*Lena2013*
Zaangażowana w BB
Ja z Poznania ale nie ta klinikaA z poznańskiego Invimedu ktoś tu jest? Halo halo!
Ja próbuje zająć czymś myśli, jutro o 14:20 transfer
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja z Poznania ale nie ta klinikaA z poznańskiego Invimedu ktoś tu jest? Halo halo!
Ja próbuje zająć czymś myśli, jutro o 14:20 transfer
Transfer jutro, czyli w czwartekKiedy koncert ?? Transfer w piątek .... Rodziła byś w połowie lipca
Hej i jak po wizycie ? Pytam ,bo właśnie przeczytałam, że klinika bocian przejęła klinikę abovo czy jakoś tak w Lublinie i są tam konsultacje z dr Mrugaczem i aż się w język gryzę, że nie zaczekałam z ostatnim mrozakiem ,bo lekarz z ovum twierdzi, że to wina zarodków, że nie dochodzi do implantacji. Teraz jestem 4dpt ,ale coś czuję, że nie udanym mimo ah I embrioglueHej dziewczynki, nie wchodzę do Was za często, raz na jakiś czas, coś podczytuje i nie jestem na bieżąco, ale trzymam kciuki za Wasze sukcesy naprawdę! Po 2 transferach nieudanych , historie swoja już opisywałam, większość mnie kojarzy jedziemy do Dr Mrugacza na konsultacje i spisuje pytania , w następnym roku na początku robie immunologie badania , ale do dr Paśnika trudno się dostać, wiec chcę po części zapytać też o to Dr Mrugacza, moje pytanie bo chcę je zadać też doktorowi czy do tej listy badań dopisalybyscie jeszcze coś , znalazłam coś takiego
Lista badań immunologicznych:
przeciwciała przeciwplemnikowe (ASA)
przeciwciała przeciwjądrowe (ANA)
przeciwciała antykardiolipinowe (ACA) w dwóch klasach IgG i IgM
przeciwciała przeciw B2 glikoproteinie -anty GP1 w dwóch klasach IgG i IgM
test IMK (MultiTest):
limfocyty T%, limfocyty B%, limfocyty helper CD3+/CD4+%, limfocyty supresor CD3+/CD8+%, współczynnik (h/s) CD4/CD8, komórki NK % (CD3-/CD16+56+)
ocena cytokin i współczynnika Th1/Th2:
interferon gamma, czynnik zamartwicy nowotworu, interleukiny 2 4 5 10, wskazniki: IFN/IL4 IFN/IL10 TNF/IL4 TNF/II10
test limfocytotoksyczny
Co o tym sądzicie? Da mi to pełny obraz sytuacji , oczywiście również zadam pytania k biopsje endometrium i takie tam, chciałabym abyście podzieliły się swoimi doświadczeniami, gdyż tak jak pisałam z 1.5 miesiąca temu nie zabierzemy ostatniego zarodka bez diagnostyki , buziaki ♡♡♡
Hahaha mam to samo jak dobrze pójdzie to w listopadzie podchodzę do mojego czwartego transferu.Kurde, jak się uda to mi przepadną bilety na Podsiadlo na PGE Narodowym, bo terminy będą się zbiegać
Zależy w jakiej klinice. Ja w jednej miałam na tej samej sali gdzie mialam punkcję, w drugiej klinice w takim gabinecie ginekologicznym. Zazwyczaj trzeba mieć wypełniony pęcherz i to jest najgorsze. Ja o niczym innym nie myślę tylko żeby zrobić siku ale ogólnie transfer jest spoko, nie boli. Powodzenia! :*Dziewczyny, które miałyście już transfer, opowiecie trochę jak to wyglada? Tak po ludzku a nie medycznie? Gdzie się odbywa itd.?
Ja transfer miałam na zabiegowym tam gdzie punkcję. Położyłam się, embrolog zza okienka zapytała o dane moje i męża, lekarz założył wziewnik i podał zarodek, a położna cały czas robiła USG przez brzuch (z pełnym pęcherzem ) i chyba to było najbardziej nie przyjemne. Parę minut miałam poleżeć i przejść na takie łóżko którym zawieźli mnie na salę pozabiegową tam przeleżałam 30minut i do domuDziewczyny, które miałyście już transfer, opowiecie trochę jak to wyglada? Tak po ludzku a nie medycznie? Gdzie się odbywa itd.?
Jutro jedziemy i dam Ci znać, chociaż wierzę w to, że nie będziesz potrzebowała ♡♡ mi invicta zaszła za skórę mocno jeszcze po tym jak odebrałam historie choroby i są tam bardzo różne rzeczy napisane , których nie było... bocian będzie albo już jest w Gdansku I tam przeniesiemy nasz zostatni zarodek , ale narazie musimy do Bydgoszczy z Gdańska jechać, zobaczymy jak potem, wypoczywaj i trzymam kciuki ♡Hej i jak po wizycie ? Pytam ,bo właśnie przeczytałam, że klinika bocian przejęła klinikę abovo czy jakoś tak w Lublinie i są tam konsultacje z dr Mrugaczem i aż się w język gryzę, że nie zaczekałam z ostatnim mrozakiem ,bo lekarz z ovum twierdzi, że to wina zarodków, że nie dochodzi do implantacji. Teraz jestem 4dpt ,ale coś czuję, że nie udanym mimo ah I embrioglue
Zależy w jakiej klinice. Ja w jednej miałam na tej samej sali gdzie mialam punkcję, w drugiej klinice w takim gabinecie ginekologicznym. Zazwyczaj trzeba mieć wypełniony pęcherz i to jest najgorsze. Ja o niczym innym nie myślę tylko żeby zrobić siku ale ogólnie transfer jest spoko, nie boli. Powodzenia! :*
Mam nadzieje zatem, ze nie popuszczęJa transfer miałam na zabiegowym tam gdzie punkcję. Położyłam się, embrolog zza okienka zapytała o dane moje i męża, lekarz założył wziernik i podał zarodek, a położna cały czas robiła USG przez brzuch (z pełnym pęcherzem ) i chyba to było najbardziej nie przyjemne. Parę minut miałam poleżeć i przejść na takie łóżko którym zawieźli mnie na salę pozabiegową tam przeleżałam 30minut i do domu
Wszystko będzie dobrze! Myśl pozytywnie