Ja już po pierwszej wizycie u dr M w katowickim Gyncentrum. Krótko i konkretnie, bez mydlenia oczu
Dziś pobrany wymaz na bakteriologię i chl. trochomatis antygen oraz cytologia. Wynik za 7-10 dni. Ale wizytę mamy na 22.04, rano M odda nasienie a o 12 mamy wizytę i zobaczymy co dalej, jak nie będzie przeciwskazań to w drugie fazie cyklu scratching endomerium bez histero, dr powiedział że obraz macicy jest w porządku, a HSG już miałam robione, choć to do ivf nie jest potrzebne. Niezależnie czy wyniki M się poprawia czy nie tym razem będzie ivf-imsi bo daję większy odsetek ciąż plus zastosowanie embryo gelu do transferu. Czytałam przez dwa dni dużo o cyklu naturalnym i stwierdziłam że bardzo obniża to szanse na posiadanie dobrego zarodka procedurę i tak trzeba zaplacić czyli 4800 IMS, 1000 punkcja, 800 transfer plus wizyty i i normalnie leki po. Co daje około 7000
Dr powiedział że on nigdy nie stosował takiej dawki jak miałam czyli 400 jm
bo jego zdanie dzieki dawce 200 też można uzyskać 2-3 komórki i z tego dobry zarodek, a koszt dużo mniejszy
Co do moich plamień po ivf i pytaniem o progesteron to to że dostanę bardzo dużo dawkę progesteronu, tj dowcipnie
i doustnie. Nie muszę robić badania autoimmunologicznego tzw zespołu antyfosfolipidowego który jest zalecany po nieudanych ivf i przy endometriozie gdyż i tak dostanę (nie pamietam czy jedno czy dwa) clexane i frexparinę.
Mam mieć świeże badanie TSH i anty TPO. Badanie AMH według niego jest zbyteczne, bo wiadomo że jest niskie i nie ma się na niego wpłuwu. Co do M jeszcze to moze jeszcze być badanie nasienia pod względem fragmentacji DNA ale to się okaże za dwa tygodnie
To samo się tyczy nacięcia osłonki czyli AH, to dopiero się zweryfikuję jak będzie zarodek, zarodki.
Mój M to dziś siedział jak trusia
chłop 125 kg, duży jak dąb, ja mała kurka a buzi mi się nie zamykała
Ale jestem zadowolona z wizyty i dr
Zastanawiam się jeszcze nad akupunkutrą
powiedzcie mi ile razy ja nalezy wykonać i jaki jest szacunkowy koszt.