reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny :)

Chyba bliżej mi będzie ten wątek, więc dołączę i może czegoś w między czasie się dowiem 🙄

W skrócie.
Mąż robił badania, brak plemników.
Zapisaliśmy się do kliniki angelius, ale czekamy na razie na wzięte u androloga, którą mąż ma 27go i bardzo mi się to dłuży... Mam nadzieję, że w ostateczności mąż przejdzie biopsję i znajdą 😊
A potem oczywiście mamy wizytę razem.

A z ciekawości chciałabym się zapytać czy długo się czeka na takie formalności związane z ivf czy w miarę szybko ? Oczywiście wiadomo, że to kosztowne.
I na początku na pewno zalecają badania itp.

Cześć dziewczyny :)

Chyba bliżej mi będzie ten wątek, więc dołączę i może czegoś w między czasie się dowiem 🙄

W skrócie.
Mąż robił badania, brak plemników.
Zapisaliśmy się do kliniki angelius, ale czekamy na razie na wzięte u androloga, którą mąż ma 27go i bardzo mi się to dłuży... Mam nadzieję, że w ostateczności mąż przejdzie biopsję i znajdą 😊
A potem oczywiście mamy wizytę razem.

A z ciekawości chciałabym się zapytać czy długo się czeka na takie formalności związane z ivf czy w miarę szybko ? Oczywiście wiadomo, że to kosztowne.
I na początku na pewno zalecają badania itp.
Hejjj!U mnie wszystko trwało bardzo długo, ale miałam po drodze 3 iui nieudane, szereg badań, stymulacja , badania zarodkow, pochłonęło nas same in vitro około 20k z dofinansowaniem ! :) my od maja w sumie do teraz :) czyli około 4 miesiace nie mówię o wizytach 2 lata w tyl :)

Ostatnia edycja:
Ja już po, czekamy na okres , dobrze że tak się zdarzyło że dzisiaj okresu nie dostałam bo zdążyliśmy jeszcze wymazy porobić, infekcyjne do powtórzenia jutro pojutrze .... za około 8 10 dni podpisanie zgód na transfer , Pani dr chciała mi dać estrofem ale że nigdy nie miałam problemów z cyklem to będzie na naturalnym , bardziej jej chodziło o $$$ wizyty itp ja owulki miałam 11 12 dc więc zobaczymy tak więc na początku sierpnia transfer !!!! ♡♡♡♡♡♡ dziewczyny a Wy slyszalyscie o UMA test i wlew z atosibamu ?? Jak na pierwszy transfer ja chyba się w to bawić nie będę:) sama Pani dr powiedziała że nie ma takiej potrzeby

Ja już po, czekamy na okres , dobrze że tak się zdarzyło że dzisiaj okresu nie dostałam bo zdążyliśmy jeszcze wymazy porobić, infekcyjne do powtórzenia jutro pojutrze .... za około 8 10 dni podpisanie zgód na transfer , Pani dr chciała mi dać estrofem ale że nigdy nie miałam problemów z cyklem to będzie na naturalnym , bardziej jej chodziło o $$$ wizyty itp ja owulki miałam 11 12 dc więc zobaczymy tak więc na początku sierpnia transfer !!!! ♡♡♡♡♡♡ dziewczyny a Wy slyszalyscie o UMA test i wlew z atosibamu ?? Jak na pierwszy transfer ja chyba się w to bawić nie będę:) sama Pani dr powiedziała że nie ma takiej potrzeby
Ja mialam atosiban w postaci kroplowki teraz przy ostatnim transferze :). Podobno rozluznia macice ;) nie wiem czy od tego czy nie ale faktycznie czulam sie bardziej rozluzniona i ogolnie mniej sie stresowalam.

reklama
Dziewczyny poryczałam się. Już 3 cykl stracony do transferu. Miałam teraz mieć na cyklu naturalnym. W piątek byłam na monitoringu i endometrium 7,6mm (8dc), dzisiaj byłam i endometrium przyrosło tylko 3 mm a pęcherzyka nie ma .... 😢
Lekarz kazał zrobić mi progesteron i jak będzie >1 to doszło do przedwczesnej owulacji. Albo mówił że to pęcherzyk z poprzedniego cyklu - poprzedni miałam stymulowany do transferu. Moje cykle z reguły są 31 dniowe. Jestem załamana. Od soboty jestem przeziębiona i zastanawiam się czy to miało jakiś wpływ? Przez weekend wzięłam 1 nurofen forte i 5 tabletek theraflu...
Chyba nigdy nie dojdzie do transferu....
No i mam wyniki progesteronu z dzisiaj - 19,97 (11dc). To niby, kiedy miałam tę owulację, jak w piątek lekarz widział pęcherzyk (8dc)?
Zwykle owulację mam 17dc. Czy estrofem przyjmowany w poprzednim cyklu z duphastonem mogły mieć wpływ na rozregulowanie? Miałyście tak kiedyś?

Do góry