U
Usunięty2
Gość
Fusun - będzie dobrze! :-) Dziewczyny zaciążone - gratuluję! Nie wiem czy mnie pamiętacie - podchodziłam w marcu, ale się nie udało. Teraz planuję w sierpniu - chcę zrzucić parę kilo. Ważę 79kg a wzrostu 168. Wiem, że szczupła nie jestem, że kilo za dużo, ale nigdy żaden ginekolog nie zwrócił mi na to uwagi - chociaż pytałam, czy to może być problemem. Teraz po porażce doczytałam, że jednak może-bo gdy za dużo tłuszczyku w ciele komórki są złej jakości...tzn.mogą być bo- to wszystko jest hormonalnie powiązane - złe przetwarzanie cukrów, zamieszanie z insuliną i potem przełożenie tego na estrogeny i progesteron itd. Mam pytanie: Ile wy ważycie i przy jakim wzroście??? Jeśli to nie tajemnica :-) Z góry dziękuję za odpowiedź. Ja muszę schudnąć jakieś 15kg. Pozdrawiam!
olo2012 - dziwie sie ze Ci lekarze nic nie powiedzieli...ja mam tyle samo wzrostu co TY i max tez wazylam 79 to pierwsze bylo ze mam schudnac!! mimo tego ze nie jadlam duzo no ale taki urok problemow hormonalnych. poszlam do dietetyka dostalam diete i zeszlam do 66 kilo i tak trzymam a moja lekarka mowi dalej zeby jeszcze zrzucic czasm mam nerwy....bo tu daje encorton i mowi prosze uwazac na jedzenie bo wiadomo ze to steryd a tu mowi zeby chudnac. jedno wyklucza drugie! takze idz do dietetyka ustali Ci diete taka zeby za szybko tez nie szchudnac bo musisz miec wszystkie skladniki potrzebne w organizmie. ja nie cwiczylam bo nie mam czasu - tylko dieta! teraz po nie udanym in vitro 2 kilo mi przyszlo ale dalej jestem na diecie wiec mysle ze zrzuce. powodzenia