reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam serdecznie drogie Panie 🤩Na początku chcę podziękować 💜 ten wątek to kopalnia wiedzy dla kogoś, kto jest na początku przygody z in vitro. Z całego serca trzymam kciuki za każdą z Was.
Moja droga do spełnienia marzeń dopiero się zaczyna. Mój partner ma bardzo słabe plemniki. Czy bazując na swoim doświadczeniu możecie polecić mi godnego specjalistę?🙏 Jestem z okolic Lublina, ale bierzemy pod uwagę inne lokalizacje.
Głowa pęka od czytania opinii. Decyzja z każdym kolejnym komentarzem jest coraz trudniejsza. Będę bardzo wdzięczna za każdą sugestię 😍
Trochę późno, ale jakoś wyskoczyło.
U nas tez czynnik męski. Było kiepsko naprawdę. Jeżeli bierzesz pod uwagę Warszawę to polecam Invicta. Mimo wszystko mamy syna i roczne bliźniaki 😉Jak coś potrzebujesz to pisz na priv, albo tutaj na wątku. Mamy fantastyczne dziewczyny napewno coś podpowiedzą😉

Dziewczyny od czego zależy czy dostanie sie hiperki czy nie bo czytam i czytam i to aż niesamowite. Niektóre dostają hiperki po punkcji 13 komórek a inne nie dostają hiperki wcale po punkcji 30 !!! Jak to możliwe i o co chodzi. Panicznie sie boje hiperki....
Mam amh 2.2, endometrioze i hiperinsulinemie więc niby chyba marne szanse abym hiperki dostała ale nigdy nic nie wiadomo. Jestem stymulowana bemfola 225 i orgalutranem.

Witam,
W przyszłym cyklu podchodzimy do transferu. W środę miałam punkcję, pobrano 20 komórek z czego 9 dojrzałych, czekamy na info ile finalnie udało się zapłodnić z powodzeniem. Ale przychodzę z innym problemem. W listopadzie poroniłam bardzo wczesną ciąże w zasadzie od razu po pierwszej becie (ciąża naturalna). Lekarka poleciła, że jeśli chce mogę zrobić panel badan nad nadkrzepliwość. Wyszła mutacja homo PAI-1, oraz graniczny poziom białka s (64). Reszta badan z pakietu i homocysteina Ok. Boję się, że te wyniki będą miały wpływ na transfer. Lekarka wspomniała coś o heparynie. W środę dopytam jeszcze a w piątek mam konsultację z hematologiem. Czy któraś ma podobną sytuację i jest w stanie mnie jakoś pocieszyć? :) pozdrawiam! Ola

Witam,
W przyszłym cyklu podchodzimy do transferu. W środę miałam punkcję, pobrano 20 komórek z czego 9 dojrzałych, czekamy na info ile finalnie udało się zapłodnić z powodzeniem. Ale przychodzę z innym problemem. W listopadzie poroniłam bardzo wczesną ciąże w zasadzie od razu po pierwszej becie (ciąża naturalna). Lekarka poleciła, że jeśli chce mogę zrobić panel badan nad nadkrzepliwość. Wyszła mutacja homo PAI-1, oraz graniczny poziom białka s (64). Reszta badan z pakietu i homocysteina Ok. Boję się, że te wyniki będą miały wpływ na transfer. Lekarka wspomniała coś o heparynie. W środę dopytam jeszcze a w piątek mam konsultację z hematologiem. Czy któraś ma podobną sytuację i jest w stanie mnie jakoś pocieszyć? :) pozdrawiam! Ola
Ja mam homo PAI1 i graniczne białko. Od 3 dni przed transferem brałam heparyne i biorę nadal (20tc)

reklama
Witam,
Ja orzy pai homozygitycznej mam heparyne już od stymulacji. Kontynuacja cały czas aż do połogu.
Nie miałaś hiperki po takiej liczbie komorek?

Do góry