reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzień dobry Kochane! Życzę nam wszystkim aby ten dzień był wolny od wszystkich smutnych niespodzianek. Chociaż za oknem pochmurno (a chciałam zrobić pranie:wściekła/y:) to dziś będzie super dzionek:-)

reklama
madzialenak na karcie informacyjnej napisano tak ( data 22.04.2013- ostatni wpis) :
2 x 2 blastomerowy B, 3x 5 blastomerowy C, 3x 6 blastomerowy c
tego jednego zamrozili 20 kwietnia ...nie znam się na tym czemu tamte tak długo trzymali...zapytam następnym razem

Asia a Twoj mąż jakie ma wyniki nasienia?? I z tego co napisałaś to widzę że nie miałaś zarodków klasy A? Czy te A podali Ci teraz?? U mnie z 8 zaplodnionych 1 mi podali, 6 zamrozili, a 1-mu niestety się nie udało i to byl wlasnie ten najnizszej klasy....a moze warto zrobic badania genetyczne??

Asia już wiem o co chodzi, to tak jak u mnie, widzę, że Twoje maluszki miały kilka dni a były słabo rozwinięte to znaczy miały mało komórek i dlatego ich nie mrozili. Moje dobre zarodki 2 dniowe miały po 5 i 6 komórek a 3 dniowe 8 i 9 komórek, czyli jak widzisz Twoje miały troszkę za mało komórek. U mnie też nie mrozili tych co się słabiutko rozwijały i w rezultacie zawsze miałam po 1 śnieżynce.

transferowane : 2 x 8 blastomerowe B . Zamrożony 1 x blastocysta 3 (A,B)
Nasienie :
liczba plemników 96 mln / ml ( 10% - ruch szybki linearny, 46 %- ruch wolny linearny i nielinearny, 5%- ruch w miejscu, 39%- brak ruchu) Liczba plemników po migracji wstępującej - 51 mln/ ml

Asia to jest badanie ogólne nasienia, ważna jest morfologia plemników i fragmentacja DNA plemników. Czy takie badania mąż robił? Jeśli nie to warto wykonać.

Dalsze badania nasienia nie mają sensu, czasu nie cofniemy, a do drugiej pełnej procedury nie będziemy podchodzić ....nadzieja w tym co jest

reklama
tak czytałam tą kartę informacyjną i wiecie co? chyba jest jakaś nadzieja ...tylko trzy zarodki były 8 blastomerowe B....te dwa co mi podali i jeden co zamrożony....

Do góry