@bazylia128 Hej kochana jak u Ciebie jak malutka nie ma ciebie wgl na forum Co słychać ???
reklama
Trudno jest powiedzieć co lepsze czy transfer z 3 czy 5 doby, jeżeli o to się pytasz. Napewno przedłużona hodowla duzo więcej mówi, niż jego morfologia. Co do blastek jeżeli jest z 5 doby świetnie rokuje. Jeżeli rozwijała się wolniej i doszła do blastki w 6 albo 7 to gorzej rokuje, ale to nie znaczy ze nir będzie z niej dziecka. Po prostu w populacji tych zarodków jest mniej siłaczy :-) albo jest im trudniej się zaimplantować. Bo jak pisałam nie o same geny chodzi, gdyby tak było to każdy zarodek zdrowy - po PGD dawałby ciąże.Rozumiem. Ja jestem w Invicta w Warszawie i nie wiem jak tam jest. Dopiero raczkuję jeśli o te tematy chodzi To takie skomplikowane. Zastanawiam się czy jak jutro do mnie zadzwonią z laboratorium ( o ile zadzwonią ) to czy oni mi telefonicznie podadzą te wszystkie oceny tych zarodków? Tak żebym mogła na spokojnie przeanalizować co i jak? Bo mam o 16:20 wizytę też i już wiem że jeśli to na wizycie lekarz mi będzie mówił to nic nie zrozumiem
To na pewno Szkoda że nie wiemy które to
Rozumiem. Kurcze jak to wszystko ciężko ogarnąć. A czy jest jakiś taki pewnik z której doby są najlepsze czy coś? Bo ja zanim napisałam na forum to miałam przekonanie że chyba najlepsze są z 5 doby ale tu chyba jest więcej zależności.
Ja tez jestem w invicta Wawa poprosisz embriologa to powie Ci jakie zarodki są i spokojnie sobie zapiszesz:-)Klasyfikacja zarodków - na czym polega? | Klinika INVICTA
Zapoznaj się z procesem oceny zarodków w INVICTA. Dowiedz się więcej o technologiach, które pomagają w skutecznym leczeniu niepłodności.www.klinikainvicta.pl
A tutaj to już w ogóle nic nie rozumiem co napisali
To dotyczy tej oceny po zapłodnieniu czy o coś innego tu chodzi?
Aduś16
Fanka BB :)
@annemarie powodzenia jutro!!!
annemarie
Dziekiiiiii@annemarie powodzenia jutro!!!
Gonzi
No rozumiem tzn próbuję. Oki zobaczymy co jutro powiedzą. Mam nadzieję, że ktoś zadzwoni i coś tam mi powieTrudno jest powiedzieć co lepsze czy transfer z 3 czy 5 doby, jeżeli o to się pytasz. Napewno przedłużona hodowla duzo więcej mówi, niż jego morfologia. Co do blastek jeżeli jest z 5 doby świetnie rokuje. Jeżeli rozwijała się wolniej i doszła do blastki w 6 albo 7 to gorzej rokuje, ale to nie znaczy ze nir będzie z niej dziecka. Po prostu w populacji tych zarodków jest mniej siłaczy :-) albo jest im trudniej się zaimplantować. Bo jak pisałam nie o same geny chodzi, gdyby tak było to każdy zarodek zdrowy - po PGD dawałby ciąże.
Oki dzięki i przepraszam za tyle pytań. Jutro jak się coś dowiem pewnie będą kolejneJa tez jestem w invicta Wawa poprosisz embriologa to powie Ci jakie zarodki są i spokojnie sobie zapiszesz:-)
laChance
No przesunęli na następny cykl. Teraz czekam na @ i próbujemy znowu :/Odwołali czy przesunęli? Co dalej??
Gonzi
Też trzymam@annemarie powodzenia jutro!!!
Mimi94
To jakie miałaś endo i w którym dniu cyklu? Nawet nie wiedziałam że tak może się zdarzyć... Mimo leków nie uroslo?No przesunęli na następny cykl. Teraz czekam na @ i próbujemy znowu :/
reklama
motylek24
Bazylia pisze na ciężarówkach. Dużo u niej teraz nowego, możesz tam przeczytać. Malutka dobrze reaguje na leczenie , resztę wieści poczytaj na tamtym forum.@bazylia128 Hej kochana jak u Ciebie jak malutka nie ma ciebie wgl na forum Co słychać ???
Podziel się: