reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Moja mama tak samo. Dla niej in vitro to nie grzech. A bardzo mocno wierzy. Nawet teraz kilka godzin dziennie modli się za to, żeby się okazało, że mój maluch nadrobił 🙂 mam nadzieję, że tak się stanie.
A kiedy masz prenatalne? Ja niecierpliwie czekam na piątek. Mam w pracy USG i jednego dzieciaczka widzę jak macha łapkami, ale drugi gdzieś się chowa głęboko i się stresuje czy wszystko u niego dobrze

A kiedy masz prenatalne? Ja niecierpliwie czekam na piątek. Mam w pracy USG i jednego dzieciaczka widzę jak macha łapkami, ale drugi gdzieś się chowa głęboko i się stresuje czy wszystko u niego dobrze
Mój lekarz tak się przejął po tym ostatnim usg, że nawet mi nie dał skierowania na prenatalne. Powiedział, że zobaczymy co będzie za 2 tygodnie. Tak szczerze to ja nawet nie wiem w jakim będę tygodniu. Nic. Może się okazać, że jest oki, albo znów kilka dni do tyłu, albo, że serduszko nie bije. Ja się sama zapisałam na 6.05 na wszelki wypadek, żeby potem nie było problemu prywatnie. Jak dostanę skierowanie to mi zmienią na nfz. I jak będzie źle to mogę odwołać. Powiem Ci, że ciężko mi strasznie na sercu. Jeszcze jak czytam o waszych prenatalnych to już w ogóle 😓😓

Mój lekarz tak się przejął po tym ostatnim usg, że nawet mi nie dał skierowania na prenatalne. Powiedział, że zobaczymy co będzie za 2 tygodnie. Tak szczerze to ja nawet nie wiem w jakim będę tygodniu. Nic. Może się okazać, że jest oki, albo znów kilka dni do tyłu, albo, że serduszko nie bije. Ja się sama zapisałam na 6.05 na wszelki wypadek, żeby potem nie było problemu prywatnie. Jak dostanę skierowanie to mi zmienią na nfz. I jak będzie źle to mogę odwołać. Powiem Ci, że ciężko mi strasznie na sercu. Jeszcze jak czytam o waszych prenatalnych to już w ogóle 😓😓
Ojej ale przecież nie był chyba dużo mniejszy niż powinien. Współczuję stresu :( dobrze, że się zapisałaś na prenatalne, bo tam jest określony przedział czasu kiedy można je zrobić.

Ja tez jutro mam usg i tez jestem pełna niepokoju choc wiem ze i tak to nic nie zmieni i co bedzie to bedzie jutro sie okaze czy maleństwo rośnie prawidłowo czy nie 🤷🏻‍♀️

Jestem juz po- narazie 10 pęcherzyków
Usłyszałam ze ładne ale narazie małe

Lekarz Mówił ze w trakcie punkcji pobierze zawartość z mojej torbieli aby ja wycisnąć na maksa i ze jakieś komórki jeszcze sie pojawia
W sobotę kolejna kontrola
Punkcja prawdopodobnie we wtorek😊

Jestem juz po- narazie 10 pęcherzyków
Usłyszałam ze ładne ale narazie małe

Lekarz Mówił ze w trakcie punkcji pobierze zawartość z mojej torbieli aby ja wycisnąć na maksa i ze jakieś komórki jeszcze sie pojawia
W sobotę kolejna kontrola
Punkcja prawdopodobnie we wtorek😊
Ale super !!! Jak się czujesz ?? Który to dzień stymulacji? 😘

reklama
Nie badaj zarodków, jesteście młodzi. Szkoda kasy. Może najpierw podejdź do in vitro, sprawdź jak pójdzie stymulacja, ile jajeczek pobiorą,.ile zarodków powstanie. Jeśli będziecie zapładniać 6 komórek może będą 3-4 zarodki i to przy super założeniu. Jak będą dwa zarodki to tym bardziej nie rozumiem tego parcia na badania zarodków, lepiej w tej cenie zrobić ich transfer i jeszcze kasa zostanie. Nawet zdrowy zarodek nie musi dać ciąży, tym bardziej większe rozczarowanie.
Powiem Ci, że Pani Doktor powiedziała, że w moim wieku mam 70-80%szans na prawidłowe zarodki, dziewczyny dobrze radzą badać, żebym sobie zaoszczędziła stresu później, Pani Doktor prognozuje, że wyjdą pewnie 3 4 zarodki z czego jeden na pewno będzie uszkodzony ,a po drugie mąż nie zgodzi się bez badań zarodków i koniec kropka. Ale bardzo Ci dziękuję za odpowiedź 😘

Do góry