Kiedyś trafiłam na jakoś artykuł, że przy in vitro jest nawet lekko większą szansa na ciążę pozamacicznaMa właśnie bóle jajników ale to może być tez od endometriozy czy przy in vitro może być ciąża pozamaciczna? Zarodek jest umieszczany w macicy z tego co wiem.
Dzisiaj powtórzyła betę w tym samym lab co w sobotę i czekamy, jak nie urośnie to wiadomo ale mam nadzieje ze urośnie
Dziękuje Wam za odpowiedzi
reklama
Artemida90
Fanka BB :)
a ile jest dni od transferu? Bo podałaś ile dni od owulacjiMa właśnie bóle jajników ale to może być tez od endometriozy czy przy in vitro może być ciąża pozamaciczna? Zarodek jest umieszczany w macicy z tego co wiem.
Dzisiaj powtórzyła betę w tym samym lab co w sobotę i czekamy, jak nie urośnie to wiadomo ale mam nadzieje ze urośnie
Może być także ciąża pozamaciczna. Wysoki poziom estrogenu może spowodować odwrotny ruch rzęsek i zarodek zostanie wciągnięty do jajowodu. Embrion jest umieszczony w macicy przy wyjściu z jajowodu. Po IVF częściej zdarzają się ciąże pozamaciczne. Jednak jest to marginalny przypadek i tak.
Ma właśnie bóle jajników ale to może być tez od endometriozy czy przy in vitro może być ciąża pozamaciczna? Zarodek jest umieszczany w macicy z tego co wiem.
HejA Ty jak się czujesz? Który to już tydzień ? :-)
Dawno Cię nie było. Co słychać jak dzieciaki ??
U mnie 21 tc.
eij
Niestety przy ivf też zdarzają się ciążę pozamaciczneMa właśnie bóle jajników ale to może być tez od endometriozy czy przy in vitro może być ciąża pozamaciczna? Zarodek jest umieszczany w macicy z tego co wiem.
Karooola28
Ojej to niedobrze myślałam ze nie maKiedyś trafiłam na jakoś artykuł, że przy in vitro jest nawet lekko większą szansa na ciążę pozamaciczna
Karooola28
Pierwsza beta była robiona 12dpo transferze i wyniosła 68, druga 14 dpo tylko 73, są bile brzucha u przyjaciółki ale może to endometriozaa ile jest dni od transferu? Bo podałaś ile dni od owulacji
Robiła w różnych lab i niestety pierwsze o 12:00 a drugie o 7 (badania krwi), dzisiaj powtórzyła w tym samym w którym robiła w sb o 7 rano wiec będzie mieć 48h znowu i zobaczymy, będzie tez dzwonic od razu do lekarza z uwagi na ten ból ale czeka jeszcze na wynik bety, narazie nie plami, a testy sikane wychodzą wiec zobaczymy
Serduszkowelove
Moja znajoma, która wiele lat walczyła i przerobiła wiele klinik to z Mrugaczem udało jej się za pierwszym razem i ma ślicznego synka, ja przede wszystkim chcę poszerzyć diagnostykę przed trzecim transferem, bo do drugiej stymulacji nie chcę podchodzić narazie, a w inviccie oprócz 2 dodatkowych badań, które I tak znam od Was z forum to nie proponują nic więcej i 2 lekarzy upiera sie ,ze biopsji narazie nie robić, a ja wiem ze jak trzeci by się nie udał to pewnie by gadali no może zrobimy....O ja jestem w ciąży dzięki dr Mrugaczowi powodzenia
Artemida90
czyli 12dpt - dzień po transferze, nie dpo - dzień po owulacjiPierwsza beta była robiona 12dpo transferze i wyniosła 68, druga 14 dpo tylko 73, są bile brzucha u przyjaciółki ale może to endometrioza
Robiła w różnych lab i niestety pierwsze o 12:00 a drugie o 7 (badania krwi), dzisiaj powtórzyła w tym samym w którym robiła w sb o 7 rano wiec będzie mieć 48h znowu i zobaczymy, będzie tez dzwonic od razu do lekarza z uwagi na ten ból ale czeka jeszcze na wynik bety, narazie nie plami, a testy sikane wychodzą wiec zobaczymy
reklama
Jeżeli był to zarodek 5 dniowy i beta 12 dni po transferze wynosi poniżej 100 to raczej ciąża biochemiczna.Pierwsza beta była robiona 12dpo transferze i wyniosła 68, druga 14 dpo tylko 73, są bile brzucha u przyjaciółki ale może to endometrioza
10 dni po transferze beta powinna być około 100. Najlepiej jest jak jest powyżej, czyli 150, czasem i 200.
Tutaj przyrosty słabe i rząd wielkości nie ten. To raczej biochemiczna, ciąża raczej nie rozwija się prawidłowo.
Ale jak koleżanka jest po in vitro i zaszła teraz w ciąże to dobrze rokuje na kolejne transfery :-)
Podziel się: