reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Cześć Dziewczyny. Jestem 2dpt. Właśnie sie dowiedziałam, że jedyny zarodek, który został nie będzie mrożony, bo jest za słaby. Płakać mi sie ciągle chce. Wiem, że muszę myśleć teraz pozytywnie, że jestem po udanym transferze, ale tak ciągle mam pod górkę.. Nie chcę mi się nawet pisać do przyjaciółek żeby sie wyżalić... Boję się, że skoro tamten nie przetrwał to te tez sie nie wgryzą.. :(
Nie łatwe to jak życie daje ci kolejnego kopa ale musisz próbować myśleć pozytywnie. Nie możesz się denerwować i stresować bo to prowadzi do skurczy/napinania macicy a maleństwa muszą się wgryźć i trzymać. Nie trać nadzieji bo wszystko jest możliwe i nie takie cuda widziało to forum 😉

reklama
Cześć dziewczyny [emoji8]Postanowiłam podzielić się czymś z Wami .. Jak część z Was wie w pn miałam podejść do wyczekiwanej pierwszej dawki szczepień limfocytami. W sobotę przed wylotem do pl zorientowałam się,że okres mi się spóźnia . Nie jakoś drastycznie ale mam bardzo reguralne cykle a brzuch mnie pobolewal więc zrobiłam dla świętego spokoju test ciążowy i nie zdarzyłam jeszcze dobrze na niego nasikać a tam od razu taki plus [emoji85] pierwsze co poczułam to strach i zlosc ,że znów się nie uda, jakoś ciężko inaczej myśleć po tylu porażkach [emoji52] no i kompletnie nie wiedziałam co z tymi szczepieniami ,napisałam do docenta ale,że to weekend to nie było żadnego odzewu więc w nd polecieliśmy do pl bo i tak bilety kupione ,hotele porezerwowane . Docent zadzwonił w nd ,że nie możemy podejść do pierwszych szczepień będąc w ciąży . Kazał przyjść w pn na szybką konsultacje , przejrzał moje wyniki i zalecił tylko heparynę bo nie ma podstaw do innych leków . Pewnie czułabym się pewniej jakoś obstawiona lekami ale może serio ich nie potrzebuje. Nie badałam bety bo u mnie prawidłowe przyrosty i tak kończyły się poronieniem więc oszczędziłem sobie stresu. Do ginekologa umówiłam się na za 2tyg . Sama zaczęłam aplikować luteinę bo miałam w domu a nie zaszkodzi . Staram się podchodzić do tego ze spokojna głowa i nie nakręcać się w żadną stronę [emoji2962]Zobacz załącznik 1359551
Trzymam mocno kciuki ✊✊

Mnie tylko zastanawia dlaczego lekarze nie dodał ci progesteronu skoro było 10. Mi dr odeazu dodała jak wynik był 17 że za mało ???? Może ja się mylę każdy lekarz inny..może niech się dziewczyny wypowiedzą ??? Czy 10 to nie za mało
Mi na ostatniej wizycie gin powiedziała że wynik progesteronu musi być powyżej 20 i to przez najbliższe 3 miesiące żeby ten wynik się utrzymał abyśmy mogły myśleć coś o ciąży. Powiedziała mi również że też mam za niski jeden wynik miałam 16 przy naturalnych próbach zajęcia w ciążę się nie udało zajść . Przy kolejnym cyklu wynik miałam 13 więc też nic.

Dziewczyny czy progesteron cały czas powinien rosnąć ?? Cieszę się ta beta że coś ruszyło ale w głowie makowa czarne myśli że jednak jest bardzo niska a wg oznacza powinna być dużo dużo wyższa...tak sobie myślę czy my naprawdę nie umiemy się cieszyć i czy zawsze szukamy dziury w całym...wczoraj się cieszyłam że pozytywna a dziś nie że jednak za mała..jest tylko 83 a powinno być przynajmniej 500...
Skąd Ty to wzięłaś Te 500 ? Te normy tak..?!
Boziu bo jak to nowa faza to się wykończysz do porodu 🤣🤣🤣

@Kocka ciekawe co piszesz o endo i hcg, zanotuje ;-) bywał gonapeptyl na pęknięcie, ale jakiś gorzej działa bo chyba niedobrze na dojrzewanie robi. Ale tez się kiedyś dziwiłam gonapeptyl na pęknięcie 😱

Swoją drogą jaki postęp tego IVF. Pomagają coraz większej ilosci zajść w ciąże, szkoda tylko ze to tyle u nas kosztuje.

reklama
Za dwa dni bede tu 7 urodziny obchodzic.Troche mi to czasu zajelo,ale wiesz jak to jest...zanim czlowiek sie ogarnie i zauwazy ze cos nie styka,to wierzy glupi we wszystko co lekarz mowi.Dla mnie to byl proces,od naiwnej wiary w cuda,po studiowanie lekow,struktury endometrium,immunologii i wszystkiego co jest zawarte w segregatorze,ktory mi mi nie pozwoli zapomniec ile zrobilam,zeby miec dzieci.No ale ...są ,cale ,zdrowe i kochane przez nas nad zycie.Nie ma co wracac do tego co zaczelam 21.01.2015 a zakonczylam 30.08.2021.w sumie to byl fajny czas,poznalam mnostwo fantastycznych ludzi,powstaly przyjaznie z koncem swiata,dowiedzialam sie wiele o sobie i tym ze mam tylek z ołowiu i nic mnie nie zatrzymalo.To sa te dobre strony,zlyxh nie musze pamietac😉
O jakie podsumowanie😁Najlepszego ! Coś czuje ze kończysz jakiś etap i raczej niedługo znikniesz stąd…?!
Mi jakoś ostatnio uderzyło po oczach 2014 rok początek wszystkiego. I kurcze jest 2021 (wtedy był) i wielkie zdziwienie ile to lat 😱

Do góry