Pewnie będę pisać na bieżąco,Daj znać jakie badania. Chyba też coś muszę zrobić bo niby wszytko ok a jednak do ciąży nigdy nie doszło ;( trzymaj się wiesz co przechodzę ;(
reklama
Rosse94
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny
Chyba bliżej mi będzie ten wątek, więc dołączę i może czegoś w między czasie się dowiem
W skrócie.
Mąż robił badania, brak plemników.
Zapisaliśmy się do kliniki angelius, ale czekamy na razie na wzięte u androloga, którą mąż ma 27go i bardzo mi się to dłuży... Mam nadzieję, że w ostateczności mąż przejdzie biopsję i znajdą
A potem oczywiście mamy wizytę razem.
A z ciekawości chciałabym się zapytać czy długo się czeka na takie formalności związane z ivf czy w miarę szybko ? Oczywiście wiadomo, że to kosztowne.
I na początku na pewno zalecają badania itp.
Chyba bliżej mi będzie ten wątek, więc dołączę i może czegoś w między czasie się dowiem
W skrócie.
Zapisaliśmy się do kliniki angelius, ale czekamy na razie na wzięte u androloga, którą mąż ma 27go i bardzo mi się to dłuży... Mam nadzieję, że w ostateczności mąż przejdzie biopsję i znajdą
A z ciekawości chciałabym się zapytać czy długo się czeka na takie formalności związane z ivf czy w miarę szybko ? Oczywiście wiadomo, że to kosztowne.
Serduszkowelove
Ojaaa co tam było???? ♡♡♡♡Już po transferze widziałam mojego kropka teraz niech się ładnie zadomowi u mamusi beta za tydzień
Serduszkowelove
Hejjj!U mnie wszystko trwało bardzo długo, ale miałam po drodze 3 iui nieudane, szereg badań, stymulacja , badania zarodkow, pochłonęło nas same in vitro około 20k z dofinansowaniem ! my od maja w sumie do teraz czyli około 4 miesiace nie mówię o wizytach 2 lata w tylCześć dziewczyny
W skrócie.
Ostatnia edycja:
Serduszkowelove
Ja już po, czekamy na okres , dobrze że tak się zdarzyło że dzisiaj okresu nie dostałam bo zdążyliśmy jeszcze wymazy porobić, infekcyjne do powtórzenia jutro pojutrze .... za około 8 10 dni podpisanie zgód na transfer , Pani dr chciała mi dać estrofem ale że nigdy nie miałam problemów z cyklem to będzie na naturalnym , bardziej jej chodziło o $$$ wizyty itp ja owulki miałam 11 12 dc więc zobaczymy tak więc na początku sierpnia transfer !!!! ♡♡♡♡♡♡ dziewczyny a Wy slyszalyscie o UMA test i wlew z atosibamu ?? Jak na pierwszy transfer ja chyba się w to bawić nie będę sama Pani dr powiedziała że nie ma takiej potrzeby
Orchidea33
Ja mialam atosiban w postaci kroplowki teraz przy ostatnim transferze . Podobno rozluznia macice nie wiem czy od tego czy nie ale faktycznie czulam sie bardziej rozluzniona i ogolnie mniej sie stresowalam.Ja już po, czekamy na okres , dobrze że tak się zdarzyło że dzisiaj okresu nie dostałam bo zdążyliśmy jeszcze wymazy porobić, infekcyjne do powtórzenia jutro pojutrze .... za około 8 10 dni podpisanie zgód na transfer , Pani dr chciała mi dać estrofem ale że nigdy nie miałam problemów z cyklem to będzie na naturalnym , bardziej jej chodziło o $$$ wizyty itp ja owulki miałam 11 12 dc więc zobaczymy tak więc na początku sierpnia transfer !!!! ♡♡♡♡♡♡ dziewczyny a Wy slyszalyscie o UMA test i wlew z atosibamu ?? Jak na pierwszy transfer ja chyba się w to bawić nie będę sama Pani dr powiedziała że nie ma takiej potrzeby
Dostałam zdjęcie mojego zarodka i na monitorze widziałam jak sobie pływa a potem jak pobierają go i dają lekarzowi do transferuOjaaa co tam było???? ♡♡♡♡
Serduszkowelove
Ale sztos!!!! Super !!! ♡ ja będę płakać pewnie @Kocka a w inviccie też takie coś robią, widać coś na ekranie ♡♡♡?Dostałam zdjęcie mojego zarodka i na monitorze widziałam jak sobie pływa a potem jak pobierają go i dają lekarzowi do transferu
Serduszkowelove
Dziewczyny endo do transferu jaką powinno mieć grubość? Ja dzisiaj powinnam miec okres I endo miało 10mm to raczej dobrze co nie ?
reklama
Ice41
No i mam wyniki progesteronu z dzisiaj - 19,97 (11dc). To niby, kiedy miałam tę owulację, jak w piątek lekarz widział pęcherzyk (8dc)?Dziewczyny poryczałam się. Już 3 cykl stracony do transferu. Miałam teraz mieć na cyklu naturalnym. W piątek byłam na monitoringu i endometrium 7,6mm (8dc), dzisiaj byłam i endometrium przyrosło tylko 3 mm a pęcherzyka nie ma ....
Lekarz kazał zrobić mi progesteron i jak będzie >1 to doszło do przedwczesnej owulacji. Albo mówił że to pęcherzyk z poprzedniego cyklu - poprzedni miałam stymulowany do transferu. Moje cykle z reguły są 31 dniowe. Jestem załamana. Od soboty jestem przeziębiona i zastanawiam się czy to miało jakiś wpływ? Przez weekend wzięłam 1 nurofen forte i 5 tabletek theraflu...
Chyba nigdy nie dojdzie do transferu....
Zwykle owulację mam 17dc. Czy estrofem przyjmowany w poprzednim cyklu z duphastonem mogły mieć wpływ na rozregulowanie? Miałyście tak kiedyś?
Podziel się: