reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochana nic jeszcze nie jest przesadzone. Ja plamilam do 10tc a później jeszcze krwiak między 13-14tc. Dopiero od drugiego trymestru nie ma tego problemu i oby już tak zostało do końca. 🙏 Bądź dobrej myśli. Bierzesz proga?
dokładnie plamienie to nie wyrok sama miałam w 9 tygodniu ciąży później jeszcze w 17. Wszystko będzie dobrze ❤️

Dziewczyny... może to głupie pytanie ale... immunolog kazał mi zrobić badania immunologie i trombofilie w drugiej fazie cyklu.... okres zaczelam dziś czyli kiedy... w necie są różne info. Roznie dziela cykl. Chce zrobić wtedy kiedy zalecił aby wyszły najbardziej rzetelnie. Dziękuje bardzo.

Dziewczyny... może to głupie pytanie ale... immunolog kazał mi zrobić badania immunologie i trombofilie w drugiej fazie cyklu.... okres zaczelam dziś czyli kiedy... w necie są różne info. Roznie dziela cykl. Chce zrobić wtedy kiedy zalecił aby wyszły najbardziej rzetelnie. Dziękuje bardzo.
Skoro okres dostałaś dziś to dziś masz pierwszy dzień cyklu, jeśli cykle np masz 30 dniowe to zrob badania po 15 dc. Ja to tak rozumiem

Po okresie do owulacji( czyli 3 fazy) , tez kiedys musialam jakies badanie zrobic w ktorejs fazie to szukalam jak to jest bo nie wiedzialam 😂

2. Faza druga - folikularna

W jajniku od urodzenia znajduje się wiele pęcherzyków pierwotnych. Od około 6. dnia cyklu menstruacyjnego jeden staje się pęcherzykiem dominującym, tzn. Graffa. Pod wpływem FSH i estrogenów przechodzi proces dalszego dojrzewania. Wydziela on coraz większe ilości estradiolu i estrogenu, które są odpowiedzialne za produkcję charakterystycznego śluzu. Z początkiem fazy folikularnej następuje intensywna proliferacja błony śluzowej macicy, a gruczoły maciczne są proste. Nabłonek pochwy rogowacieje, a jego komórki mogą być wykrywalne w wymazie

reklama
Powtórzyłam dzis cukier. No i mam 78.8. Czyli mniej niż ostatnio bo było 95.. fakt, pilnowalam sie teraz, zeby nie jesc wieczorem slodkiego i owocow. Normalnie zjadlam kolacje o 21. Czyli wystarczy pilnowac diety?

Do góry