reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Oczywiście mąż [emoji3059][emoji3059][emoji3059] jestem z niego dumna. Mówię mu dziś, że jest taki kochany i tak się angażuje, a on smutno mi odpowiada, że to wszystko to jego wina[emoji22][emoji22] Strasznie mi się go żal zrobiło.
Kochany Mąż. Mężczyźni tez bardzo to przeżywają. To nie jest niczyja wina, niepłodność/obniżona plodnosc jest wspólna.

8 dpt przy zarodkach 3 dniowych to naprawdę może nie wyjść, jakbyś za.2 dni zrobiła betę to może coś by tam wyszło .
3 dniowce się tak szybko nie implantują. A brunatne plamienie może być implantacyjne;)
Bete hcg zaczyna się wydzielać dopiero 24 h po zagnieżdżeniu
Dziękuję <3
Z natury jestem osobą rozsądna, ale te emocje jednak mnie przerastają

Ja tez o tym cały czas myśle. Czy cokolwiek z tych moich 8 pęcherzyków będzie.
O tym co będzie później, chociaż doskonale wiem, staram się nawet nie myśleć.
Nie zamartwiaj się na zapas, gdyż w moich obu stymulacjach jajniki nie chciały współpracować. Lekarz mówił mi na każdej wizycie, że rosną z opóźnieniem, że jest ich zbyt mało co do dobrej wartości amh . W 11 dniu stymulacji miałam tylko kilka dojrzałych-2,3 i to chyba max 16 mm, reszta, w tyle, dostałam pod koniec jeszcze dodatkowa dawkę leków, przyjęłam 300 menopuru rano w 13dc, gdzie stymulacja najdłużej powinna trwać 12 dni. Ponadto pod koniec każdej stymulacji mówił mi, że mam max 14 pęcherzyków. Finalnie okazało się, że 23 w pierwszej, a 24 w drugiej 🤷‍♀️ no i ogromną ilość dojrzałych, w tej miałam aż 18 dojrzałych 😜więc nie wiem o co chodzi, czy one chowają się jeden za drugim, że lekarz nie potrafił oszacować? Także nie zamartwiaj się, bo wynik może Cię miło zaskoczyć..

Nie zamartwiaj się na zapas, gdyż w moich obu stymulacjach jajniki nie chciały współpracować. Lekarz mówił mi na każdej wizycie, że rosną z opóźnieniem, że jest ich zbyt mało co do dobrej wartości amh . W 11 dniu stymulacji miałam tylko kilka dojrzałych-2,3 i to chyba max 16 mm, reszta, w tyle, dostałam pod koniec jeszcze dodatkowa dawkę leków, przyjęłam 300 menopuru rano w 13dc, gdzie stymulacja najdłużej powinna trwać 12 dni. Ponadto pod koniec każdej stymulacji mówił mi, że mam max 14 pęcherzyków. Finalnie okazało się, że 23 w pierwszej, a 24 w drugiej 🤷‍♀️ no i ogromną ilość dojrzałych, w tej miałam aż 18 dojrzałych 😜więc nie wiem o co chodzi, czy one chowają się jeden za drugim, że lekarz nie potrafił oszacować? Także nie zamartwiaj się, bo wynik może Cię miło zaskoczyć..
Mnie zaskoczyło ze w środę nagle okazało sie ze mam 3x 13 mm w lewym jajniku, podczas gdy w poniedziałek nie było nic
Szok. Skąd nagle się pojawiły? W 2 dni ?
Teraz mnie bolą coraz bardziej jajniki. Martwię się czy nie popękają samoistnie.

Mnie zaskoczyło ze w środę nagle okazało sie ze mam 3x 13 mm w lewym jajniku, podczas gdy w poniedziałek nie było nic
Teraz mnie bolą coraz bardziej jajniki. Martwię się czy nie popękają samoistnie.
Nie popękają, nie martw się, u mnie podrosły w 4 dni, bo do 13 dnia brałam leki (wieczorem 12 ds przyjęłam menopuru 300 jednostek, rano kolejne 300 i jajka ruszyły)potem wzięłam Ovitrelle na pęknięcie, a po nim jeszcze musiało upłynąć 36 godzin więc nadgonily w kilka dni, te które były w tyle i miały np. Od 11 do 14 mm podgonily do 16 czy 17 mm . Na protokole mam ilość dojrzałych pęcherzyków czyli 17 mm i więcej, miałam takich ok 10, a finalnie dojrzałych 18 więc komórki dojrzałe były w pęcherzykach, które miały mniej niż 17 mm.

reklama
A jeszcze lepiej było w pierwszej stymulacji, na protokole była inf. że uzyskano 3 dojrzałe pęcherzyki mające 17mm i więcej, a tak naprawdę miałam 15 lub 16, komórek dojrzałych. Nie mogłam pojąć jak to możliwe🤷‍♀️ dzwoniłam do embriolog z wyjaśnieniem, bo myślałam, że był błąd w protokole, to wyjaśniła mi, że miałam dojrzałe komórki w mniejszych pęcherzykach i to się zdarza. Niekoniecznie musi to być pęcherzyk o wymiarach 17 i więcej, to są standardy, a natura rządzi się swoimi prawami

Do góry