Tak to wie, ale wiadomo jest stres. U mnie odklejanie źle się skończyło. Ale u niej już zarodek jest ładnie widoczny i serduszko i teraz nagle to odklejanie.Coś chyba takiego wyczytałam, a dużo się odkleja? Powinna leżeć
reklama
Magda 1234
Fanka BB :)
Weź nospe i magnezMiałam rację, że coś jest nie tak. Zaczęło mi się delikatne plamienie. Takie beżowe ale jest. Brzuch nadal boli, jajnik kłuje. Mam nadzieję, że to nie będzie pozamaciczna. Jutro idę na to usg, ale czuję, że nie wyjdzie dobrze. Miałam przeczucie.
dokładnie plamienie to nie wyrok sama miałam w 9 tygodniu ciąży później jeszcze w 17. Wszystko będzie dobrzeKochana nic jeszcze nie jest przesadzone. Ja plamilam do 10tc a później jeszcze krwiak między 13-14tc. Dopiero od drugiego trymestru nie ma tego problemu i oby już tak zostało do końca. Bądź dobrej myśli. Bierzesz proga?
mnie też kłuło i plamiłam a dziś 31 tydzieńWiem. Tylko ciebie nic nie bolało. Mnie niestety boli.
DzejKej 1985
Aktywna w BB
Dziewczyny... może to głupie pytanie ale... immunolog kazał mi zrobić badania immunologie i trombofilie w drugiej fazie cyklu.... okres zaczelam dziś czyli kiedy... w necie są różne info. Roznie dziela cykl. Chce zrobić wtedy kiedy zalecił aby wyszły najbardziej rzetelnie. Dziękuje bardzo.
eij
Skoro okres dostałaś dziś to dziś masz pierwszy dzień cyklu, jeśli cykle np masz 30 dniowe to zrob badania po 15 dc. Ja to tak rozumiemDziewczyny... może to głupie pytanie ale... immunolog kazał mi zrobić badania immunologie i trombofilie w drugiej fazie cyklu.... okres zaczelam dziś czyli kiedy... w necie są różne info. Roznie dziela cykl. Chce zrobić wtedy kiedy zalecił aby wyszły najbardziej rzetelnie. Dziękuje bardzo.
DzejKej 1985
Aktywna w BB
No wlanie nie wiem... może masz racje. Dziewczyny pomóżcieSkoro okres dostałaś dziś to dziś masz pierwszy dzień cyklu, jeśli cykle np masz 30 dniowe to zrob badania po 15 dc. Ja to tak rozumiem
JestemMama!
Dokładnie tak jak pisze @eij , po owulacji ( chodź wiemy że ona różnie wypada ) ja przy cyklach powiedzmy 28 dyniowych zrobiła bym w 18 dniuNo wlanie nie wiem... może masz racje. Dziewczyny pomóżcie
Edit dniowych a nie dyniowych
Po okresie do owulacji( czyli 3 fazy) , tez kiedys musialam jakies badanie zrobic w ktorejs fazie to szukalam jak to jest bo nie wiedzialamDziewczyny... może to głupie pytanie ale... immunolog kazał mi zrobić badania immunologie i trombofilie w drugiej fazie cyklu.... okres zaczelam dziś czyli kiedy... w necie są różne info. Roznie dziela cykl. Chce zrobić wtedy kiedy zalecił aby wyszły najbardziej rzetelnie. Dziękuje bardzo.
2. Faza druga - folikularna
W jajniku od urodzenia znajduje się wiele pęcherzyków pierwotnych. Od około 6. dnia cyklu menstruacyjnego jeden staje się pęcherzykiem dominującym, tzn. Graffa. Pod wpływem FSH i estrogenów przechodzi proces dalszego dojrzewania. Wydziela on coraz większe ilości estradiolu i estrogenu, które są odpowiedzialne za produkcję charakterystycznego śluzu. Z początkiem fazy folikularnej następuje intensywna proliferacja błony śluzowej macicy, a gruczoły maciczne są proste. Nabłonek pochwy rogowacieje, a jego komórki mogą być wykrywalne w wymazie
reklama
Orchidea33
Powtórzyłam dzis cukier. No i mam 78.8. Czyli mniej niż ostatnio bo było 95.. fakt, pilnowalam sie teraz, zeby nie jesc wieczorem slodkiego i owocow. Normalnie zjadlam kolacje o 21. Czyli wystarczy pilnowac diety?
Podziel się: