reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Może byłoby lepiej gdyby sam tam poszedł? Przecież tam nikt nie robi z pobrania nasienia jakiegoś wydarzenia... Badanie jak każde inne. I muszę powiedzieć, że prawie wszyscy faceci idą sami a nie z partnerkami... Może mógłby się bardziej wyluzować...
Zrób sobie jakąś fajną fotkę 😋😃 zapisz mu w telefonie i niech śmiga oddać nasienie 😉

reklama
Może byłoby lepiej gdyby sam tam poszedł? Przecież tam nikt nie robi z pobrania nasienia jakiegoś wydarzenia... Badanie jak każde inne. I muszę powiedzieć, że prawie wszyscy faceci idą sami a nie z partnerkami... Może mógłby się bardziej wyluzować...
Jeszcze niektóre kliniki pozwalają na przywiezienie materialu z domu do ilus tam minut.

Hejka Dziewczyny, 10 🥚, jutro wiadomość ile się zaplodnilo 😊😊🙈 ale mam do was pytanie, bo u mnie w DE jest jakoś inaczej... Jak te 10 sie zapłodni to i tak biorą tylko 4 z nich, reszta do "wyrzucenia", a z tych 4 wybierają 1 i reszta też do "wyrzucenia", jak pytaliśmy się o zamrożenie bo babka powiedziała, że one są gorsze i rzadziej się przyjmują... 🤷🏻‍♀️🤦🏼‍♀️ A przeciez gro z Was czeka 1 cykl, zarodki mrożą i wtedy podają. I o co tu teraz chodzi?? 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ Jeśli te pozostałe 3 będą super to dlaczego mam się ich pozbywać?? Jeśli mam wybór to nie chciałabym na nowo przechodzić stymulacji i punkcji... A mrożenie ma kosztować koło 1000€

Pech chciał, że się rozchorował i dzisiaj został w domu... Ale siedzi w drugim pokoju
Chyba musisz teraz „przejąć jaja” w domu i biedną ofiarę pocieszyć. Wiesz jacy oni „wrażliwi” 😂 Moj przy zwyklym teście na covid „umierał” a przy pobieraniu krwi już prawie było po nim 😒
Przecież to oni przez wszystko przeszli…
Zastrzyki, stumulacja, szaleństwo hormonalne, scany, punkcję i transfer 😉
Jeszcze bedziecie się śmiali z tej małej awantury 🙂.

Jeszcze niektóre kliniki pozwalają na przywiezienie materialu z domu do ilus tam minut.
Trzymam kciuki za wyniki. Będziesz miała jutro od razu wyniki czy trzeba czekać? Mój robi za tydzień dokładnie. Jestem ciekawa czy w ogóle coś damy radę zdziałać on bardzo się denerwuje w tym pokoiku i tam baaardzo średnio idzie.
Mój robił zawsze w domu i dowoził, bo w pokoiku nie dał rady, potem zmieniliśmy klinike na oddaloną o 50 km i wynajmowaliśmy pokój w hotelu na ten czas.
Inaczej nie dawał rady. [emoji2370]
Teoretycznie do dwóch godzin można nasienie trzymać, ale kliniki zalecają max do 30 minut, my oddawaliśmy zawsze do 30 min.

reklama
Będą następnego dnia dopiero.Mój też miał świnkę, ale mówił, że nie miał żadnych powikłań. Poza tym był bardzo wczesnym wcześniakiem to może dlatego. Albo jednak to przegrzewania jąder [emoji85]
Ja Ci powiem że się też zastanawiam nad tym przegrzewaniem. Ale w sumie w biurze jak siedzi klima chodzi cały czas. Jak prysznic bierze to zimny na jajka na koniec. Nie wiem inni faceci też w biurze siedzą i dzieci mają więc kurde tu musi być coś więcej co myślisz?

Do góry