reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny. Mam pytanie co do Menopuru, zapewne będziecie w stanie mi szybko odpowiedzieć. Mam przepisaną dawkę 225 leku o dawcę 75/75. Czy to oznacza, że aby przygotować taką dawkę muszę do trzech oddzielnych fiołek wlać po 1ml rozpuszczalnika? A potem do wstrzyknięć dawkuję łącznie te 3 ml z trzech fiołek? Z góry dziękuję za pomoc.
Normalnie rozrabiasz cały roztwór na raz, a strzykawką odmierzasz taką dawkę jaką potrzebujesz

Hej dziewczyny. Mam pytanie co do Menopuru, zapewne będziecie w stanie mi szybko odpowiedzieć. Mam przepisaną dawkę 225 leku o dawcę 75/75. Czy to oznacza, że aby przygotować taką dawkę muszę do trzech oddzielnych fiołek wlać po 1ml rozpuszczalnika? A potem do wstrzyknięć dawkuję łącznie te 3 ml z trzech fiołek? Z góry dziękuję za pomoc.
Musisz wymieszać lek, zgodnie z instrukcją
I potem podawać odpowiednią dawkę. Na Youtube jest filmik.

Krew oddalam, teraz ciężkie oczekiwanie na wyniki.
Stylenka- dziś wracasz z kliniki już we dwoje [emoji7]
Sherlook- kciuki!
Dzięki [emoji4] dziś taka miła pielęgniarka mi pobierała krew i gratulowała ciąży. Mówiła, że śniło jej się, że w ciąży była I się zastanawiała czy bedzie pobierać hcg. I pierwsza pacjentka ja[emoji4] pomyslałam sobie wtedy, że ona ma szczęście bo nie zna życia i myśli, że jak już ktoś robi badanie hcg to na pewno ciążę donosi.

Ratunku Kochane! Wczoraj miałam stresujacy dzień, a właściwie to weekend.. mąż na sor z podejrzeniem udaru, a chłopak ma dopiero 29l.😐 od piątku miał jakieś przeziębienie i kazałam iść do lekarza to nie, weź zaciągnij chłopa do lekarza..🙈 na szczęście okazało się wczoraj, że to porażenie nerwu twarzowego i po lekach się cofnie... ale alee..przy tym wszystkim chyba mnie gdzieś owiało, boli mnie prawa strona szyi i cały prawy bark, w nocy ledwo spałam.. nie mogę żadnych leków i maści przecież w ciąży.. znacie jakiś domowy sposób jak sobie pomóc z takim bólem?☹

Ratunku Kochane! Wczoraj miałam stresujacy dzień, a właściwie to weekend.. mąż na sor z podejrzeniem udaru, a chłopak ma dopiero 29l.😐 od piątku miał jakieś przeziębienie i kazałam iść do lekarza to nie, weź zaciągnij chłopa do lekarza..🙈 na szczęście okazało się wczoraj, że to porażenie nerwu twarzowego i po lekach się cofnie... ale alee..przy tym wszystkim chyba mnie gdzieś owiało, boli mnie prawa strona szyi i cały prawy bark, w nocy ledwo spałam.. nie mogę żadnych leków i maści przecież w ciąży.. znacie jakiś domowy sposób jak sobie pomóc z takim bólem?☹
A smarowanie amolem?

reklama
Ratunku Kochane! Wczoraj miałam stresujacy dzień, a właściwie to weekend.. mąż na sor z podejrzeniem udaru, a chłopak ma dopiero 29l.[emoji52] od piątku miał jakieś przeziębienie i kazałam iść do lekarza to nie, weź zaciągnij chłopa do lekarza..[emoji85] na szczęście okazało się wczoraj, że to porażenie nerwu twarzowego i po lekach się cofnie... ale alee..przy tym wszystkim chyba mnie gdzieś owiało, boli mnie prawa strona szyi i cały prawy bark, w nocy ledwo spałam.. nie mogę żadnych leków i maści przecież w ciąży.. znacie jakiś domowy sposób jak sobie pomóc z takim bólem?[emoji852]
Moja koleżanka z pracy miała to samo. Bo chodziła z grypą i jej poraziło. Ona nie mogła oka wcale zamknąć. Musiała sobie plastrem na noc zaklejać. Dostała sterydy i rehabilitację i po miesiącu wróciła do pracy. Na przewianie to nie wiem co. Może ciepłe okłady??

Do góry