reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Pierwszy transfer :) objawów brak, jedynie bardzo ciągnie mnie podbrzusze i bolą jajniki ale lekarz twierdzi ze to w normie i kaze brać nospe

reklama
U mnie już na 2 dzień po transferze
I występował codziennie? Ale tak od czasu do czasu? Nie w sposób ciągły ?

Ja miałam transfer w poniedziałek, czyli 5 dni temu. U mnie tez 2 dnia poczułam kłucie po środku jaki na linii pępka , ale niżej i teraz czasami w ciągu dnia pobolewa mnie brzuch jak na @.
Zauważyłam ze jak leżę i nic nie robię to tak jakoś mniej czuje.

Planowo mam zrobić betę 14.09/15.09 ale nie wiem czy wytrzymam i nie zrobię wcześniej testu jakoś w pon 🤔 chociaż to może za szybko bo tydzień po podaniu.

PS. Tez tak macie ze przy pełnym pęcherzu bardziej odczuwacie jajniki i brzuch?
Jestem po świeżym transferze i punkcji i myśle ze gdzieś tez to jeszcze odczuwam.

Stosujecie jakaś dietę ? To mój pierwszy transfer i chyba za mocno emocjonalnie do tego podchodzę. Od dnia transferu jem dziennie pół awokado i po 2/3 plastry ananasa bo podobno dobrze działa na proces zagnieżdżania się zarodków. Do tego dużo ryb. Czy wy tez tak powariowałyście?
- jak się nie uda to się załamie 🥹

A zapytam tak z ciekawości , czy są tu dziewczyny które mimo pozytywach wartości bety , nie miały żadnych takich objawow jak ciągnięcia brzucha itp po transferze ? Czy zawsze to się zdarza ? 🧐

Ja miałam transfer w poniedziałek, czyli 5 dni temu. U mnie tez 2 dnia poczułam kłucie po środku jaki na linii pępka , ale niżej i teraz czasami w ciągu dnia pobolewa mnie brzuch jak na @.

Planowo mam zrobić betę 14.09/15.09 ale nie wiem czy wytrzymam i nie zrobię wcześniej testu jakoś w pon 🤔 chociaż to może za szybko bo tydzień po podaniu.

Jestem po świeżym transferze i punkcji i myśle ze gdzieś tez to jeszcze odczuwam.

Stosujecie jakaś dietę ? To mój pierwszy transfer i chyba za mocno emocjonalnie do tego podchodzę. Od dnia transferu jem dziennie pół awokado i po 2/3 plastry ananasa bo podobno dobrze działa na proces zagnieżdżania się zarodków. Do tego dużo ryb. Czy wy tez tak powariowałyście?
Tak , bolało mnie codziennie raz mocniej, raz rzadziej , czasem w ogóle nie bolało. Ale faktycznie im mniej chodziłam tym mnie czułam ból.
Ja nie wariowałam tak, wyszłam z założenia ze co ma być to będzie i ja sama nie jestem w stanie nic wspomóc.

Będzie dobrze, bądź dobrej myśli :) Czekasz na pierwsze dziecko?

A zapytam tak z ciekawości , czy są tu dziewczyny które mimo pozytywach wartości bety , nie miały żadnych takich objawow jak ciągnięcia brzucha itp po transferze ? Czy zawsze to się zdarza ? 🧐
Kochana ból brzucha to nie zaden wyznacznik. Czasami dziewczyny mówiły ze maja ból brzucha a beta była niska, a te które nie miały żadnych dolegliwości okazywało się ze maja maluszka w brzuchu.
Tak wiec bez stresu 🤍🤍

reklama
Do góry