Artemida90
Fanka BB :)
estrofem podnosi wynik tsh co do fsh nie wypowiem się bo nie badałam tego podczas brania estrofemuDziewczyny czy jeśli biorę teraz estrofem czy warto w ogóle badać TSH FSH? Czy to ma jakiś wpływ na wynik?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
estrofem podnosi wynik tsh co do fsh nie wypowiem się bo nie badałam tego podczas brania estrofemuDziewczyny czy jeśli biorę teraz estrofem czy warto w ogóle badać TSH FSH? Czy to ma jakiś wpływ na wynik?
Ja jestem po konsultacji z endokrynologiem i zwiększyłam dawkę do 75 z 50, w poniedziałek badałam 11 dzień stosowania estrofemu wynik 0.9 , w poniedziałek mam zrobić badania to od razu zrobię tsh znowu powiedział mi , że estrogeny zawyżają tsh dlatego lepiej jak do transferu będę mieć tsh poniżej 1, ja w dniu poprzedniego transferu badałam tsh i było 2.3 .... ;(Dziewczyny czy jeśli biorę teraz estrofem czy warto w ogóle badać TSH FSH? Czy to ma jakiś wpływ na wynik?
Ja ostatnio hormony badałam pod koniec zeszłego roku i wszystko tsh FSH ft3 i ft4 i inne były w normie więc się więcej tym nie zajmowałam. Ale też klinika tego nie zlecała ostatnio jedynie estrofem i progesteron badam z wiadomych względów. Chciałam odświeżyć wyniki przed ewentualnym transferem żeby sprawdzić czy wszystko nadal w normie ale chyba nie ma sensu skoro estrofem może mieć na coś wplyw, wtedy na marne wydana kasa i będę się niepotrzebnie denerwować.Ja jestem po konsultacji z endokrynologiem i zwiększyłam dawkę do 75 z 50, w poniedziałek badałam 11 dzień stosowania estrofemu wynik 0.9 , w poniedziałek mam zrobić badania to od razu zrobię tsh znowu powiedział mi , że estrogeny zawyżają tsh dlatego lepiej jak do transferu będę mieć tsh poniżej 1, ja w dniu poprzedniego transferu badałam tsh i było 2.3 .... ;(
Powodzenia Dziewczyny!Mam w brzuchu małego szoguna.
CC odwołane. Jutro balonik. Pannica ułożyła się znowu główkowo
A ile lat ma to dziecko? Bo jednak są doniesienia, że dzieci urodzone przez mamy z niewyregulowana niedoczynnoscia tarczycy mają problemy z nauką.Ja mam hashimoto i zarówno estrofem jak i encorton niesamowicie zwiększają mi tsh. Teraz w ciągu 2 tyg TSH wzrosło z 0,33 na 5. Bylam wczoraj u endo w klinice i powiedziała mi, że u mnie wyjątkowo świruja te hormony i mam teraz wejsc w nadczynność polekowa i trzymac Tsh w granicach 0,1-0,3 a i tak zbadać po 5 dniach brania leków i zwiększyć dawki jakby co. Ale myślę, że u mnie tak wyjątkowo jest. Przy zdrowej tarczycy nie bałabym sie jakos szczególnie. Na pewno nie przy wyniku 2. Wczoraj ta endo mi powiedziala, ze w USA juz zmieniają normy TSH w ciąży i ustalają je na poziomie do 4. No ciekawe.
Z drugiej strony moja przyjaciółka w spontanicznej ciąży miala TSH 3-4 i lekarz nic nie kazał robić. Zdrowe, donoszone dziecko. Ja byłam w szoku.
Obecnie, szczerze mówiąc, większość dzieci ma "problemy" z nauką w postaci wielu różnych dys-... a przynajmniej u wielu zawsze da się coś zdiagnozować. Czasami rzeczywiście przyczyny mogą leżeć np. we wcześniactwie, ale zjawisko jest tak powszechne, że już chyba powszednieje...A ile lat ma to dziecko? Bo jednak są doniesienia, że dzieci urodzone przez mamy z niewyregulowana niedoczynnoscia tarczycy mają problemy z nauką.
Ja też miałam takie tsh przy transferze. Mi lekarz mówił że nie powinno być wyższe niż 2.5Ja jestem po konsultacji z endokrynologiem i zwiększyłam dawkę do 75 z 50, w poniedziałek badałam 11 dzień stosowania estrofemu wynik 0.9 , w poniedziałek mam zrobić badania to od razu zrobię tsh znowu powiedział mi , że estrogeny zawyżają tsh dlatego lepiej jak do transferu będę mieć tsh poniżej 1, ja w dniu poprzedniego transferu badałam tsh i było 2.3 .... ;(
Ale ona nie ma niedoczynności. Tf4 w normie w czasie ciazy.A ile lat ma to dziecko? Bo jednak są doniesienia, że dzieci urodzone przez mamy z niewyregulowana niedoczynnoscia tarczycy mają problemy z nauką.