reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ma właśnie bóle jajników ale to może być tez od endometriozy 🙁 czy przy in vitro może być ciąża pozamaciczna? Zarodek jest umieszczany w macicy z tego co wiem.
Dzisiaj powtórzyła betę w tym samym lab co w sobotę i czekamy, jak nie urośnie to wiadomo 😞 ale mam nadzieje ze urośnie 😍
Dziękuje Wam za odpowiedzi 😘
Kiedyś trafiłam na jakoś artykuł, że przy in vitro jest nawet lekko większą szansa na ciążę pozamaciczna

reklama
Ma właśnie bóle jajników ale to może być tez od endometriozy 🙁 czy przy in vitro może być ciąża pozamaciczna? Zarodek jest umieszczany w macicy z tego co wiem.
Dzisiaj powtórzyła betę w tym samym lab co w sobotę i czekamy, jak nie urośnie to wiadomo 😞 ale mam nadzieje ze urośnie 😍
a ile jest dni od transferu? Bo podałaś ile dni od owulacji

Może być także ciąża pozamaciczna. Wysoki poziom estrogenu może spowodować odwrotny ruch rzęsek i zarodek zostanie wciągnięty do jajowodu. Embrion jest umieszczony w macicy przy wyjściu z jajowodu. Po IVF częściej zdarzają się ciąże pozamaciczne. Jednak jest to marginalny przypadek i tak.

Niestety przy ivf też zdarzają się ciążę pozamaciczne 😔

a ile jest dni od transferu? Bo podałaś ile dni od owulacji
Pierwsza beta była robiona 12dpo transferze i wyniosła 68, druga 14 dpo tylko 73, są bile brzucha u przyjaciółki ale może to endometrioza :(
Robiła w różnych lab i niestety pierwsze o 12:00 a drugie o 7 (badania krwi), dzisiaj powtórzyła w tym samym w którym robiła w sb o 7 rano wiec będzie mieć 48h znowu i zobaczymy, będzie tez dzwonic od razu do lekarza z uwagi na ten ból ale czeka jeszcze na wynik bety, narazie nie plami, a testy sikane wychodzą wiec zobaczymy

O ja jestem w ciąży dzięki dr Mrugaczowi ;) powodzenia ;)
Moja znajoma, która wiele lat walczyła i przerobiła wiele klinik to z Mrugaczem udało jej się za pierwszym razem i ma ślicznego synka, ja przede wszystkim chcę poszerzyć diagnostykę przed trzecim transferem, bo do drugiej stymulacji nie chcę podchodzić narazie, a w inviccie oprócz 2 dodatkowych badań, które I tak znam od Was z forum to nie proponują nic więcej i 2 lekarzy upiera sie ,ze biopsji narazie nie robić, a ja wiem ze jak trzeci by się nie udał to pewnie by gadali no może zrobimy....

Pierwsza beta była robiona 12dpo transferze i wyniosła 68, druga 14 dpo tylko 73, są bile brzucha u przyjaciółki ale może to endometrioza :(
Robiła w różnych lab i niestety pierwsze o 12:00 a drugie o 7 (badania krwi), dzisiaj powtórzyła w tym samym w którym robiła w sb o 7 rano wiec będzie mieć 48h znowu i zobaczymy, będzie tez dzwonic od razu do lekarza z uwagi na ten ból ale czeka jeszcze na wynik bety, narazie nie plami, a testy sikane wychodzą wiec zobaczymy
czyli 12dpt - dzień po transferze, nie dpo - dzień po owulacji

reklama
Jeżeli był to zarodek 5 dniowy i beta 12 dni po transferze wynosi poniżej 100 to raczej ciąża biochemiczna.
10 dni po transferze beta powinna być około 100. Najlepiej jest jak jest powyżej, czyli 150, czasem i 200.
Tutaj przyrosty słabe i rząd wielkości nie ten. To raczej biochemiczna, ciąża raczej nie rozwija się prawidłowo.
Ale jak koleżanka jest po in vitro i zaszła teraz w ciąże to dobrze rokuje na kolejne transfery :-)

Do góry