reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Super! Myślę, że to daje większą szanse, bo hormony nie będą tak rozregulowane jak zaraz po punkcji. Endo prawidłowe :) z jedzenia to Ty wiesz lepiej niż my co warto jeść :) ja zajadalam salatki typu szpinak baby lub salata roszponka/rukola z awokado, pomidorem, ogórkiem i do tego sos na bazie oliwy z oliwek i mozarella lub inny ser i na wierzch pestki dyni lub słonecznika. Chodzi o NNKT i białka też sobie nie żałowałam. Z czegoś to endometrium musi się zbudować. No i na obiad nie jakieś naleśniczki tylko lepiej mięcho ;) no ale to już moje uwielbienie do mięsnej diety
Czekałam kiedy zareagujesz na mój wpis :p
Ja staram się ograniczać mięso i nabiał (ze wzgl. na endometriozę), więc białko głównie z ryb i jajek.
Oprócz diety, supli i takich tam to przyda się jeszcze trochę szczęścia do tego wszystkiego.
Chciałabym żeby tak było, że mój organizm szalał po punkcji i dlatego była klapa. Zobaczymy, bo po wczorajszej wizycie u lekarza jestem jakaś podłamana. Nie był optymistyczny, a ja chyba tego bardzo potrzebuję teraz.

Czekałam kiedy zareagujesz na mój wpis :p
Ja staram się ograniczać mięso i nabiał (ze wzgl. na endometriozę), więc białko głównie z ryb i jajek.
Oprócz diety, supli i takich tam to przyda się jeszcze trochę szczęścia do tego wszystkiego.
Chciałabym żeby tak było, że mój organizm szalał po punkcji i dlatego była klapa. Zobaczymy, bo po wczorajszej wizycie u lekarza jestem jakaś podłamana. Nie był optymistyczny, a ja chyba tego bardzo potrzebuję teraz.
O nie! To przesylam Ci mój optymizm :) fajnie, że coś zmieniacie. Super, że transfer mrozaczka i bosko, że na cyklu naturalnym. Może twoja tarczyca nie dostanie tak po dupie jak na cyklach z estrofemem. Natura wie co robi :)

O nie! To przesylam Ci mój optymizm :) fajnie, że coś zmieniacie. Super, że transfer mrozaczka i bosko, że na cyklu naturalnym. Może twoja tarczyca nie dostanie tak po dupie jak na cyklach z estrofemem. Natura wie co robi
O to to, na to liczę. Przed wizytą wypunktowałam sobie wszystko co moim zdaniem może utrudniać u mnie implantacje. Uwzględniłam oczywiście Twoje wskazówki, które kiedyś mi napisałaś. Trochę żenada, że lekarz sam wszystkiego nie poskłada do kupy, ale no cóż...
A z miłych rzeczy to zmieniam teraz lekarza na młodego i przystojnego ;)
Jak tam końcóweczka? Odliczam razem z Tobą <3 <3

O to to, na to liczę. Przed wizytą wypunktowałam sobie wszystko co moim zdaniem może utrudniać u mnie implantacje. Uwzględniłam oczywiście Twoje wskazówki, które kiedyś mi napisałaś. Trochę żenada, że lekarz sam wszystkiego nie poskłada do kupy, ale no cóż...
A z miłych rzeczy to zmieniam teraz lekarza na młodego i przystojnego ;)
Jak tam końcóweczka? Odliczam razem z Tobą <3 <3
Hehe zawsze do przystojnego miłej chodzić :D
Nasze dzieci już donoszone, mogłyby się wyprowadzić już z brzucha, ale nic z tego... Niech ktoś je już wyjmie! 😂🌈🌈🌈

U mnie dwa transfery i endometrium 2x ponad 14 i też mi nic lekarz nie mówił
Ja nawet nie wiem czy było te trójlinijne czy jakoś tak. USG robiłam w zwykłym gabinecie, bo to była niedziela i następnego dnia Boże Ciało. Lekarz nawet nie spojrzał dokładnie na te zdjęcia i teraz nie wiem czy w ogóle wszystkiego nie spartaczył. No ale na szczęście teraz jestem w zupełnie innej klinice i mam nadzieję, że się uda.

reklama
Ja nawet nie wiem czy było te trójlinijne czy jakoś tak. USG robiłam w zwykłym gabinecie, bo to była niedziela i następnego dnia Boże Ciało. Lekarz nawet nie spojrzał dokładnie na te zdjęcia i teraz nie wiem czy w ogóle wszystkiego nie spartaczył. No ale na szczęście teraz jestem w zupełnie innej klinice i mam nadzieję, że się uda.
Co to znaczy trojlinijne? Wyczytałam, że endometrium rośnie do 15 i jest ok

Do góry