reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A czujesz się na okres ? Spróbuj posiedzieć dłużej w gorącej wannie , na mnie kiedyś zawsze działało, czasy kiedy tak bardzo chciało się dostać okres .... A ostatnie 2 lata oby nie przyszedł ehhhh
Ostatnie moje 5 lat to tylko ,żeby nie przyszedł i jak na złość zawsze w terminie był, a jak czekam na niego z niecierpliwością to go niema 😆

reklama
No owulacji nie było, bo rozumiem ze za mało urosło? U mnie z kolei urosło za dużo i dostałam progesteron i zastrzyki wstrzymujące pękanie pęcherzy.
No i bezwzględny zakaz współżycia, nawet z zabezpieczeniem. Pamietam jaka ulgę dał mi okres wtedy.
Powinni Ci dać cokolwiek by zresetować cykl bo wiadomo ze stymulacja nieudana.
Wszystkich miałam 7 ,ale tylko 3 się nadawały, 4 nie urosly

Wszystkich miałam 7 ,ale tylko 3 się nadawały, 4 nie urosly
No to lekarz powinien dać coś na wyciszenie, bo raczej żaden z nich nie peknal by zaczal się produkować progesteron. Powinien również obserwować zachowanie pęcherzyków czy się pozapadały czy nie rosną dalej i nie robią się torbiele. Ale przede wszystkim powinien dać progesteron.

No to lekarz powinien dać coś na wyciszenie, bo raczej żaden z nich nie peknal by zaczal się produkować progesteron. Powinien również obserwować zachowanie pęcherzyków czy się pozapadały czy nie rosną dalej i nie robią się torbiele. Ale przede wszystkim powinien dać progesteron.
Na wyciszenie mam antykoncepcyjne, ale to dopiero od 2 dc ,jak narazie to go niema ,jak dalej nie dostanę to będę dzwonić do niego.

Na wyciszenie mam antykoncepcyjne, ale to dopiero od 2 dc ,jak narazie to go niema ,jak dalej nie dostanę to będę dzwonić do niego.
chodzi o wyciszenie tych pęcherzyków by nie rosły w torbiele. Ja brałam jeszcze długo orgalutran mimo ze zastrzyki stymulujące odstawiliśmy, razem z progesteronem. Lekarz w miarę obrazowo wytłumaczył mi co bym czuła jakby te 30 pęcherzy zaczęło pękać. Wiec wyciszał ich wzrost i blokował pękanie.

chodzi o wyciszenie tych pęcherzyków by nie rosły w torbiele. Ja brałam jeszcze długo orgalutran mimo ze zastrzyki stymulujące odstawiliśmy, razem z progesteronem. Lekarz w miarę obrazowo wytłumaczył mi co bym czuła jakby te 30 pęcherzy zaczęło pękać. Wiec wyciszał ich wzrost i blokował pękanie.
U mnie było tylko 3 więc moze nie chciał mnie już niczym faszerowac . Wyobrazam sobie jakby zaczęły pękać po kolei nawet nie chce wiedzieć jakby to bolało. Jak miałaś tak dużo to dlaczego nie miałaś punkcji ?

U mnie było tylko 3 więc moze nie chciał mnie już niczym faszerowac . Wyobrazam sobie jakby zaczęły pękać po kolei nawet nie chce wiedzieć jakby to bolało. Jak miałaś tak dużo to dlaczego nie miałaś punkcji ?
w Holandii nie przeprowadzają punkcji jeśli jest >30 pęcherzy ja miałam 30 i odwołali punkcje. Przy kolejnej stymulacji na mniejszych dawkach powtórka ale 36 pęcherzy. Lekarze zdziwieni ale punkcję jednak przeprowadzili na narkozie - normalnie odbywa się na głupim Jasiu i na przeciwbólowych.

w Holandii nie przeprowadzają punkcji jeśli jest >30 pęcherzy ja miałam 30 i odwołali punkcje. Przy kolejnej stymulacji na mniejszych dawkach powtórka ale 36 pęcherzy. Lekarze zdziwieni ale punkcję jednak przeprowadzili na narkozie - normalnie odbywa się na głupim Jasiu i na przeciwbólowych.
A u nas na narkozie ile by nie było. Widzę ty to masz hodowle 😉 bo u mnie przy 4 iui miałam tylko raz 2 pęcherzyki. Do in vitro miałam najniższe dawki ,ale jak widać u mnie to nie zadziałało

A u nas na narkozie ile by nie było. Widzę ty to masz hodowle 😉 bo u mnie przy 4 iui miałam tylko raz 2 pęcherzyki. Do in vitro miałam najniższe dawki ,ale jak widać u mnie to nie zadziałało
pcos rządzi się swoimi prawami i jak nigdy nie ma owulacji naturalnie (albo czasem mając pcos występują mimo wszystko) tak podczas stymulacji potrafią wyjść na prawdę kwiatki

reklama
żeby przyszedł okres musi być owulacja a takowej nie było. Nie przyspieszysz miesiączki kąpielą. To działa tylko po przebytej owulacji. U mnie brak owu brak miesiączek. Nawet rok mogę bez okresu chodzić jakbym nie chodziła wywoływać lekami.
Ja nie mam owulacji a miesiączki miewam. Więc to nie jest tak do końca. Miałam monitoring przez rok. Miesiączki mam co ok 60-90 dni i bez owulek były.

Do góry