reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Powiedzcie mi proszę czy po wynikach na trombofilie i zespołu antyfosfolipidowego muszę się zgłosić do lekarza specjalisty na konsultacje ? Czy wystarczy ginekolog z kliniki ?
Odnośnie zespołu antyfosfolipifowego - warto zrobić ? Oprócz wprowadzenia „leczenia“ acardem robią z tym cos wiecej ? Badanie to trzeba powtórzyć ? Czy już pierwszy wynik będzie potwierdzeniem ?
Ja swoje wyniki konsultowałam i z ginekologiem z kliniki i z prof Malinowskim, który zlecił mi badania w kierunku zespołu APS.
Jednak, mimo podwyżonego jednego parametru i historii za zakrzepicą żyły głębokiej w przeszłości wg prof Malinowskiego nie mam APS. Wg lekarza z kliniki mam, obydwaj patrzyli na te same wyniki i na tą samą historię.
Poszłam do hematologa. Dostałam zalecenie powtórzenia wyników ze względu właśnie na niewielkie odchylenia. Hematolog, na podstawie wyników i historii, potwierdził APS.
Zdaniem hematologa mam też co powinnam mieć do transferu w przypadku APS, czyli u mnie to heparyna (Clexane 0,6) i Acard (75 mg).
Badań jeszcze nie powtórzyłam więc nie mam wyników dla porównania.
Ostatnie, przynajmniej 5 transferów, zawsze Clexane 0,6 i Acard.

A ile Ci zostało do testowania ? Stres :(((
Jutro. Tylko te skurcze. Ściskają mocno, a głupia żadnej nospy w domu nie mam. Jedynie relanium, ale w piątek miałam brać ostatnie porcje. Jutro też miałam mieć wizytę, ale zapomniałam, że przedszkole do środy zamknięte. Rano odwołam i pojadę z nimi jedynie na progesteron, estradiol, betę. Leki mam do czwartku włącznie, mam nadzieję, że dadzą mi jakąś wizytę na czwartek - wtedy będą w przedszkolu.

Ja swoje wyniki konsultowałam i z ginekologiem z kliniki i z prof Malinowskim, który zlecił mi badania w kierunku zespołu APS.
Jednak, mimo podwyżonego jednego parametru i historii za zakrzepicą żyły głębokiej w przeszłości wg prof Malinowskiego nie mam APS. Wg lekarza z kliniki mam, obydwaj patrzyli na te same wyniki i na tą samą historię.
Poszłam do hematologa. Dostałam zalecenie powtórzenia wyników ze względu właśnie na niewielkie odchylenia. Hematolog, na podstawie wyników i historii, potwierdził APS.
Zdaniem hematologa mam też co powinnam mieć do transferu w przypadku APS, czyli u mnie to heparyna (Clexane 0,6) i Acard (75 mg).
Badań jeszcze nie powtórzyłam więc nie mam wyników dla porównania.
Ostatnie, przynajmniej 5 transferów, zawsze Clexane 0,6 i Acard.
Rozumiem . U mnie lekarz po samych badaniach na trombofilie mówił o heparynie i acardzie i tak się zastanawiam nad badaniem na APS - w sumie nic innego oprócz wyżej wymienionych leków na to nie dają prawda ?

reklama
Do góry