reklama
Aurora84
Fanka BB :)
@laChance, @Emilka696 bardzo mi przykro, trzymajcie się dziewczyny. Jak widać to jest jakaś loteria normalnie i to jest takie niesprawiedliwe
Aurora84
U mnie w klinice jest taka opcja tylko dodatkowo płatna. Nigdy z tego nie korzystaliśmy i nie mam na ten temat opinii. Ciężko stwierdzić czy coś to daje u nas na 3 stymulacje lekarka ani razu nie wspomniała ani nie zaproponowała takiej opcji.Dziewczyny czy korzystałyście z opcji embryoscope? Czy może w waszych klinikach to standard? Co o tym myślicie?
sarenkamala
Dzisiaj miałam wizytę z endokrynologiem i ginekologiem odnośnie drugiego transferu.
Mogę przystąpić kiedy chce, mam zadzwonić jak będę gotowa.
Żadnych badań dodatkowych mi nie zlecą mówią, ze najwcześniej po drugiej lub trzeciej nieudanej próbie - także uderzam prywatnie w Dr Cybulska i jej rady i wtedy podejmę decyzje co dalej.
Lekarz zaskoczony , ze się nie udało pytam jak miało się udać przy mojej wysokiej hiperce?
Odpowiedział, ze to nie ma wpływu, bo nie miałam płynów w środku. Polski lekarz mówi jedno, angielski drugie i co tu myśleć?
Trochę to wszystko pokręcone w tej Anglii, mam 3 próby.
Myślałam, ze pierwsza próba była przy świeżym transferze, a każda kolejna mrozaczek to druga, trzecia itd.. lekarz mnie dzisiaj oświecił, ze teraz jak będę zabierać mrozaczki to jest dalej traktowane jako próba pierwsza, bo mrozaczki zostały „stworzone” w próbie pierwszej.
Czyli wychodzi na to, ze Anglia sponsoruje mi 3 pełne stymulacje.
No nic mam nadzieje, ze następny transfer będzie mial inne zakończenie i nie będę musiała zaczynać wszystkiego od początku w PL, bo w Anglii do stymulacji to ja już podchodzić napewno nie będę.
Żadnych badań dodatkowych mi nie zlecą mówią, ze najwcześniej po drugiej lub trzeciej nieudanej próbie - także uderzam prywatnie w Dr Cybulska i jej rady i wtedy podejmę decyzje co dalej.
Lekarz zaskoczony , ze się nie udało pytam jak miało się udać przy mojej wysokiej hiperce?
Odpowiedział, ze to nie ma wpływu, bo nie miałam płynów w środku. Polski lekarz mówi jedno, angielski drugie i co tu myśleć?
Myślałam, ze pierwsza próba była przy świeżym transferze, a każda kolejna mrozaczek to druga, trzecia itd.. lekarz mnie dzisiaj oświecił, ze teraz jak będę zabierać mrozaczki to jest dalej traktowane jako próba pierwsza, bo mrozaczki zostały „stworzone” w próbie pierwszej.
No nic mam nadzieje, ze następny transfer będzie mial inne zakończenie i nie będę musiała zaczynać wszystkiego od początku w PL, bo w Anglii do stymulacji to ja już podchodzić napewno nie będę.
Byłam tylko 1 raz. Lekarz zrobił wywiad, sprawdził wyniki badań które przyniosłam. Zlecił kolejne. Jestem w trakcie i władanie wyszła mi, że mam przeciwciała przeciwpleminkowe, ale w niewielkim stopniu, wynik estradiolu u męża tez ciut za niski. Jutro badany nasienie.A u kogo? Możesz napisać jaki koszt mniej więcej?
Za wizytę i swoje badania zapłaciłam Ok 600 zł. Za badania z krwi męża - poszło na NFZ (lekarz nasz rodzinny wystawił skierowanie).
Ja miałam 270 zł za wizytę z USG. A badania to FSH, LH, Przeciwciała, posiew i rezerwa (wypadła mi nazwa z głowy).
Chciałabym do końca tego cyklu zdążyć z wszystkimi wynikami w tym USG i może coś zacząć od kolejnego cyklu. Mam już prawie 40 lat, wiec czasu nie ma.
Gonia0605
U mnie dobrze, dzięki kochana
laChance
Ty tez się trzymaj. Słaby zarodek nie znaczy ze będzie niepowodzenie. Bądź dobrej myśli. Tulę.Łącze się w bólu, u mnie beta ujemna,robie przerwę miesiąc, pojade na wizytę zobaczymy jakie mają pomysły mam ostatni zarodek i to w słabej klasie ...musze jeszcze jakies badania,przeszlam covid rok temu ,słyszałam że robi odsiecz w organizmie i chyba znowu immunolog musze zaliczyć, może blizna po cc,zrosty....niech się wykażą w klinice bo narazie po najmniejszej linii opory...ehhh smutny jednak ...@laChance trzymaj się koleżanko ❤
laChance
W mojej to standard. Nie pomogę.Dziewczyny czy korzystałyście z opcji embryoscope? Czy może w waszych klinikach to standard? Co o tym myślicie?
laChance
U mnie przy hiperce nie robili transferu świeżego.Dzisiaj miałam wizytę z endokrynologiem i ginekologiem odnośnie drugiego transferu.
reklama
Tagitagi
To super że jakoś dajesz radę normalnie funkcjonowaćU mnie dobrze, dzięki kochana
Bardzo się cieszę
Podziel się: