reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

I dupa dziś ponownie zrobiłam tsh i nie wiem czy ten transfer mój się odbędzie .... Dziś TSH ponad 2 ... Zrobiłam ponownie wynik ... Już mam doła ... Na jutro mam umówionego endokrynologa ale nie wiem jak szybko spada TSH.... Już mi się płakać chce ☹️☹️☹️ doła mam jak h** 😭😭😭😭 wiedziałam że nie może być kolorowo 😭😭😭😭😭😭 czy na wynik ma wpływ że spałam tylko niecałe 3 godziny po nocce ??? 🤔🤔🤔🤔
Ja miałam transfer przy TSH 2.3

reklama
No u mnie wynik dzisiejszy wynosi 2,2. Jutro na 14 mam lekarza i zobaczymy co dalej ... Ale jak już pisałam dla świętego spokoju zrobię jeszcze raz jak będę wypoczęta ... Mam nadzieję że ten wynik jest dlatego bo po nocce nie spałam długo ... Z chęcią poszła bym teraz do szpitala zrobić ale nie wiem czy jest sens ... Poczekam na wizytę jutrzejsza i ponowie badanie w niedzielę. ☹️ Zastanawia mnie jak szybko spada po lekach jeszcze ... Może wynik jest też tak duży przez ten brak snu ... Nie mam pojęcia ... Nigdy tak dużego wyniku nie miałam ... Fakt nigdy nie robiłam po nockach . Zawsze byłam wypoczęta wcześniej .... Zawsze max u mnie to było 1,6 - 1,7 . Czyżby na starość zaczęła mi wariować jeszcze tarczyca ☹️☹️☹️☹️ a może i dlatego żaden transfer się nie udał bo ona rosła a ja nie kontrolowałam tego 🤔🤔🤔 ostatni lekarz ( wtedy wykryli mi guzy na tarczycy ) mówiła właśnie żeby parę dni po transferze zbadać poziom bo przez nie ona może wariować . I tak mi to utknęło że w przeciągu tygodnia już drugi raz zrobiłam wynik jej 🙈🙈🙈
Dokladnie uważam to samo co dziewczyny ❤
Zmęczenie i nie wyspanie może mieć wpływ na wyniki tsh . Obgadaj wyniki z endokrynologiem , powtorz raz jeszcze badanie tylko już wypoczęta o będzie gicior 💪😘💪

Dokladnie uważam to samo co dziewczyny ❤
Zmęczenie i nie wyspanie może mieć wpływ na wyniki tsh . Obgadaj wyniki z endokrynologiem , powtorz raz jeszcze badanie tylko już wypoczęta o będzie gicior 💪😘💪
Tylko najgorsze jest to że ja nie potrzebuje dużo snu żeby być wypoczęta i wyspana ... Jakieś 6 lat temu walczyłam z bezsennością i od tego momentu wystarczy jak się położę na 2 godziny i wstaje wypoczęta. No nic cierpliwie czekam na wizytę ... Trochę mnie podbudowały wasze odpowiedzi. ❤️ Dziękuję za każdą ❤️❤️❤️

Cześć dziewczyny, sporo mnie nie było bo potrzebowałam się odciąć na czas ciąży od forów, bo moje poprzednie doświadczenia plus różne nasze historie sprawiały, że w zasadzie cały czas żyłam w stresie. Natomiast nie wyobrażam sobie przechodzenia przez kolejne próby IV bez was… @Evela.6 @annemarie wszystkie dziewczyny które poznałam tutaj na forum od czerwca do grudnia 2021, nawet jeśli mnie nie kojarzycie to bardzo wam dziękuje za wszystko. Za wsparcie, za serduszka, kciuki przed transferami, słowa pocieszenia po negatywnych betach, wasze historie i doświadczenie. Dziękuje za takie miejsce w sieci które tworzycie wszystkie ❤️ Ja już rozpakowana z miesięcznym wyprzedzeniem ale wszystko u nas dobrze. Uczymy się karmienia i siebie. Zwalniam brzuszek tym samym dla kogoś.

Pozdrawiamy
Magda i Lidka 6.08.2022
Gratuluję ❤️ ja też wróciłam na forum dopiero po porodzie. Buziaki dla Was i dużo siły i cierpliwości 😘

Samopoczucie super:) odpoczywamy na Mazurach 😊 Dzisiaj żółty wodnisty śluz, teoche mnie zasranawia skurcz poranny miesiączkowy 2 minutki, dosyć mocny, ale co ma być to będzie, jeśli zarodek jest silny to powinien sobie poradzić, mam taką cicha nadzieję,ale niepokoja mnie te skurcze, które mialam, czy to tak powinno być czy cos nie tak ? :(
Jak masz skurcze to bierzesz no spę? Ja bym brała.

Tylko najgorsze jest to że ja nie potrzebuje dużo snu żeby być wypoczęta i wyspana ... Jakieś 6 lat temu walczyłam z bezsennością i od tego momentu wystarczy jak się położę na 2 godziny i wstaje wypoczęta. No nic cierpliwie czekam na wizytę ... Trochę mnie podbudowały wasze odpowiedzi. ❤️ Dziękuję za każdą ❤️❤️❤️
Będzie dobrze i tak na podbudowanie miałam 1,89 tsh przy transferze 😉 a to wcale nie wiele mniej od twojej wartości 😋 . Nie swirujemy tylko działamy i będzie dobrze ! ❤ jak juz obgadasz wszystko z lekarka to dawaj koniecznie znać co Ci powiedziała...✊✊

Ja nie biorę jeszcze żadnych leków na tarczycę 🙈 zawsze była w normie ... Zawsze ☹️ nawet w tamtym roku się lekarze zdziwili że tarczyca cała w guzach a wyniki idealne . Mam uraz bo koleżanka kilkukrotnie poroniła właśnie przez tarczycę , zachodziła w ciążę i zaraz ja traciła bo jej TSH skakało ... No i lekarz u którego miałam wizytę w tamtym roku ( cudowna lekarka ) bardzo zainteresowała się tym wszystkim , i w związku z moim leczeniem mówiła żeby kilka dni po transferze zbadać i w razie w szybko do niej dzwonić w celu dobrania leków jak by właśnie skakało ... No nic cierpliwie czekam chodź nie ukrywam że głowę mam rozwalona tym wynikiem ... ☹️ Wiem że to nie jest bardzo dużo ale jednak głowę tym całym leczeniem mam rozwalona i boje się że nie zareaguje za wczasu i znów nie wyjdzie ... Wolę mieć wszystko pod kontrolą . Chciałam żeby było idealnie . Do planowanego transferu jeszcze około 7 dni ... Mam nadzieję że wynik jest przekłamany tym brakiem snu ... Eh... Czekam "cierpliwie" na lekarza ...
Kochana nic się nie bój, dostaniesz pewnie niewielkie dawki leku i ładnie spadnie. Ja miałam 2.3 dostałam letrox 25 mg i ładnie spadło do 1 więc nic się nie stresuj

reklama
Tylko czy wystarczy te 6 w sumie dni żeby spadło 🤔 to mnie stresuje najbardziej ☹️
Ciężko powiedzieć ale uważam że nie powinni Ci przesuwać transferu. TSH nie jest jakoś mocno wysokie, dziewczyny z wyższym w ciążę zachodziły. Ważne że lekarz będzie miał wiedzę jaki masz poziom TSH i na tej podstawie wdroży leczenie. Ja całą ciążę łykałam leki, później miałam sukcesywnie zwiększane dawki bo miałam prawie 4 pod koniec ciąży.

Do góry