reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To była moja druga stymulacja.
Po pierwszej stymulacji (14 komórek) i nieudanym transferze świeżaczka (w ogóle zarodki nie przetrwały do 5 doby) zdecydowaliśmy, że poddaje się drugiej i wszystkie komórki z nowej stymulacji plus 8 komórek, zamrożonych z pierwszej, zapładniamy.
Po nieudanym transferze miałam miesiąc przerwy, brałam wtedy dhea i koenzym q10.
I po tym czasie stymulacja, która dała taki efekt, że nie ruszaliśmy tych zamrożonych.
Z 37 zapłodnionych komórek, mieliśmy 8 zarodków (5AA i 5AB ) jesteśmy po jednym transferze- niestety ciąża biochemiczna i teraz szykujemy się do kolejnego, albo z 1 albo z 2 zarodkami.
Rozumiem :) Powodzenia życzę i mocno trzymam kciuki :) Ja po pierwszej stymulacji miałam 18 pęcherzyków i wczoraj to 6 mnie naprawdę zasmuciło dopiero lekarz sprawdził, że z tych 18 tylko 8 było komórek. Widocznie taka moja "uroda" 😁 Ja też chyba zrobię sobie miesiąc przerwy o ile w ogóle będą jakieś zarodki, ale na razie żyję taką nadzieją 😊 Powodzenia, daj znać po transferze :)

reklama
Jak bylam na intralipidzie to leżała koło mnie dziewczyna, której pobrali 3 komórki, a była świecie przekonana, że na pewno ma hiperstymulacje. W życiu nie widziałam takiej paniki :D wolała położone co chwile, że coś ja uklulo po lewej, potem że po prawej. Położna nie nadazala oczami wywracac :p także psychika też robi swoje
Trzeba się dobrze nastawić. Serio ja przy 19 jajkach nie czułam bólu, ani przed ani po punkcji. Ogólnie sama punkcja jest moim zdaniem najlepsza w całej procedurze.
Przy 19 pobranych przed lekko gdzieś mnie tam zakuło ale nic ogólnie takiego mi nie było ale po fatalnie się czułam. Nie mogłam się schylić przez 4 dni

Dziewczyny
Podpisalyscie petycje o przywrócenie programu dofinansować do in vitro?
Jak nie to zachęcam 😊

Dziewczyny co wy na to... załączam wyniki badan ... trzy invitro za nami. Dwa ze swiezakow podobno piękne zarodki i raz dwa mrozaczki ale nierokujące za nadto. To tylko cześć wynikow ale czy one Wam coś mowia... wizyta u immunologa na początek czerwca:(

Załączniki

• BAE2123F-2DE6-40AC-8C2E-57167F84ACBE.jpeg
    BAE2123F-2DE6-40AC-8C2E-57167F84ACBE.jpeg
    950,9 KB · Wyświetleń: 71
  • EB633743-CA4A-49B3-9F9E-84905B9A815C.jpeg
    EB633743-CA4A-49B3-9F9E-84905B9A815C.jpeg
    431,3 KB · Wyświetleń: 66
  • 631CB8E5-5779-41B3-8AD7-CF8C13D2C8CD.jpeg
    631CB8E5-5779-41B3-8AD7-CF8C13D2C8CD.jpeg
    426,4 KB · Wyświetleń: 78
Chociaż ty mnie uspokoiłaś ❤️ 😁 ale pewnie i tak będę się zachowywać jak ta z 3 komórkami 😂😂😂 ostatnio panika to moje drugie imię 😉 wczoraj to nawet ledwo pobranie krwi wytrzymałam 😂 moje hormony szaleją co zrobić 😁🤷‍♀️
Ja mam tyle siniaków od tych pobrań krwi 😀 Cieszę się, że narazie odpocznę sobie od tych pobrań krwi 😁

reklama
Dziewczyny co wy na to... załączam wyniki badan ... trzy invitro za nami. Dwa ze swiezakow podobno piękne zarodki i raz dwa mrozaczki ale nierokujące za nadto. To tylko cześć wynikow ale czy one Wam coś mowia... wizyta u immunologa na początek czerwca:(
Cytokiny masz strasznie rozjechane.
Tnf alfa w kosmos. Masz stan zapalny w organiźmie ?? Byłaś chora w trakcie lub przed robieniem wyników?

Do góry