reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Czesc dziewczyny 😘 dawno mnie tu nie bylo! Niezmiennie trzymam za wszystkie kciuki ✊✊✊ właśnie robię porządki w lekach i mam strasznie dużo leków ,których już nie potrzebuje. Jeśli któraś z Was czegoś potrzebuje odezwijcie się do mnie na priv prosze . Ściskam Was mocno ♥️

Załączniki

• b9ad23ce-e0d9-4f6a-8900-f143b041fe2d.jpg
    b9ad23ce-e0d9-4f6a-8900-f143b041fe2d.jpg
    46,1 KB · Wyświetleń: 87
  • 360ba5cb-6c84-4f15-89ea-761ecaeb358e.jpg
    360ba5cb-6c84-4f15-89ea-761ecaeb358e.jpg
    49,4 KB · Wyświetleń: 83
  • 3d52c70b-7329-492f-8ed1-c63a7298d3f5.jpg
    3d52c70b-7329-492f-8ed1-c63a7298d3f5.jpg
    60,5 KB · Wyświetleń: 88
reklama
Przepraszam, że od razu wam po usg nie napisałam co i jak, ale musiałam na szybko załatwiać prenatalne plus byłam na nifty pro. Więc maluszek nadrobił. Z usg jest 11+6 ( ale dosłownie 0.01 mm brakuje do 12+0) a z OM 12+0. Mogłam pójść po południu, to pewnie by było idealnie. Załatwiłam sobie prenatalne na 6 maja. Plus za 10 dni będą wyniki nifty pro. Już lecą do Hong Kongu🙈 Jestem taka zadowolona. A najlepiej, że nie muszę już brać luteiny co 6h i budzić się o 24, tylko co 12. Od 3 miesięcy w końcu prześpię całą noc😍😍
@Kocka patrz miałyśmy razem transfer i mój dzieć 5 cm, a Twój aż 7. Chyba ci się przesunął termin dużo do przodu.

Hej Dziewczyny ja już po wizycie i usg i prof. stwierdził, że przygotowujemy się do transferu. Nie było to łatwe, bo mówiłam, że mam mętlik w głowie, że może warto odpocząć i żeby organizm się zregenerował itd ale z drugiej bardzo bym już chciała. I po usg lekarz stwierdził, że możemy czekać na okres i potem Estrofem i transfer. Więc podjął tą decyzje chyba za mnie 😁 Rozmawialiśmy z mężem i chyba nigdy dla nas nie ma idealnego momentu na transfer, bo wiecznie coś się dzieje, więc może lepiej że on zdecydował 😂 tak się zagadaliśmy wracając z kliniki, że po raz pierwszy przejechaliśmy zjazd na autostradzie i musieliśmy nadrobić 40 km 🙆‍♀️

Gratuluję Wszystkim tych pozytywnych wiadomości 🙂 super jak ten czas szybko leci, był stres a tu już prenatalne czy połówkowe. Ja postanowiłam się wziąć za siebie przed tym transferem i proszę poradźcie co jeść by zarodkowi się u mnie spodobało? Czy poza kwasem foliowym suplementować coś jeszcze? Bo lekarz kazał mi tylko chodzić po słońcu 😁 nie wiem jak jeszcze sobie pomóc przed transferem, czytałam coś o wizycie u osteopaty czy faktycznie warto?

Gratuluję Wszystkim tych pozytywnych wiadomości 🙂 super jak ten czas szybko leci, był stres a tu już prenatalne czy połówkowe. Ja postanowiłam się wziąć za siebie przed tym transferem i proszę poradźcie co jeść by zarodkowi się u mnie spodobało? Czy poza kwasem foliowym suplementować coś jeszcze? Bo lekarz kazał mi tylko chodzić po słońcu 😁 nie wiem jak jeszcze sobie pomóc przed transferem, czytałam coś o wizycie u osteopaty czy faktycznie warto?
Tez czekam na transfer tylko mój będzie po drugiej miesiączce od punkcji do tego czasu mam brać pregne start, koenzym q10 100,L -karnityna 1000-2000, Wit. D3 i wyluzować się 😁 dużo spacerów trochę aktywności fizycznej ale bez przesady, dużo słońca, jak najmniej stresow i poprstu zdrowa dieta 😁 ponoć akupunktura jest dobra przed transferem i chce spróbować 😁

@Brakujemiwiary na porodówce jestem już drugi raz tym razem od wtorku i dziś jak nic się nie rozkręci to na majówkę chcą mnie puścić do domu i żebym 4 mają zgłosiła się na ktg wtedy mój lekarz będzie już z urlopu to musiała bym się kontaktować z nim. Zastanawiam się jeszcze nad jedna opcja zadzwonić do lekarki która mnie kierowała do szpitala może ona coś pchnie dalej. Moje rozwarcie dalej i nie zmiennie 4cm 🤦‍♀️a ja pierwszy raz w życiu chyba chce zostać w szpitalu i wyjść już z dzieckiem.
Mam nadzieję że wszystko pójdzie zgodnie z twoim planem i wyjdziecie już razem ❤️❤️ moja koleżanka z rozwarciem chodziła prawie 3 tygodnie aż w końcu jej wylowywali poród i było to dosłownie rok temu gdyż malutka 4 mają skoczy rok 🙈🙈 powodzenia ❤️

reklama
Mi kazał Wit d i omegi.

Do góry