reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Kochana, na to nie ma dobrej rady...
Czas, tylko czas. Ja to przerabiałam rok temu w sierpniu.
8 tydzień.
Mi mowili: "lepiej w 8 tyg niż pozniej".
Ok, zgadzam się z tym ale wiadomo, że to żadne pocieszenie...
Co się w ogóle stało u Ciebie? Coś zapowiadało taką smutna historie?
Ja po poronieniu po 2 cyklach podeszłam do IUI. Kolejnego. Nie musiałam mieć pół roku przerwy jak niektórzy mówili.
Ściskam Cię mocno i rozumiem najbardziej !!!!
Dziekuje...u mnie nic nie zapowiadało poronienia...mialam piękny wynik bety w piątek...a w sobotę krew...I samoistne poronienie.
W środę idę na wizyte do swojej gin. Fakt ona powiedziała przez tel że przy tak wczesnym poronieniu to wystarczy nawet jeden cykl. No ale wiadomo że wszystko trzeba zweryfikować i nic na siłę...
Ja chyba wezmę l4 na przynajmniej 2 miesiące...do następnego podejścia...Bo psychicznie przez pracę tez jestem zniszczona...

reklama
Ja też poroniłam😒ciąża biichemiczna. Drugi transfer szybciej straciłam kropka. Niby do implantacji doszło ale.... Teraz czekam na miesiączkę i 3 zabieram ostatniego kropka. Muszę zrobić badania coś z imunologia ale to sporo kasy więc musimy trochę odłożyć żeby znowu podejść chyba że ten ostatni bd szczęśliwym. Musisz być silna i wierzyć że następny się powiedzie😀 a co u Ciebie było przyczyną? Wiem że beta była niska ale potwierdzili ci coś?
Nie dali żadnej przyczyny. Betę mialam chyba wysoka bo w 18dpt byla 13000. No a w sobotę juz tylko połowa. Progesteron mi spadł z 22 na 16 w środę ale w piątek dzien przed poronieniem podniósł się na 20

Dziewczyny 5 lat temu miałam naturalna ciąże biochemiczną później 6 transferów beta zerowa ostatnie 2 transfery ciąże biochemiczne beta ok 30 i zaczyna sladać. Wiecie co może być przyczyna ciąż biochemicznych? Czy dochodzi wtedy do implantachi i po inplantacji następuje poronienie czy jeszcze nie doszło do całkowitej implantacji?
6 transferów .. lekarz zlecił Ci jakies badania ? Sprawdzałas immunologie?

Dziekuje...u mnie nic nie zapowiadało poronienia...mialam piękny wynik bety w piątek...a w sobotę krew...I samoistne poronienie.
W środę idę na wizyte do swojej gin. Fakt ona powiedziała przez tel że przy tak wczesnym poronieniu to wystarczy nawet jeden cykl. No ale wiadomo że wszystko trzeba zweryfikować i nic na siłę...
Ja chyba wezmę l4 na przynajmniej 2 miesiące...do następnego podejścia...Bo psychicznie przez pracę tez jestem zniszczona...
Masz jeszcze zarodki?

Szybkie pytanie. Może mi pomożecie. Żona po transferze. 5dniowy zarodek. Dziś 9dpt jutro weryfikacja. Beta niestety 1.3 ale estr2200 i prog 38. Czy może jest jeszcze szansa.

Dziewczyny mam takie pytanko 😁 prawdopodnie w środę mam punkcję, dowiem się jutro na 100%, jak się po niej czułyście ? A pytam dlatego, że w piatek jedziemy na grilla i mam ochotę pogrzeszyć i wypić winko, czy można po tej całej stymulacji i punkcji ? Muszę się wyluzować, pół roku diety, zero alko, wiecie jak to jest hahaha , dodam że teraz transferu nie będzie :D
A ja mam do Ciebie pytanie ,bo chce sobie zaplanować wakacje i też pogrzeszyc ,ale dopiero po punkcji 😉 czy po braniu antykoncepcyjnych jest jakas przerwa na okres czy od razu stymulacja I ile dni jesteś stymulowana i czy mogę odroczyć transfer na kolejny cykl ? Dopytuje się Ciebie ,bo wizytę mam dopiero w następny czwartek

reklama
Do góry