reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny, zaglądam tu rzadko wiec gratuluje wszystkim tym co się udało. Ja miałam wczoraj transfer 8 komórkowego zarodka. Jestem 1,5 miesiąca po histeroskopii z wycięciem polipów z endo, wogole endo jakieś polipowate, kuracji immunologicznej, metoda picsi, aktywacja oocytow i ten zarodek był wlasnie z aktywacji, a do tego okazało się ze ma gruba otoczkę wiec laserowa ja nacieli. Miałyście te opcje nacięcia otoczki? Pomogło? Pozdrawiam

Cześć dziewczyny, zaglądam tu rzadko wiec gratuluje wszystkim tym co się udało. Ja miałam wczoraj transfer 8 komórkowego zarodka. Jestem 1,5 miesiąca po histeroskopii z wycięciem polipów z endo, wogole endo jakieś polipowate, kuracji immunologicznej, metoda picsi, aktywacja oocytow i ten zarodek był wlasnie z aktywacji, a do tego okazało się ze ma gruba otoczkę wiec laserowa ja nacieli. Miałyście te opcje nacięcia otoczki? Pomogło? Pozdrawiam
Będziemy tu za Ciebie trzymać kciuki ✊✊✊✊✊.
Kiedy betujesz ?

Ja miałam, udało się podwójnie 😃

A tak z innej beczki, polecacie jakiś film na nrtflixie , lubię thrillery psychologiczne , właśnie przeszukuję i natrafiłam na dokument , ale nie jestem pewna czy mam ochotę:D , lubię filmy z zakończeniem którego się człowiek nie spodziewa, jakieś pomysły? ♡

reklama
A co jest powodem tej traumy ? Ktoś Cie źle potraktował, czy boisz się porażki?
Boje się porażki, bardzo. Miałam też dziwna historię. Po pierwszym nieudanym in vitro zmieniłam w pierwszej klinice lekarza( invimed Wrocław jest drugą moja kilnika) . Ten zlecił histeroskopie i protokół krótki. Odszedł z pracy. Wróciłam do pierwszej lekarki ta przyjęła jego założenia. Trochę jednak pomarudziła na krótki protokół. Ja mówię że możemy zmienić. A ta że nie, zrobimy krótki. No to ok. Nie dostałam też antykoncepcyjnych tabletek. Zawsze okres miałam 28 dni. Oczywiście przyspieszył. Ja zdenerwowana dzwonię, że trzeba zastrzyk na jutro. ( 2 doba okresu podanie zastrzyku) ona, że nie poda zastrzyku bo mam wynik jednego badania zły. Wyniki dostarczone 20 dni temu. Myślę który? Patrzę a to był zamiast pt zrobiony pth. I to bardzo wysoki. Mówi mi że mam do powtórzenia badania bo to może być coś z przytarczycami. Ja mówię, że tego nie zlecalam to nie moje. Powotrzylam badania. Okres ze stresu mi się zatrzymał. Badania wyszły ok. Żadne pth nie jest podwyższone. Lekarz dalej swoje. Muszę mieć opinie od endokrynologa. No to ja lecę do endokrynologa. Dostaje opinie że jest ok. W końcu dostałam te zaszczyki. Wizyta w gabinecie. Tekst: endomtrium się nie zluszczylo dobrze pogrubione. Z pęcherzykami lipa. Są 3. Ja po prostu już nie mogłam po tym wszystkim. Nie przystąpiłam do punkcji. Zmieniłam klinikę

Do góry