reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

używałam perfum jak zawsze, umylam się jak zawsze i użyłam dezodorantu jak zawsze. Kremów i balsamów nie używam bo nie lubię - synek tez nie lubi być kremowany, ale uwielbia wąchać moje perfumy i pokazuje nimi jak używać i mówi „psi psi”. Jak ma się udać to się uda. Ciekawe jakby napisali żeby się natrzeć ziemia albo czymś gorszym to tez by się tak każdy tego trzymał.

Prawda jest taka, że gdy się nie udaje kolejny raz, a bardzo chcemy to zrobimy wszystko zeby się udało. Jakby kazali mi się natrzeć ziemią i gwarantowałoby to powodzenie to bym się nie wahała 😅 dlatego chyba po prostu trzeba się stosować do zaleceń lekarza i jeśli w jakikolwiek sposób miałoby to ułatwić, albo chociaz nie zaszkodzić to czemu nie. Dlatego też chyba nie użyję jutro w takim wypadku.

reklama
Prawda jest taka, że gdy się nie udaje kolejny raz, a bardzo chcemy to zrobimy wszystko zeby się udało. Jakby kazali mi się natrzeć ziemią i gwarantowałoby to powodzenie to bym się nie wahała 😅 dlatego chyba po prostu trzeba się stosować do zaleceń lekarza i jeśli w jakikolwiek sposób miałoby to ułatwić, albo chociaz nie zaszkodzić to czemu nie. Dlatego też chyba nie użyję jutro w takim wypadku.
Ja tez nie używałam, tylko delikatnie antyperspirant. Tak jak piszesz - jakbym miała pewność, że się uda to też bym się ziemia natarła 🤣🤣🤣

Może umknęło moje pytanie więc ponawiam.
W internetach znalazłam ampułki firmynchyba niemieckiej tego Ubichinonenu Q10 firmy Biologische Heilmittel Heel GmbH na stronie Apo- disc.... Czy to chodzi o te zastrzyki?
Nie wiem czy można wklejać linki z zewnątrz.
Kupiłabym, ale czy jest bezpieczne,?

używałam perfum jak zawsze, umylam się jak zawsze i użyłam dezodorantu jak zawsze. Kremów i balsamów nie używam bo nie lubię - synek tez nie lubi być kremowany, ale uwielbia wąchać moje perfumy i pokazuje nimi jak używać i mówi „psi psi”. Jak ma się udać to się uda. Ciekawe jakby napisali żeby się natrzeć ziemia albo czymś gorszym to tez by się tak każdy tego trzymał.
Bez przesady. Nic mi sie nie stanie jak nie użyje perfum, a z jakiegoś powodu lekarz tak mi zlecił. Na pewno nie jest to kluczowe, ale nie wiem co wnosi Twoja wypowiedź o smarowaniu sie ziemią - tak, jeśli lekarz tak by mi zlecił to też bym się natarła :)

Bez przesady. Nic mi sie nie stanie jak nie użyje perfum, a z jakiegoś powodu lekarz tak mi zlecił. Na pewno nie jest to kluczowe, ale nie wiem co wnosi Twoja wypowiedź o smarowaniu sie ziemią - tak, jeśli lekarz tak by mi zlecił to też bym się natarła :)
No mi używanie nie zaszkodziło - nawet o tym nie pomyślałam jak o wielu innych rzeczach jak o pełnym pęcherzu czy leżenie po transferze. Nic nie gwarantuje ze dany transfer się uda. Transfer bez usg 5 min i do domu. Zarodek nawet mnie nie poczuł bo przynieśli już go w strzykawce

reklama
Taak, ja mam transfer w sobotę i na peewno zrobię pierwszą betę przed świętami, myślę, że około przyszłego piątku/soboty. Klinika każe robi betę około 10 dpt, ale w 6dpt już jakies pierwsze info jest.
Ja się jakoś nie stresuję, już tyle porażek za mną, że trochę się do tego przyzwyczaiłam? Pewnie przeżywać będę dopiero noc przed.
Lekarz mi napisał smsa żebym pamiętała o braku perfum i innych zapachów w dniu transferu. Wiecie dlaczego to ważne?
Kiedys jak sama mialam transfery wyszukalam artykul o jakichs badaniach ze wazna jest bardzo sterylnosc przy transferze. Pewnie dlatego. Ale lekarze rzadko o tym wspominaja wiec jak zaleca
to warto zastosowac.

Do góry