić z dolegliwościami ciążowymi? :) choc to chyba najmilsze dolegliwości jakie mogą być ;)
Tak w dalszym ciągu 75 ... Czuję się nadzwyczaj dobrze. Od początku ciąży 😉 jedyne dolegliwości jakie mam to ból piersi . Raz na jakiś czas mi dobrze ... Bywały dni że było codziennie ale już doszłam do tego że po sokach i czymś słodkim mnie mdli ... Parcie na pęcherz ... To mam od samego transferu codziennie ( dużo pije , chodź teraz mniej niż po transferze a mimo wszystko parcie na pęcherz pozostało ) i kucie w brzuchu ( ale to też normalne gdyż macica się powiększa ) no i nie mogę czuć a nawet patrzeć na mięso ... Codziennie muszę wymyślać obiady bez mięsne . Nie wiem ile mój mąż jeszcze to wytrzyma 🤣🤣🤣🤣🙈 zaraz zacznie do rodziców na obiad jeździć . Żeby chodź kawałek mięsa zjeść 🤣🤣🤣🤣🙈

Tak w dalszym ciągu 75 ... Czuję się nadzwyczaj dobrze. Od początku ciąży 😉 jedyne dolegliwości jakie mam to ból piersi . Raz na jakiś czas mi dobrze ... Bywały dni że było codziennie ale już doszłam do tego że po sokach i czymś słodkim mnie mdli ... Parcie na pęcherz ... To mam od samego transferu codziennie ( dużo pije , chodź teraz mniej niż po transferze a mimo wszystko parcie na pęcherz pozostało ) i kucie w brzuchu ( ale to też normalne gdyż macica się powiększa ) no i nie mogę czuć a nawet patrzeć na mięso ... Codziennie muszę wymyślać obiady bez mięsne . Nie wiem ile mój mąż jeszcze to wytrzyma 🤣🤣🤣🤣🙈 zaraz zacznie do rodziców na obiad jeździć . Żeby chodź kawałek mięsa zjeść 🤣🤣🤣🤣🙈

Cieszę się że samopoczucie dobre :) ja jestem na początku tej drogi I właściwie oprócz bólu piersi, który mam wrażenie z dnia na dzień jest większy to nic się nie dzieje. Od czasu do czasu jedynie lekko zakłuje mnie w macicy. A tak to idealnie :) choc nie powiem czekam na jakieś typowo ciążowe dolegliwości :) ale wiem, że jeszcze wczesny etap. Ale parcie na pęcherz zostało również takie jak po transferze, ale pije duzo i nawet się nie zmuszam, ciągle chce mi się pic :) ale to dobrze. Nawodnienie organizmu jest ważne.

Czy polecacie jakieś suplementy, witaminy na początku ciąży? Nie mówię oczywiście o kwasie foliowym i innych zestawach typu pregna itd, bo to oczywiste :)

reklama
Do góry