reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie Kochane ❤️
Na forum jestem jednocześnie nowa (piszę pierwszy raz tutaj), a jednocześnie weteranka ( od 4 miesięcy Was czyta, na forum jest od 3 lat, a staramy się od 7 lat). Ja 33 l. , mąż 35 l.
Początki były takie, że czekaliśmy... w międzyczasie różne sprawy i tak minęło 6 lat. W kwietniu 2021 zapisaliśmy się do kliniki Invimed we Wrocławiu. Szereg badań, wyszło słabe nasienie męża. (1 %- ale duża ilość, także jest w czym wybierać; niewiadoma przyczyna - styl życia ok) u mnie ureaplasma. Pozostałe wyniki ok. Bakteria wyleczona, mąż u androloga dostał suplementy na poprawę. Zaczęliśmy działać
czerwiec 1 IUI- nieudana
lipiec 2 IUI- nieudana
sierpień spóźniająca miesiączka (regularność co do zegarka, nawet przy inseminacji )- mega nadzieja, po tygodniu spóźnienia beta... nic nie wykazała. Torbiel niewielki, przez niepęknięcie. Oczyszczanie i przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych, przygotowanie do IVF
wrzesień tabletki antykoncepycjne plus stymulacja do invitro plus wykonanie kariotypu - wszystko ok
październik 12.10.2021 punkcja pobrali 14 komórek
15.10.2021 transfer w 3 dobie
(zamrożonych 9 komórek) zarodków 5, pięknie rokujących, 1 zarodek transferowany
18.10.2021 dostaje informację z kliniki, że 2 zarodki obumarły w 5 dobie, a 2 w 6, nie dotrwały do blastocysty.
Został kropek we mnie ♥️ ale czy został... skoro tamtych już nie ma 😢I pytanie dlaczego?
19.10 mam zrobić progesteron, a 27.10 betę.
Teraz biorę 3x progesteron
3x Duphaston
3x Lutinus dopochwowo
2x Estrofem

Czy któraś z Was miała podobnie z zarodkami?
hej 3mam kciuki aby w końcu się udało 😔❤️ polecasz invimed we Wrocławiu ? jestem z okolic i również rozważam ta klinikę , jaki jest czas oczekiwania na wizytę ?

reklama
Ja mam mutacje PAI 4G i MTHFR C677T badanie zrobione po 1 nieudanym transferze.
Po wyniku DNA zostały zlecone badania B12, homocysteina, kwas foliowy, D3 I układ krzepnięcia.
Musiałam zmienić suplementy na metylowane.
Do drugiego transferu acard + heparyna w zastrzykach od dnia transferu.
Tak ten metylowany kwas foliowy to pewnie tez. Sorry, jakos tak Z gory zalozylam, ze tu kazda z Was bierze metylowany kwas foliowy 🙈

Dziewczyny, w którym dniu cyklu miałyście transfer 5 dniowego zarodka? Wiem że to zależy od długości cyklu etc. ale tak mniej więcej chciałam wiedzieć bo mam wrażenie że ja miałam zawsze jakoś późno (20-21 dc) i mnie to zastanawia.

Dziewczyny, w którym dniu cyklu miałyście transfer 5 dniowego zarodka? Wiem że to zależy od długości cyklu etc. ale tak mniej więcej chciałam wiedzieć bo mam wrażenie że ja miałam zawsze jakoś późno (20-21 dc) i mnie to zastanawia.
To brzmi sensownie, owulacja to dzień zero. Jeśli masz owulację w 15-16dc to tak wypada transfer na 20-21 dc

reklama
Do góry