reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ma właśnie bóle jajników ale to może być tez od endometriozy 🙁 czy przy in vitro może być ciąża pozamaciczna? Zarodek jest umieszczany w macicy z tego co wiem.
Dzisiaj powtórzyła betę w tym samym lab co w sobotę i czekamy, jak nie urośnie to wiadomo 😞 ale mam nadzieje ze urośnie 😍
Dziękuje Wam za odpowiedzi 😘
Kiedyś trafiłam na jakoś artykuł, że przy in vitro jest nawet lekko większą szansa na ciążę pozamaciczna

reklama
Ma właśnie bóle jajników ale to może być tez od endometriozy 🙁 czy przy in vitro może być ciąża pozamaciczna? Zarodek jest umieszczany w macicy z tego co wiem.
Dzisiaj powtórzyła betę w tym samym lab co w sobotę i czekamy, jak nie urośnie to wiadomo 😞 ale mam nadzieje ze urośnie 😍
a ile jest dni od transferu? Bo podałaś ile dni od owulacji

Może być także ciąża pozamaciczna. Wysoki poziom estrogenu może spowodować odwrotny ruch rzęsek i zarodek zostanie wciągnięty do jajowodu. Embrion jest umieszczony w macicy przy wyjściu z jajowodu. Po IVF częściej zdarzają się ciąże pozamaciczne. Jednak jest to marginalny przypadek i tak.

Niestety przy ivf też zdarzają się ciążę pozamaciczne 😔

a ile jest dni od transferu? Bo podałaś ile dni od owulacji
Pierwsza beta była robiona 12dpo transferze i wyniosła 68, druga 14 dpo tylko 73, są bile brzucha u przyjaciółki ale może to endometrioza :(
Robiła w różnych lab i niestety pierwsze o 12:00 a drugie o 7 (badania krwi), dzisiaj powtórzyła w tym samym w którym robiła w sb o 7 rano wiec będzie mieć 48h znowu i zobaczymy, będzie tez dzwonic od razu do lekarza z uwagi na ten ból ale czeka jeszcze na wynik bety, narazie nie plami, a testy sikane wychodzą wiec zobaczymy

O ja jestem w ciąży dzięki dr Mrugaczowi ;) powodzenia ;)
Moja znajoma, która wiele lat walczyła i przerobiła wiele klinik to z Mrugaczem udało jej się za pierwszym razem i ma ślicznego synka, ja przede wszystkim chcę poszerzyć diagnostykę przed trzecim transferem, bo do drugiej stymulacji nie chcę podchodzić narazie, a w inviccie oprócz 2 dodatkowych badań, które I tak znam od Was z forum to nie proponują nic więcej i 2 lekarzy upiera sie ,ze biopsji narazie nie robić, a ja wiem ze jak trzeci by się nie udał to pewnie by gadali no może zrobimy....

Pierwsza beta była robiona 12dpo transferze i wyniosła 68, druga 14 dpo tylko 73, są bile brzucha u przyjaciółki ale może to endometrioza :(
Robiła w różnych lab i niestety pierwsze o 12:00 a drugie o 7 (badania krwi), dzisiaj powtórzyła w tym samym w którym robiła w sb o 7 rano wiec będzie mieć 48h znowu i zobaczymy, będzie tez dzwonic od razu do lekarza z uwagi na ten ból ale czeka jeszcze na wynik bety, narazie nie plami, a testy sikane wychodzą wiec zobaczymy
czyli 12dpt - dzień po transferze, nie dpo - dzień po owulacji

reklama
Jeżeli był to zarodek 5 dniowy i beta 12 dni po transferze wynosi poniżej 100 to raczej ciąża biochemiczna.
10 dni po transferze beta powinna być około 100. Najlepiej jest jak jest powyżej, czyli 150, czasem i 200.
Tutaj przyrosty słabe i rząd wielkości nie ten. To raczej biochemiczna, ciąża raczej nie rozwija się prawidłowo.
Ale jak koleżanka jest po in vitro i zaszła teraz w ciąże to dobrze rokuje na kolejne transfery :-)

Do góry