reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, pewnie przed transferem przyjmowalyście luteinę (ja mam Lutinus) dopochwowo. Ja po 4 aplikacjach (czyli de facto jednym dniu 🙈) nie umiem już tych tabletek wciskać - za sucho. Już i tak zrezygnowałam z aplikatora bo jeszcze mnie ranił, wkładam palcem (zapewne płycej, ale cóż). Moczenie tabletki nie bardzo pomaga. Czy mogę wspomóc się jakimś żelem intymnym, np Feminum? Czy mogę w przerwie między luteina (co 8h) podać sobie dopochwowo probiotyk? Zawsze mnie nawilżał, może by mi pomógł. Dodam że transfer świeżaczka planowany na wtorek:)
Ja wzięłam przy swoim in vitro probiotyk na zmianę z utrogesranem i się taka papka zrobiła, że się kleiła, było to okropne 🙈 więc szybko porzucikan ten pomysł. Na wchłanianie proga na pewno nie będzie mieć wpływu, ale nie wiem, czy pod tym względem konsystencji i ze względu na potencjalny dyskomfort dobrze mieszać probiotyk z litinusem, z utrogestanem nie polecam , bo wszystko się kleilo🙈 a może najlepiej zapytaj o wszystko w klinice :)

reklama
Dziewczyny czy suplementowalyscie coś przed transferem ? Jakieś konkretne witaminy, czy preparaty, które mogą pomoc ?
Ja przez całe starania brałam prenatal uno a po punkcji lekarz przepisał femibion. To chyba bez znaczenia który z tych preparatów. Ważna na pewno jest obecność metylowanego kwasu foliowego, nawet jak nie masz stwierdzonych mutacji z badań na trombofilie. Oba preparaty go mają

Ja wzięłam przy swoim in vitro probiotyk na zmianę z utrogesranem i się taka papka zrobiła, że się kleiła, było to okropne 🙈 więc szybko porzucikan ten pomysł. Na wchłanianie proga na pewno nie będzie mieć wpływu, ale nie wiem, czy pod tym względem konsystencji i ze względu na potencjalny dyskomfort dobrze mieszać probiotyk z litinusem, z utrogestanem nie polecam , bo wszystko się kleilo🙈 a może najlepiej zapytaj o wszystko w klinice :)
O kurcze, dzięki za ostrzeżenie 😁 nie będę ryzykować

reklama
Ja miałam wszystkie te badania, które wymieniasz i jeszcze więcej, wszystko niby ze mną dobrze, nawet paśnik twierdzi że nie ma żadnych przeciwwskazań immunologicznych żeby być w ciąży nawet do heparyny nie mam wskazań, zarodek był przebadany i zdrowy dobrej klasy 5.22., wzięliśmy embrioglue i AH, genetycznie zdrowi w rodzinie wszyscy mają dzieci żadnych poronień, żadnego przesunięcia w oknie żadnego stanu zapalnego dobry poziom komórek nk, nie mamy dzieci nigdy w ciąży nie byłam. Jestem po pierwszym transferze i się nie udało i gdzie tu szukać przyczyny?
Hej a jak tam u Ciebie?? Dzialasz? Kiedy kolejny transfer??✊🏻✊🏻✊🏻

Do góry