reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
gotadora ja już nie mam co się oszukiwać. Lepiej nie będzie i coraz bardziej myślę o surogatce, ale ... Sama już nie wiem co począć, bez poprawy endometrium mogę całkowicie zapomnieć o ciąży i chyba należy tak zrobić i już się pogodzić z bezpłodnością.
hola o pomylce nie ma mowy. ten sam sprzęt, ten sam lekarz i różnice nawet ją widziałam. także jak zwykle porażka i muszę się już z tym oswoić.

hola ale super :) kurczę, niedługo będzie wiadomo, kto to :-)
lili trzymam kciuki!
sylwia ale przecież bierzesz estrofem?to endo musi urosnąć???a mzoe powinnaś mieć wcześneij ten transfer, póki to edno ma te 8 mm?
dziewczyny, nie wytrzymałam, a że mam dostęp do uSG, to oczywiście poszłam...Ale była ginka taka se, wiec tylko powiedziała,że pęcherzyk malutki, ładny i mam się nie martwić :tak:
Czy to małe na dole pęcherzyka, to moje dzieciątko? Dowiem się wszystkiego na wizycie w klinice w poniedziałek, czy wymiary dobre, itd.
DSC03980.jpg

Załączniki

• DSC03980.jpg
    DSC03980.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 41
Hej dziewczyny!! Zaraz rzucę okiem na Wasze wpisy z ostatnich dni bo znów nie miałam czasu śledzić codziennie ale muszę się czymś podzielić! Wczoraj odebrałam wyniki, oprócz genotypu bo na to się czeka w nieskończoność długo:/ Bałam się bardzo ale chyba nie jest tak złe...Morfologia ok, tylko jakiś hematokryt trochę poniżej normy 34,7 (mam nadzieję że to nic poważnego...)Cholerna prolaktyna jak zwykle za wysoka 43,53, choć nieco niższa niż ostatnio,FSH 4,34 LH 4,74 więc chyba dobrze prawda? Ale co mnie martwi ...P-ciała p/Toxoplazmoza gondii IgG 19,24 czyli wynik wątpliwy, mam się bać?:-( Wyniki nasienia męża ...hmm...wydaje mi się że nie wygląda to dobrze...morfologia -plemniki prawidłowe 10% nieprawidłowe 90%...Ruchliwość 59,98, ruch postępowy 45,26, niepostępowy 14,21.Koncentracja 76,98 mln/ml,w ejakulacie230,95mln/ml.Nie wiem co jeszcze jest ważne w badaniu nasienia...Jesteście już bardziej w temacie kobiety więc pomóżcie.

martka 8 mm było 10 dc, czyli za wcześnie na transfer. Po drugie i tak musiałam dołączyć luteine, także 4 dni dochodzi jeszcze. Nie wiem dlaczego tak się stało, bo nic nie zmieniałam w lekach prócz dołączenia wczoraj lutki. Mam serdecznie wszystkiego dość.

MajaSauer prolaktyna nie jest ważna przy in vitro tylko przy naturalnych staraniach, toxo igg dodatnie, może oznaczać , że jesteś w trakcie choroby, albo po i masz przeciwdziała, musisz teraz wykonać badanie toxo igm - jeśli wynik dodatni to jesteś w trakcie choroby, jeśli ujemny byłaś kiedyś chora i w chwili obecnej masz przeciwciała czyli jesteś bezpieczna. Co do morfologii 10% to bardzo dobrze, mój mąż ma 2% a jestem w ciąży. Głowa do góry.

reklama
Sylwia dziwna sprawa z tym endometrium, również nie wiedziałam, że może się zmniejszyć. Tulam mocno i trzymam kciuki, aby jednak podrosło. Nie załamuj się.

Do góry