reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama

Załączniki

• E86B6D82-8F0E-4AD2-A475-2EA19470820A.png
    E86B6D82-8F0E-4AD2-A475-2EA19470820A.png
    203,8 KB · Wyświetleń: 32
  • EE7440FB-34B6-4087-8A1E-92F5B4010131.jpeg
    EE7440FB-34B6-4087-8A1E-92F5B4010131.jpeg
    139,8 KB · Wyświetleń: 30
  • F5DFCA01-EA7F-4931-9E99-D0F1CD5A41DD.jpeg
    F5DFCA01-EA7F-4931-9E99-D0F1CD5A41DD.jpeg
    251,4 KB · Wyświetleń: 36
@Kasia19881988 Mój luby nie miał aż tak szczegółowo opisanych wyników nasienia, ale z fragmentacja DNA też był u nas problem. Nawet jak po wielu miesiacach udało mi się zajść w ciążę naturalnie to szybko okazało się, że jest wadliwa i ja poronilam. Niestety wysoka fragmentacja mocno zmniejsza szanse na naturalną ciążę i zwiększa szanse ma wady genetyczne zarodka.
U nas in vitro super się sprawdziło, ale robiliśmy z dodatkowa "obróbka" nasienia, czyli była separacja, po której już tylko 1% plemników miał fragmentacje DNA. Robilismy w invicta FAMSI, mogę polecić z czystym sumieniem. Na 12 dojrzałych komórek udało się uzyskać 11 5 dniowych blastocyst, czyli mega wynik. Dodatkowo zarodki badalismy na obecność anleuploidi.

Hej, tak z ciekawości - jak bierzecie zwolnienie na tego typu wydarzenia? Punkcja, transfer...? Bo doczytałam się, że nie ma podstawy prawnej mówiącej o zwolnieniu przysługującym na leczenie niepłodności, więc podejrzewam, że mój pracodawca odmówi... Po wszystkich IUI szłam bezpośrednio do pracy, po punkcji może wydębię 1 dzień, ale po transferze raczej nie ma mowy... :-(
weź L 4

Owulacja najprawdopodobniej wypadnie mi w poniedziałek w święto. Czy z samych badań hormonów z krwi w niedzielę i potem we wtorek, da się potwierdzić owulację, czy konieczne do transferu byłoby potwierdzenie tylko przez usg? Już nic z tej procedury in vitro nie kumam.
Ja miałam krew i USG

Dziewczyny mam prośbę , czy któraś z was mogła by rozwiązać ankietę na temat endometriozy ? Potrzebuje dla znajomej na studia. Będę bardzo wdzięczna ❤️

Powiedzcie mi, czy uczucie rozpierania w podbrzuszu to normalne po transferze ? Nie są to skurcze, ale takie dziwne kłucia, napięcie w dole brzucha , skurcze mialam po transferze, teraz tylko rozpieranie i zastanawiam się czy tak może być ? Hmm 😊

reklama
Do góry