reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama

Załączniki

• E86B6D82-8F0E-4AD2-A475-2EA19470820A.png
    E86B6D82-8F0E-4AD2-A475-2EA19470820A.png
    203,8 KB · Wyświetleń: 36
  • EE7440FB-34B6-4087-8A1E-92F5B4010131.jpeg
    EE7440FB-34B6-4087-8A1E-92F5B4010131.jpeg
    139,8 KB · Wyświetleń: 35
  • F5DFCA01-EA7F-4931-9E99-D0F1CD5A41DD.jpeg
    F5DFCA01-EA7F-4931-9E99-D0F1CD5A41DD.jpeg
    251,4 KB · Wyświetleń: 39
@Kasia19881988 Mój luby nie miał aż tak szczegółowo opisanych wyników nasienia, ale z fragmentacja DNA też był u nas problem. Nawet jak po wielu miesiacach udało mi się zajść w ciążę naturalnie to szybko okazało się, że jest wadliwa i ja poronilam. Niestety wysoka fragmentacja mocno zmniejsza szanse na naturalną ciążę i zwiększa szanse ma wady genetyczne zarodka.
U nas in vitro super się sprawdziło, ale robiliśmy z dodatkowa "obróbka" nasienia, czyli była separacja, po której już tylko 1% plemników miał fragmentacje DNA. Robilismy w invicta FAMSI, mogę polecić z czystym sumieniem. Na 12 dojrzałych komórek udało się uzyskać 11 5 dniowych blastocyst, czyli mega wynik. Dodatkowo zarodki badalismy na obecność anleuploidi.

Hej, tak z ciekawości - jak bierzecie zwolnienie na tego typu wydarzenia? Punkcja, transfer...? Bo doczytałam się, że nie ma podstawy prawnej mówiącej o zwolnieniu przysługującym na leczenie niepłodności, więc podejrzewam, że mój pracodawca odmówi... Po wszystkich IUI szłam bezpośrednio do pracy, po punkcji może wydębię 1 dzień, ale po transferze raczej nie ma mowy... :-(
weź L 4

Owulacja najprawdopodobniej wypadnie mi w poniedziałek w święto. Czy z samych badań hormonów z krwi w niedzielę i potem we wtorek, da się potwierdzić owulację, czy konieczne do transferu byłoby potwierdzenie tylko przez usg? Już nic z tej procedury in vitro nie kumam.
Ja miałam krew i USG

Dziewczyny mam prośbę , czy któraś z was mogła by rozwiązać ankietę na temat endometriozy ? Potrzebuje dla znajomej na studia. Będę bardzo wdzięczna ❤️

Powiedzcie mi, czy uczucie rozpierania w podbrzuszu to normalne po transferze ? Nie są to skurcze, ale takie dziwne kłucia, napięcie w dole brzucha , skurcze mialam po transferze, teraz tylko rozpieranie i zastanawiam się czy tak może być ? Hmm 😊

reklama
Do góry