Tak, zwiększyła mi. Też mi się wydaje, że taki niski, bo wypływa. Ale jak ma nie wypływać, jak ja tam co chwilę coś muszę aplikowaćA to jest niski?
Ja miałam w okolicach 20
reklama
Orchidea33
Fanka BB :)
Tak, juz masz 4tydzien. Fajny kalkulator jest tutaj: Link do: Kalkulator Porodu | Oblicz termin porodu | dr Marian Malinowski | dr n. med. Marian Malinowski . Jest mozliwosc wyboru zaplodnienia in vitroA możecie mi powiedzieć, jak to jest z tymi tyg ciąży po in vitro. Jeśli u mnie jest dzisiaj 11 dpt 5 dniowej blastki, to już można jakoś liczyć to w tyg ciąży
I kiedy miałyście robione pierwsze USG?
Ja mam dzis 9dpt i zapisalam sie na usg 21dpt. Tak mi lekarka zalecala. Widze, ze idziemy rowno
DziękujęTak, juz masz 4tydzien. Fajny kalkulator jest tutaj: Link do: Kalkulator Porodu | Oblicz termin porodu | dr Marian Malinowski | dr n. med. Marian Malinowski . Jest mozliwosc wyboru zaplodnienia in vitro
Ja mam dzis 9dpt i zapisalam sie na usg 21dpt. Tak mi lekarka zalecala. Widze, ze idziemy rowno
Ja brałam znacznie mniej, bo 2x1 estrofem. Lekarz mi powiedział, że estrogen nie jest taki istotny, że znaczne ważniejszy jest progesteron i żeby na nim się skupić, a estrofem olać. Mówiło mi tak dwóch lekarzy z kliniki podczas telefonicznych weryfikacji wyników.moja doktor jak z 2600 spadlo do 1400 to krecila nosem, stwierdziła ze pewnie nie leze po aplikacji i wypływa i temu nie wchłania sie. Wiec utrzymała mi dawke 3x2 estrofemu i mówiła leżeć wiecej... i mówiła zeby dazyc do tych 2600, po tygodniu mimo lezenia i tej samej dawki spadlo do 1400 i kolejno 1300. Jak to okreslila po wynikach ze widocznie te 2600 to dlatego ze zwiększyła dawke i pozniej wyrownalo sie do 1300 i zeby chociaż to utrzymac... ze gdyby nie porownywac wyników wcześniejszych to 1300 jest ok.
Co lekarz to teoria.
eij
Pierwsze USG miałam robione 16 dpt. Jeśli chodzi o liczenie ciąży to mi ginekolog liczy termin porodu według daty transferuA możecie mi powiedzieć, jak to jest z tymi tyg ciąży po in vitro. Jeśli u mnie jest dzisiaj 11 dpt 5 dniowej blastki, to już można jakoś liczyć to w tyg ciąży
I kiedy miałyście robione pierwsze USG?
I bardzo dobrze Ci powiedział, ja po pozytywnej becie miałam zmniejszyć estrofem i go po tygodniu odstawić. Estradiol nie jest tak ważny, to też nie jest tak, że go w ogóle nie ma, bo organizm też go produkuje tylko w mniejszych ilościach. Natknęłam się kiedyś na wypowiedź profesora, żeby nie przyjmować estrofemu w ciąży. Jestem w 15 tygodniu i dziecku nic się nie stało bez tego leku, jest wszystko ok. W moim organizmie było pewnie niewielkie stężenie tego hormonu i miałam to gdzieś..Ja brałam znacznie mniej, bo 2x1 estrofem. Lekarz mi powiedział, że estrogen nie jest taki istotny, że znaczne ważniejszy jest progesteron i żeby na nim się skupić, a estrofem olać. Mówiło mi tak dwóch lekarzy z kliniki podczas telefonicznych weryfikacji wyników.
Co lekarz to teoria.
Serio co lekarz to opinia. Z jednej strony estrofem jest lekiem bezwzględnie zakazanym w ciąży a z drugiej strony każą brać i często oczekują wyniku w tysiącach (mój lekarz też chciał żeby estradiol był powyżej 1500). Dziewczyny, które biorą rodzą zdrowe dzieci, a na Twoim przykładzie widać, że dość szybkie odstawienie tez nie zaszkodzilo. Nie zostaje nam nic innego jak sie grzecznie słuchać lekarzyI bardzo dobrze Ci powiedział, ja po pozytywnej becie miałam zmniejszyć estrofem i go po tygodniu odstawić. Estradiol nie jest tak ważny, to też nie jest tak, że go w ogóle nie ma, bo organizm też go produkuje tylko w mniejszych ilościach. Natknęłam się kiedyś na wypowiedź profesora, żeby nie przyjmować estrofemu w ciąży. Jestem w 15 tygodniu i dziecku nic się nie stało bez tego leku, jest wszystko ok. W moim organizmie było pewnie niewielkie stężenie tego hormonu i miałam to gdzieś..
JestemMama!
Mój lekarz po udanym transferze od razu każe stopniowo odkładać estrofem . Mówiąc że jest potrzebny tylko do implantacji. I nie trzeba go dalej brać mimo że beta rośnie. Są różne szkoły ... Ja bym się nie przejmowała tak nim.Tak, zwiększyła mi. Też mi się wydaje, że taki niski, bo wypływa. Ale jak ma nie wypływać, jak ja tam co chwilę coś muszę aplikować
reklama
Hankaa
U mnie od pozytywnej bety już kazał odstawićMój lekarz po udanym transferze od razu każe stopniowo odkładać estrofem . Mówiąc że jest potrzebny tylko do implantacji. I nie trzeba go dalej brać mimo że beta rośnie. Są różne szkoły ... Ja bym się nie przejmowała tak nim.
Podziel się: