reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U mnie dziewczyny klapa…
Punkcja się odbyła a właściwie tylko znieczulenie bo nie było co pobierać 😢😢😢
Pecherzyki pękły
Chce mi się ryczeć i na nikogo nie patrzeć …😢
Nie wiem co zrobić
Dostałam luteinę na wywołanie okresu i muszę się zastanowić co dalej …
Czy podchodzić do kolejnej stymulacji czy juz pożegnać się z marzeniami …
Bardzo

reklama
Kochana tez lecę teraz ze zdrowym 4.1.1 - wcześniej miałam słabe morfologicznie i z moim organizmem nie było szans na implantację się okazało. Może równo polecimy po swoje! Ja czekam na okres bo planowany transfer będzie w grudniu (chyba ze jakies wyniki się wykrzyczą )
No to super, ja mam dzisiaj 5dc, jak pójdzie wszystko gladko to za 2 tygodnie transfer. Z pierwszej stymulacji mialam głównie klasy BB i 3 z przodu. Nie wiem dlaczego ale wszystkie chore, tym razem mialam o klasę wyżej i 4 z przodu i właśnie te okazały się zdrowe. Podczas swoich 2 stymulacji mialam 4 wczesne blastocysty z 5 doby, wszystkie chore. W mojej klinice na szczęście takie hoduje się do 6 doby... 2 wczesne blastki zdegenerowaly się 6 dnia, a 2 po przebadaniu okazały się z wadami. Dało mi to trochę do myślenia, czy przypadkiem stopień rozprężenia blastki nie jest ważniejszy od oceny węzła zarodka i trofoektodermy. Ale wnikać nie będę, mam zdrowe i z tego się cieszę 🙂a Ty ile masz przebadanych blastek?

No to super, ja mam dzisiaj 5dc, jak pójdzie wszystko gladko to za 2 tygodnie transfer. Z pierwszej stymulacji mialam głównie klasy BB i 3 z przodu. Nie wiem dlaczego ale wszystkie chore, tym razem mialam o klasę wyżej i 4 z przodu i właśnie te okazały się zdrowe. Podczas swoich 2 stymulacji mialam 4 wczesne blastocysty z 5 doby, wszystkie chore. W mojej klinice na szczęście takie hoduje się do 6 doby... 2 wczesne blastki zdegenerowaly się 6 dnia, a 2 po przebadaniu okazały się z wadami. Dało mi to trochę do myślenia, czy przypadkiem stopień rozprężenia blastki nie jest ważniejszy od oceny węzła zarodka i trofoektodermy. Ale wnikać nie będę, mam zdrowe i z tego się cieszę 🙂a Ty ile masz przebadanych blastek?
No ja właśnie przy pierwszej miałam tez 3 z przodu ale 2 były zdrowe z czego jeden 3.2.2. A drugi 6.1.1 ale mój lekarz tego z 6 doby jakoś wyczuł ze będzie ciężko. Teraz po zmianie diety i suplementacji przebadalam tylko 3 najładniejsze i 4.1.1. I 4.1.2 są zdrowe. Wiece będę lecieć z 4.1.1 z tym ze pewnie mi wypadnie transfer na początku grudnia. A ty na naturalnej owulacji będziesz miała crio?

U mnie dziewczyny klapa…
Punkcja się odbyła a właściwie tylko znieczulenie bo nie było co pobierać 😢😢😢
Pecherzyki pękły
Chce mi się ryczeć i na nikogo nie patrzeć …😢
Nie wiem co zrobić
Dostałam luteinę na wywołanie okresu i muszę się zastanowić co dalej …
Czy podchodzić do kolejnej stymulacji czy juz pożegnać się z marzeniami …
😱🤬 Jak to tak!? Co lekarz na to?

Strasznie mi przykro. Biedna 😭

Masz rację, lekarz i tak się wywinie z tego, pytanie, czy faktycznie zawalił? Straszna wiadomość 😔
Mi się wydaje że nawalił. Jeśli nie było by żadnych dojrzałych pęcherzyków to zgodzę się że tak się zdarza. Może nie tak leki dopasowane, może nie takie dawki, zbyt niskie amh i organizm nie odpowiedział na stymulację. Ale tutaj pęcherzyki były, ale niestety za późno wyznaczył termin punkcji i zdążyły pęknąć 😔

Myślałam, że tylko mnie tak suszy w nocy i pocę się strasznie ale miło usłyszeć że inna też ma ten problem i ze mną jest wszystko ok 😉 Powiem Ci że wczoraj to miałam taki stan, że chciało mi się płakać i to bardzo, a dziś wstałam z dużo lepszym nastrojem i humorek dopisuje 😜 Jak ja uwielbiam ten zmienny nastrój 😆
Eh... Nic nie mów... Mnie właśnie pierwszy raz dopadły źle myśli... Siedzę i ryczę.... Idę spać... A jutro nowy dzień i złe myśli. Odgonie 😉

Ostatnia edycja:
Eh... Nic nie mów... Mnie właśnie pierwszy raz dopadły źle myśli... Siedzę i ryczę.... Wiem że kolejnej porażki nie jestem w stanie przyjąć na klatę, wiem że jeśli teraz się nie uda to już więcej nie podejdę do transferu, do kolejnej procedury... Moje plany i marzenia o byciu mama nie. Zostaną nigdy spełnione... Nie wiem czy będę potrafiła tak żyć... I to. Boli najbardziej chyba.... Bo. Jeszcze tli się nadzieja... Do póki nie. Zrobię bety to nadzieja jest....
Czemu aż tak zle to oceniasz ?

reklama
Do góry