reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej dziewczyny Na jakiś czas zrobiłam przerwę od forum ale po raz kolejny potrzebuje Waszej wiedzy i doświadczenia mianowicie od transferu jestem na heparynę, obecnie 14tc i ginekolog każe już odstawić a ja jakoś się tego odstawienia boje, chociaż niby jedyne wskazaniem jakie mam są bardzo popularne mutacje Pai i MTHFR [emoji1745][emoji1745][emoji1745] I tak się zastanawiam do kiedy Wy miałyście stosować heparynę? Za wszystkie z Was trzymam bez ustanku kciuki [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
Ja biorę heparynę wiec przewertowałem cały i ternet i wszędzie dziewczyny biora do końca. Ale ja akurat osobiście odstawiłam jak lekarz zaleca.

Nie stresuj się :) na pewno zobaczysz jak pięknie do Ciebie pełznie. Ten widok mam cały czas przed oczami i to mi dawało po transferze dużo dużo nadziei. Trzymam kciuki 😘✊
A ja nigdy nie widzę nic na tym usg Hhaha pani mi pokazuje a ja patrzę noe wiem gdzie potem się okazuje ze to był mój pęcherz hahaha Podziwiam ze oni coś tam widza.
Magdusia kciuki. Pamiętaj o pełnym pęcherzu po kupie hahah

A ja nigdy nie widzę nic na tym usg Hhaha pani mi pokazuje a ja patrzę noe wiem gdzie potem się okazuje ze to był mój pęcherz hahaha Podziwiam ze oni coś tam widza.
Magdusia kciuki. Pamiętaj o pełnym pęcherzu po kupie hahah
U mnie ewidentnie było widać taką jasna plamkę która podąża do macicy :) nawet fotkę dostałam na koniec ❤️

U mnie ewidentnie było widać taką jasna plamkę która podąża do macicy :) nawet fotkę dostałam na koniec ❤️
Ta plamka to jest taki kontrast :) Zarodka nie widać No ale wiadomo ze jest w tym kontraście. U mnie zatrzymują obraz i sprawdzają pod mikroskopem czy zarodek wyszedł z pipety z płynem. Bo na usg nie widza tego. U was tez się tak sprawdza? U nas dopiero jak dają znać ci od mikroskopu którzy mówią z innego pokoju przez mikrofon ze widać zarodek w macicy to babeczka wyciaga dopiero wziernik i ten cewnik.

Wiecie co, pierwszy raz od dawna chciało mi się dziś wstać i nie mogłam się doczekać az wezmę leki 🥰🥰 wczoraj na wizycie poczułam taka ulgę i ogromną nadzieje ze mi się teraz już uda ✊✊✊ lekarz sam powiedział że czuję że ten acoffil i ten encorton to było prawdopodobnie brakujące ogniwo u mnie chyba nawet @kate_p7 to samo mi pisała... Lekarz sam wczoraj określił że u mnie nie ma problemu z zachodzeniem w ciążę ale z jej utrzymaniem. Jestem dobrej myśli, i wierzę ogromnie że teraz już się uda 🙏🙏🙏✊ ahhh czuje się jak by to miał być mój pierwszy transfer a nie 5 🙈 ta ekscytacja, to podniecenie że już być może niedługo będę nosić pod sercem mała istotkę.... Odganiam zle myśli i próbuje zapomnieć o tych 4 transferach. Czysta karta to będzie pierwszy transfer w mojej głowie 🙈🥰🥰🥰🥰

Wiecie co, pierwszy raz od dawna chciało mi się dziś wstać i nie mogłam się doczekać az wezmę leki 🥰🥰 wczoraj na wizycie poczułam taka ulgę i ogromną nadzieje ze mi się teraz już uda ✊✊✊ lekarz sam powiedział że czuję że ten acoffil i ten encorton to było prawdopodobnie brakujące ogniwo u mnie chyba nawet @kate_p7 to samo mi pisała... Lekarz sam wczoraj określił że u mnie nie ma problemu z zachodzeniem w ciążę ale z jej utrzymaniem. Jestem dobrej myśli, i wierzę ogromnie że teraz już się uda 🙏🙏🙏✊ ahhh czuje się jak by to miał być mój pierwszy transfer a nie 5 🙈 ta ekscytacja, to podniecenie że już być może niedługo będę nosić pod sercem mała istotkę.... Odganiam zle myśli i próbuje zapomnieć o tych 4 transferach. Czysta karta to będzie pierwszy transfer w mojej głowie 🙈🥰🥰🥰🥰
i tak trzymaj!

Ta plamka to jest taki kontrast :) Zarodka nie widać No ale wiadomo ze jest w tym kontraście. U mnie zatrzymują obraz i sprawdzają pod mikroskopem czy zarodek wyszedł z pipety z płynem. Bo na usg nie widza tego. U was tez się tak sprawdza? U nas dopiero jak dają znać ci od mikroskopu którzy mówią z innego pokoju przez mikrofon ze widać zarodek w macicy to babeczka wyciaga dopiero wziernik i ten cewnik.
Ja w trakcie transferu miała USG przez brzuch i widziałam cewnik jak lekarz wprowadza a później takie dwie szare plamki 😃

reklama
Do góry