reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Fusun - będzie dobrze! :-) Dziewczyny zaciążone - gratuluję! Nie wiem czy mnie pamiętacie - podchodziłam w marcu, ale się nie udało. Teraz planuję w sierpniu - chcę zrzucić parę kilo. Ważę 79kg a wzrostu 168. Wiem, że szczupła nie jestem, że kilo za dużo, ale nigdy żaden ginekolog nie zwrócił mi na to uwagi - chociaż pytałam, czy to może być problemem. Teraz po porażce doczytałam, że jednak może-bo gdy za dużo tłuszczyku w ciele komórki są złej jakości...tzn.mogą być bo- to wszystko jest hormonalnie powiązane - złe przetwarzanie cukrów, zamieszanie z insuliną i potem przełożenie tego na estrogeny i progesteron itd. Mam pytanie: Ile wy ważycie i przy jakim wzroście??? Jeśli to nie tajemnica :-) Z góry dziękuję za odpowiedź. Ja muszę schudnąć jakieś 15kg. Pozdrawiam!

olo2012 - dziwie sie ze Ci lekarze nic nie powiedzieli...ja mam tyle samo wzrostu co TY i max tez wazylam 79 to pierwsze bylo ze mam schudnac!! mimo tego ze nie jadlam duzo no ale taki urok problemow hormonalnych. poszlam do dietetyka dostalam diete i zeszlam do 66 kilo i tak trzymam a moja lekarka mowi dalej zeby jeszcze zrzucic czasm mam nerwy....bo tu daje encorton i mowi prosze uwazac na jedzenie bo wiadomo ze to steryd a tu mowi zeby chudnac. jedno wyklucza drugie! takze idz do dietetyka ustali Ci diete taka zeby za szybko tez nie szchudnac bo musisz miec wszystkie skladniki potrzebne w organizmie. ja nie cwiczylam bo nie mam czasu - tylko dieta! teraz po nie udanym in vitro 2 kilo mi przyszlo ale dalej jestem na diecie wiec mysle ze zrzuce. powodzenia:)

reklama
dziewczyny a macie jakies super sposoby na bol gardła? bo juz płukam roznymi plynami ssam te tabletki i nic! wzielam dzis antybiotyk ale sama nie wiem. za miesiac mam transfer i chce byc zdrowa zeby nie bylo jakiegos stanu zapalnego w organizmie a tu gardlo mnie przeraza. Czemu nie przechodzi po tych tabletkach do ssania?

Mazenka,nie wiem jakie hormony bedziesz brac ale ja podczas pierwszej stymulacji schudlam 2kg a drugiej 3kg. Tak wiec niekoniecznie sie tyje.

Mam cos kolo 163cm i ptzy 1 podejsciu wazylam 60kg a przy 2 54kg. Warto sie odchudzic bo to bardzo zwieksza szanse. Zwlaszcza jak sie ma PCOS.

Joasia2906 - wiesz ile kosztuje biopsja endometrium? Z powodu tej zmiany lekarza zapomniałam zapytać.

Lilia - biopsja endometrium kosztuje 400 zl beda Ci robic takie zadrapanie endo czy beda wyciagac fragment twojego endometrium zeby zaropdki w nim sie zagniezdzily? bo mnie to zadrapanie ktore jest ponoic bezbolesne i wyglada jak transfer:) kiedy to masz?? ja 30 04. to transfer mamy podobnie:)

Fusun - beta ma byc wysoka!!!trzymam kciuki

Najpierw muszę zrobić posiew, dziś idę na to badanie. Wynik ma być w poniedziałek. Jak będzie wszystko ok to we wtorek idę do lekarza porozmawiać na temat biopsji. Ja też będę miała zdrapanie. Mam nadzieję, że wyniki będą ok i będziemy razem podchodzić do crio :tak:

dziewczyny a macie jakies super sposoby na bol gardła? bo juz płukam roznymi plynami ssam te tabletki i nic! wzielam dzis antybiotyk ale sama nie wiem. za miesiac mam transfer i chce byc zdrowa zeby nie bylo jakiegos stanu zapalnego w organizmie a tu gardlo mnie przeraza. Czemu nie przechodzi po tych tabletkach do ssania?

Ja też mam ostatnio byłam przeziębiona. Brałam rutinoscorbin, wapno, strepsils z miodkiem. Dodatkowo piłam len mielony, herbatkę z miodem i imbirem i wodę z sokiem malinowym domowej roboty. Pomogło :tak:

Ostatnia edycja:
Fusun kochana, będzie dobrze, juz czekam na Twój wynik :tak: apropo wagi, tio aż nie chcę sie wypowiadać, bo ja mam cholerną nadwagę, przy 1,79 waże prawie 80 kg :wściekła/y: załamka. Prof. powtarzał mi że powinnam zrzucić troszku, ale jakioś mi teraz mega cięzko :( Dziewczyny, mam pytanie. Bo ja juz na hormonach i kolejny raz ta sama sytuacja, a mianowicie 3x, nie wiem czy ma to jakiś związek, ale dziwnie się to powtarza, co mnie wkurza, otóż, po kilku dniach od stylumacji, zaczyna mnie dopadać grypa!! :crazy: ostatnio po transferze tak mnie rozłozyło, ze musiałam brać antybiotyk, a lekarz powiedział, że nie jest to dobre przy zagnieżdżaniu :no: czy może to mieć związek? że np. organizm słabnie? albo zle reaguje na duphaston i estrofem? Sylwinka jesteś tam? może Ty mi cos powiesz? dzis 6 dzień jak biore i już gardło mi dokucza :( Asia, jak Twoje samopoczucie??

milagors to mam nadzieję, że mi też ubędzie hehe. Nie wiem jeszcze czym będę stymulowana, w piątek się dowiem.
Bierzecie cały czas kwas foliowy? Mi ginka powiedziała, że jeśli jem dużo zielonych warzyw to nie ma takiej potrzeby, ale teraz mam wątpliwości. W sumie zostały mi pełne 2,5 miesiąca do zabiegu, jeśli teraz zacznę brać, to nie będzie za późno? W piątek zapytam w klinice, jak to jest u Was?

milagors to mam nadzieję, że mi też ubędzie hehe. Nie wiem jeszcze czym będę stymulowana, w piątek się dowiem.
Bierzecie cały czas kwas foliowy? Mi ginka powiedziała, że jeśli jem dużo zielonych warzyw to nie ma takiej potrzeby, ale teraz mam wątpliwości. W sumie zostały mi pełne 2,5 miesiąca do zabiegu, jeśli teraz zacznę brać, to nie będzie za późno? W piątek zapytam w klinice, jak to jest u Was?

Bierz kwas, bierz. Nie wiem ile bys musiala zjesc zeby miec kwasu tyle co w tabletce. Na pewno ci to nie zaszkodzi a tylko pomoc moze.

dagnes Kochana ja czuję się ...hmmm...sama nie wiem. Tzn psychicznie w porządku ...wierzę ,że Dzidziulki już wymościły sobie gniazdeczka :-) ale fizycznie to jest tak : jak jestem w domciu i mało chodzę to nie mam większych dolegliwości, ale niestety jak tylko wyjdę do sklepu, który mam po drugiej stronie ulicy , albo na mały spacerek to po chwili brzuch zaczyna mnie boleć jak na @ i plecy z tyłu na wysokości nerek. Na szczęście jak usiądę i odpocznę wszystko przechodzi

reklama
Do góry