reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć, dziś odebrałam wynik beta HCG z wczoraj tj 16 dni po transferze, wynik 879.Juz nie wiem co myśleć ...9 dni po transferze miałam 61,8 potem w 11 dpt 87, lekarz kazał powtórzyć za tydzień no i wyszło 879.Wg kalkulatora w internecie przyrost po 7 dniach prawidłowy, natomiast po 2 dniach był za mały.Nie wiem co myśleć...Dziś mam wizyte u lekarza bo bardzo ciągnie mnie w prawym boku.Nie wiem czy będzie już coś widać, boje się że ten początkowy słaby przyrost oraz ciągnięcie w boku to może być ciąża pozamaciczna ( która już kiedyś miałam - naturalna).Co myślicie ?

reklama
Cześć, dziś odebrałam wynik beta HCG z wczoraj tj 16 dni po transferze, wynik 879.Juz nie wiem co myśleć ...9 dni po transferze miałam 61,8 potem w 11 dpt 87, lekarz kazał powtórzyć za tydzień no i wyszło 879.Wg kalkulatora w internecie przyrost po 7 dniach prawidłowy, natomiast po 2 dniach był za mały.Nie wiem co myśleć...Dziś mam wizyte u lekarza bo bardzo ciągnie mnie w prawym boku.Nie wiem czy będzie już coś widać, boje się że ten początkowy słaby przyrost oraz ciągnięcie w boku to może być ciąża pozamaciczna ( która już kiedyś miałam - naturalna).Co myślicie ?
Musisz poczekać do USG, nic innego na tym etapie Ci nie zostaje.

Musisz poczekać do USG, nic innego na tym etapie Ci nie zostaje.
Wiem, czekanie jest najgorsze...Wizytę mam ok 16.Chcialabym żeby było już po.Choć jeśli faktycznie okaże się że to pozamaciczna ..Z jednej strony mam nadzieję, bo beta urosła, z drugiej przeczucie że jednak coś jest nie tak jak być powinno...

Dziewczyny, mam pytanie jak to jest z betą. Powinna przyrastać ok 100% co dwa dni. Ale jak sobie prześledziłam wyniki różnych dziewczyn to zwykle w zdrowej ciąży w pewnym momencie na wczesnym etapie beta nie rośnie o 100 a np 300%, jest ten chociaż jeden "skok", i beta w 15 dpt oscyluje w granicach 1500. Czy jak beta idzie bez tych skoków powoli podwaja się co dwa dni to jest niby dobrze a jednak źle? Od czego to zależy?

Trzymam kciuki za wizytę. Też jestem po naturalnej cp i mniej więcej tak to wyglądało. Nie mam pojęcia czy taki pojedynczy zły przyrost musi oznaczać coś złego.

reklama
Cześć, jestem po wizycie, jest pęcherzyk w macicy 5 tydzień 1 dzień.Na kolejne badanie mam przyjść za 3 tygodnie, bety już nie robić. Lekarz mówił że USG jest dla niego lepszym wyznacznikiem niż beta HCG.
Cudowna wiadomość ✊
To samo mi mówił lekarz na temat bety 🙂
Jestem kilka dni do przodu ale jedziemy praktycznie na tym samym wózku 😊 moj transfer byl 13 października a Twoj ?

Do góry