reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Usg po amnio - z małą ok, czekamy na wyniki. Ale musi być dobrze i już 💗
IMG_20220505_120912.jpg

Po pierwsze powodzonka dzisiaj, mam mocno zacisniete kciuki 😘 a po drugie chciałabym Was zapytać czy powinnam wziąć zwolnienie przed in vitro ? Mam pracę umysłowo-fizyczną i tak się zastanawiam, czy nie isc na zwolnienie, zrelaksować się i skupić w stu procentach na sobie , jakie są Wasze doświadczenia? Dodam że mogę sobie na to pozwolić, prace mam bardzo stresująca:(

Po pierwsze powodzonka dzisiaj, mam mocno zacisniete kciuki 😘 a po drugie chciałabym Was zapytać czy powinnam wziąć zwolnienie przed in vitro ? Mam pracę umysłowo-fizyczną i tak się zastanawiam, czy nie isc na zwolnienie, zrelaksować się i skupić w stu procentach na sobie , jakie są Wasze doświadczenia? Dodam że mogę sobie na to pozwolić, prace mam bardzo stresująca:(
Ja też mam pracę umysłowo fizyczną i stresującą ale mi zwolnienia przed nie dał. Pytałam się.

pracowałam w czasie stymulacji i po transferze - tylko po punkcji musiałam wziąć chorobowe bo lekarz tak kazał 😂bo hiperka itd.

Dodatkowo do pracy dojeżdżam około godziny w jedną stronę i nie będę w stanie pogodzić chyba tego razem, zobaczymy jak zacznę, bo podczas stymulacji wizyty są co 2-gi dzień?

Dodatkowo do pracy dojeżdżam około godziny w jedną stronę i nie będę w stanie pogodzić chyba tego razem, zobaczymy jak zacznę, bo podczas stymulacji wizyty są co 2-gi dzień?
Ja do pracy 1h40min w jedną stronę a zmiana po 10.4h.
I tak mi nie dał zwolnienia.
Po punkcji tydzień i po transferze 2 tygodnie. Od transferu jestem na L4. Do serduszka na 80% a potem na 100%
Ale zawsze możesz zapytać.

reklama
Ja podczas stymulacji zwalnialam się z pracy na wizyty, raz się nie dało i na ten dzień miałam zwolnienie. W pracy było dość sporo wszystkiego i mało spałam, bardzo się stresowałam, stymulacja przebiegła bardzo słabo, duzo poniżej oczekiwań moich i lekarki. Ale trudno mi powiedzieć, czy to miało jakoś związek. Po transferze byłam na urlopie, więc nie brałam zwolnienia. Lekarz mi proponował od 6 tygodnia, bo miałam krwawienia. Ostatecznie poszłam od 9 tygodnia i szczerze mówiąc dziś myślę, że źle zrobiłam i trzeba było iść te 3 tygodnie wcześniej. Ale bałam się strasznie, że poronię. I nie chciałam musieć się tłumaczyć w pracy w razie czego. Chociaż dziś myślę, że to było nierozsądne, bo na pewno w razie poronienia nie byłabym w stanie i tak iść do pracy od razu i i tak bym poszła wtedy raczej na zwolnienie. Zrób tak jak możesz i tak, żeby Tobie było najlepiej.

Do góry