reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej ja korzystałam /korzystam w invimed w Poznaniu z dofinansowania dla Wlkp 🙂
A jak to wam wyszło finansowo? Na jakim etapie jesteście? Bo wiem ,że można dostać do 5 tys. tylko zastanawia mnie jaki jest ogólny koszt , wiem że tam na stronie są cenniki ale zależy mi na opini kogoś kto faktycznie korzysta z tego programu.
Dużo badań trzeba zrobić do kwalifikacji? Możesz pisać na priv, jeśli wolisz😉

Ostatnia edycja:
Tak gdzieś na początku sierpnia? Też podejrzewam, że mi tak wtedy wypadnie :).
Tak , mniej więcej ♡ liczyłam na pierwszy tydzień sierpnia, jeśli dostanę planowo okres 18.07 to dziewczyny pisaly ze transfer jest mniej więcej 17 20 dc, cykle mam 27- 28 dniowe , u mnie caly czas śluz płodny, tak już z półtorej tygodnia, czy to może być związane jeszcze z tym że organizm dochodzi do siebie po stymulacji ? Przeważnie mialam 3 4 dni max , oby endometrium było piękne w następnym cyklu ♡

Tak , mniej więcej ♡ liczyłam na pierwszy tydzień sierpnia, jeśli dostanę planowo okres 18.07 to dziewczyny pisaly ze transfer jest mniej więcej 17 20 dc, cykle mam 27- 28 dniowe , u mnie caly czas śluz płodny, tak już z półtorej tygodnia, czy to może być związane jeszcze z tym że organizm dochodzi do siebie po stymulacji ? Przeważnie mialam 3 4 dni max , oby endometrium było piękne w następnym cyklu ♡
To może się zsynchronizujemy ❤️

hej dziewczyny jesrem w 6tc dzisiaj zauwazyłam srednie krwawienie
pojecgałam szybko na wizyte do lekarza jest widoczny pęcherzyk przpisał mi duphaston 2x3
ja od swojego lekarza mam przepisany cyclogest 2 razy dziennie jak myslicie odstawic mam cyclogest
ktorego mam 2x 400 bo duphaston to bedzie tylko 60 mg progesteronu
piewsza ciaza wyczekana nie wiem co myslec

pojecgałam szybko na wizyte do lekarza jest widoczny pęcherzyk przpisał mi duphaston 2x3
ja od swojego lekarza mam przepisany cyclogest 2 razy dziennie jak myslicie odstawic mam cyclogest
A lekarz, który wypisywał receptę co powiedział?

Ja bym nie odstawiała. Jeśli masz krwawienie to większą ilość progesteronu może tylko pomoc.

reklama
Dziewczyny,
Na początku czerwca miałam stwierdzona IO. Dieta, metformina, dużo wody itp.
Teraz od kiedy dowiedziałam się że jestem w ciąży nie trzymam się aż tak bardzo tej diety, na stałe zamieniłam chleb i makaron na ciemny. Ale dzisiaj się zważyłam i schudłam 4 kg, a od początku czerwca prawie 8 kg.
Fakt nie mam teraz apetytu za mocno ale martwię się tym spadkiem wagi...

Do góry