reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Diagnostykę mam całą zrobioną, brakuje tylko testu era i badania zarodkow. Podejdę do transferu ostatniego zarodka i później podejmę decyzję. Doszłam juz do sciany. Ci raz częściej myślę, że nigdy nie zostanę matką.
Test era to dobry pomysł.
Znam dziewczynę, która miała 3 transferu przebadanych zarodków w obstawie immunologiczne i nic. Zrobiła test era i się okazało,że ma przesunięte okno implantacyjne.
Bardzo dużo.masz już zrobione. Zostaje tylko badanie zarodków i test era.

reklama
W diagnostyce można zrobić . Ja proponuję od razu zrobić Ana 3 ... Bez sensu wydawać pieniądze 3 razy ... Niektórzy mówią żeby pierw zrobić Ana 1 , jak wyjdzie dodatnie to ana2 i jak znów dodatnie to Ana 3 .... Ja robiłam pierw Ana 2 a później ana3 ... Z biegiem czasu żałuję ... Mogłam od razu robić anan3 ... Ale człowiek mądry po czasie ...
Wydaje mi się że po Ana w diagnostyce pezetyczymują krew do miesiąca czasu żeby można było zrobić dodatkowe badania Ana jak 2 wyjdzie dodatnia.

A macie dzieci wspólnie? I ile liczysz wiosen? Wiesz co na forum już były takie przypadki i dziewczyny zostawały mamami, więc więcej wiary kobitko, te myśli są do dupy i tez je miewam, ale nie wolno się poddawać! Walcz o swoje szczęście, musi spotkać się tyle rzeczy w jednym czasie że dla mnie to cud, mi jeszcze nie było pisane zostać mama co nie znaczy że nią nie zostanę , takiej myśli się trzymaj ♡
Nie mamy dzieci, mamy po 34 lata.

Nie mamy dzieci, mamy po 34 lata.
Mój zaraz kończy 33 i chciałby zostać tatusiem, ale co ja poradzę jak życie napisało nam taki scenariusz, miałam duży żal do życia, teraz się trochę zdystanowalam ale niesmak pozostał:( tymbardziej, że nam z badań nie wychodzi za bardzo czemu tych dzieci nie mamy, w następnym zrobię podstawowa immunologie bo trombofilie itp też mamy wykluczone ... :(

Mój zaraz kończy 33 i chciałby zostać tatusiem, ale co ja poradzę jak życie napisało nam taki scenariusz, miałam duży żal do życia, teraz się trochę zdystanowalam ale niesmak pozostał:( tymbardziej, że nam z badań nie wychodzi za bardzo czemu tych dzieci nie mamy, w następnym zrobię podstawowa immunologie bo trombofilie itp też mamy wykluczone ... :(
No to sama wiesz jak to jest. Ja na początku drogi zaciskałam zęby i nie narzekałam. Po przerobieniu większości badań po prostu się bardzo boję :(

Test era to dobry pomysł.
Znam dziewczynę, która miała 3 transferu przebadanych zarodków w obstawie immunologiczne i nic. Zrobiła test era i się okazało,że ma przesunięte okno implantacyjne.
Bardzo dużo.masz już zrobione. Zostaje tylko badanie zarodków i test era.
Też się zastanawiałam nad testem Era, ale czy ma on sens przy nieregularnych cyklach (będę podchodzić do transferu na naturalnym)?

Tak, miałam juz histeroskopię. Z drugiej strony badanie zarodkow dało by nam jakieś informacje. Boję się, że mimo wieku moje komórki sa bardzo słabej jakości.. :(
Zbadaj, da Ci to chocby wykluczenie przyczyny genetycznej. A by the way - wystarczy jedna lepsza… mozna je troche podrasowac
Metformina, zastrzyki: selen, q10 ubichinon. Melatonina, wit c czysta, e, ja bralam wszystko

Diagnostykę mam całą zrobioną, brakuje tylko testu era i badania zarodkow. Podejdę do transferu ostatniego zarodka i później podejmę decyzję. Doszłam juz do sciany. Ci raz częściej myślę, że nigdy nie zostanę matką.
Zostaniesz, mozesz dzis watpic ale zostaniesz. Tez zrobilam wszystko co bylo mozliwe i dopiero udalo sie… jak zwątpilam totalnie
Ere robilam i badanie zarodkow tez na koniec.
Cykle mialam nieregularne i ere badalam, wyszlo ok ale wyeliminowalam te mozliwa przyczyne niepowodzen. I taka droga eliminacji zrobilam wszystkie mozliwe badania.

reklama
Dziewczyny, 2 pytania:
- jak się przygotować do mrożonego transferu? Macie jakieś zalecenia co do diety, supli? Poprzednio byłam skupiona na poprawie jakości komórek, teraz w sumie nie o to chodzi...
- czy któraś z Was słyszała o lekach z aspiryną, które miałyby wpływać na powodzenie...?

Do góry