To te specyfiki bierze się przed transferem?Myślałam, ze dopiero jak się uda z betą...Ja pregna start, próbowałam prenatal uno ale miałam po nim mdłości
reklama
Hankaa
Fanka BB :)
Mój lekarz kazał brać tylko pregna Start, nic poza tymJa na własną rękę brałam/biorę: wit. D, C, omega 3, cynk, magnez i kwas foliowy. Czegoś brakuje? Lub może coś niepotrzebne przed transferem?
Olcia, bierz koenzym q10, są badania, ze on dobrze wpływa na komorki jajowe. Z kwasów omega3 szczegolna rolę odgrywa dha.Ja na własną rękę brałam/biorę: wit. D, C, omega 3, cynk, magnez i kwas foliowy. Czegoś brakuje? Lub może coś niepotrzebne przed transferem?
eij
Ja brałam koenzym Q10 i l karnitynę podczas stymulacjiOlcia, bierz koenzym q10, są badania, ze on dobrze wpływa na komorki jajowe. Z kwasów omega3 szczegolna rolę odgrywa dha.
O L-karnitynie mie słyszałam, wiesz na co dobrze wpływa? Na pewno na plemniki, ale ciekawa jestem czy na komorki jajowe tez.Ja brałam koenzym Q10 i l karnitynę podczas stymulacji
Od tych supli to niedługo będziemy świecić w ciemnościach
No i tez trzeba pamiętać, że co za dużo to niezdrowo. Pamiętajcie dziewczyny, że z suplami mozna przegiąć. Np. wit D3 w nadmiarze może powodować kamicę nerkową, niektóre pierwiastki działają na siebie antagonistycznie, mogą utrudniać wzajemne wchłanianie (np. Mg z Fe).
Madame JS
Pewnie jeszcze trochę czasu minie... Ten dostęp nie oznacza tylko zgody, ale również pełne finansowanie, więc... chyba na razie w PL można pomarzyć. A cezura 43 obowiązuje wszystkich ;-)"Francja wprowadza refundację in vitro dla każdej kobiety, która potrzebuje tej metody, by mieć dziecko. W tym czasie polscy lekarze cieszą się, że PiS jeszcze nie zakazał nam in vitro w ogóle
REKLAMA
Po dwóch latach debaty francuski parlament przyjął ustawę bioetyczną, która daje dostęp do refundowanego leczenia metodą in vitro wszystkim kobietom.
Wszystkim, czyli mężatkom, będącym w związkach partnerskich, w związkach nieheteronormatywnych, singielkom. Obowiązuje jednak cezura wieku: na razie stanęło na 43 latach. "
Czemu to nie u nas
eij
Ja koenzym i l karnitynę brałam tylko za zaleceniem lekarza w dawkach przez niego polecanych. Nic na własną rękęO L-karnitynie mie słyszałam, wiesz na co dobrze wpływa? Na pewno na plemniki, ale ciekawa jestem czy na komorki jajowe tez.
No i tez trzeba pamiętać, że co za dużo to niezdrowo. Pamiętajcie dziewczyny, że z suplami mozna przegiąć. Np. wit D3 w nadmiarze może powodować kamicę nerkową, niektóre pierwiastki działają na siebie antagonistycznie, mogą utrudniać wzajemne wchłanianie (np. Mg z Fe).
eij
l karnityna wpływa podobno na jakość komórek jajowychO L-karnitynie mie słyszałam, wiesz na co dobrze wpływa? Na pewno na plemniki, ale ciekawa jestem czy na komorki jajowe tez.
reklama
Podziel się: