reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak mi powiedzieli w Invicta 16000 pobranie materiału do badania i teraz w zależności ile badasz 1-2900, 3-4+5900 czyli 20.000 lekką ręką. Kurde tak bardzo bym to chciała a z drugiej strony tyle kasy że to jest jedna procedura extra.
O matko jestem w szoku. Skąd ta cena. Zwariowali. Serio mega dużo.

Tak mi powiedzieli w Invicta 16000 pobranie materiału do badania i teraz w zależności ile badasz 1-2900, 3-4+5900 czyli 20.000 lekką ręką. Kurde tak bardzo bym to chciała a z drugiej strony tyle kasy że to jest jedna procedura extra.
Biopsja zarodków w invicta gdańsk to 2100zl plus za badanie 6 zarodków 8500zl. Tyle płaciłam w maju tego roku.
Aż tak podrożało?! Masakra

A dobrze pobierasz? Odwracasz pojemniczek do góry dnem?
Olej to powietrze.

Dziewczyny jakby któraś była ciekawa kosztów jakie się ponosi w novum to wrzucam podsumowanie. Jestem po jednej punkcji jednej stymulacji, miałam mrożone zarodki i oocyty i jeden transfer i zobaczcie koszty. A i to jest z dofinansowaniem.
Ja nie podliczałam swoich procedur dokładnie tylko z grubsza plus minus, ale też pierwsza wyszła ok 15tys. plus dofinansowanie. Mogę pocieszyć że kolejne są tańsze bo część kosztów odchodzi. Tak jak ja na wizyty jeżdżę rzadziej, odchodzą niektóre badania bo były wymagane jednorazowo, ja jeszcze kombinowałam i badania z krwi robiliśmy po znajomości za darmo lub płaciliśmy za nieliczne.

reklama
Do góry